1. RaceGames 2

RaceGames 2

Omdat ik niet kan wachten op Granturismo 5 en ik de prologue een beetje zonde van mijn geld vind, speel ik sinds kort weer Granturismo 4. Geweldig spel, vooral omdat het realistisch is, maar ook omdat het leukste onderdeel erin zit van een race game. Daar vertel ik later meer over. Omdat ik het in RaceGames (mijn vorige weblog) vooral had over de racegames als Need for Speed, met veel nieuwe auto’s en allemaal patserbakken, ga ik nu vertellen over de auto’s waar de nieuwe allemaal op gebasseerd zijn en waar het allemaal mee is begonnen. Precies, klassiekers, old timers of hot rods. Hoe je ze ook maar wil noemen.

Ik zal even terug komen op Granturismo. Het leukste aan een racegame vind ik dat je geld moet verdien. Het klinkt misschien raar, maar dat vind ik het leukst, omdat je dan zo een doel hebt om te racen. En dat maakt het gewoon veel leuker. Je moet dus werken voor een auto. Maar zoals ik zei, ik ben weer bezig met Granturismo4. En ik heb nu één van de mooiste, stoerste, coolste classic, een Chevrolette Corvette Stingray uit 1968. Waarom ik dit een coole auto vindt? Kijk er maar is naar, die lijnen, dat hebben auto’s van tegenwoordig niet meer. Maar misschien ben ik wel de enige die hem mooi vind maar dat is stijl.

Maar waar de mooiste auto’s vandaan komen is natuurlijk Europa. Ik zal een paar mooie opnoemen. Bugatti 57sc, Ferrari California GT Spyder en de Mercedes SL300 gullwing.

Die laatste heb ik trouwens ook nu bij Granturismo. Erg lekker rijdt hij natuurlijk niet, maar je hebt toch een beetje het gevoel dat je zoiets moois zelf hebt. Daarom zou ik als echte autofan, voor nieuwe en oude auto’s willen dat er meer klassiekers in die racespellen zitten. Zodat de fans van oude en nieuwe auto’s kunnen genieten. En dat is dan weer een goed punt aan de GT-serie. Hierin hebben ze echt gedacht aan de echte autofan.

Dit artikel delen

Over de auteur