1. Cars of the month July

Cars of the month July

Ik heb al een paar maanden Top Gear magazine en ik zit vaak op internet bij autonieuws te kijken. Daarmee heb ik een leuk idee gekregen voor op Insidegamer. Ik ga proberen om iedere maand een auto’s van de maand log te maken. Met daarin een vette klassieker, een supercar en een gewone zakelijke of gezinsauto. Ik kijk hierbij naar iets wat opvalt, of mij is opgevallen. Waarom ik dit doe? Ik ben een enorme autofan, zoals jullie misschien wel weten van eerdere logs en ik vind het leuk om logs te schrijven. De eerste ‘Cars of the month’ zijn voor de maand juli.

Laat ik beginnen met de zakelijke of gezinsauto die mij de laatste tijd is opgevallen. De Porsche Panamera. Echt een normale gezinsauto is het natuurlijk niet, maar mooi is ie wel.

Het is een 4-persoons GT en hij valt te vergelijken met de Quattroporte of de Duitse, en sinds kort ook Engelse, supersedans. Waarom hij een Car of the month is?Nou hij is pas uitgekomen maar dat was missgien niet het goede moment. Waarom? Credietcrisis! Want de laatste tijd kopen de mensen minder snel een auto, maar als ze ereen kopen nemen ze vaak een wat goedkopere. En als jij nou je eigen bedrijf hebt en 2 kinderen, wat zou je kopen?

Een Audi A6, Mercedes E-klasse, BMW 5-serie of een Panamera? Er zijn genoeg redenen om één van de eerste drie te nemen. Ten eerste de prijs, ten tweede ruimte en ten derde het verbruik. Maar wat in mijn ogen nou zo goed is aan de Porsche is de badge voorop, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Vooral omdat ie gewoon poepchic is, er gewoon geweldig uitziet en het blijft een Porsche, dus het zal wel goed rijden.

Nu is de klassieker aan de beurt. Dat is deze maand de Buick Special ’55. De redenen dat dit de klassieker van de maand is, ten eerste, omdat hij er gewoon prachtig uitziet. In de jaren 50 zijn er prachtige auto’s gemaakt, maar deze is volgens mij één van de mooiste. Maar niet alleen daarom vind ik deze auto gaaf, het was een soort van voorganger van de porsche. Waarom? Nou dat is best simpel. Het was een gezinsauto, met voor die tijd veel pk, 215 om precies te zijn. Dat lijkt niet erg veel maar een mustang die iets later kwam, had slechts 101 pk.

Nu als laatste de supercar of the month. Hier kon ik niet kiezen uit twee auto’s. Daar laat ik de mensen die het verhaal lezen over stemmen. De twee waar ik niet uit kon kiezen zijn, de Audi R8 V10 en de Aston Martin V12 Vantage. Laat ik beginnen met de Audi, die heeft gewoon een geweldige motor met 525 pk. En ik denk dat ie gewoon nog beter is dan de V8-versie. En hij is niet alleen snel, hij is ook chic met mooie stoelen en een mooi interieur. De Aston V12 heeft ook wel een vette motor, maar ik heb gelezen dat hij gemaakt is uit twee Mondeo motoren maar die heeft wel 517 pk. Dus qua pk’s komt het dicht bij elkaar en het zijn beide (race) auto’s die ook nog eens chic zijn. Dus laat daarom een reactie achter met welke de beste is. Maar onderbouw je mening wel.

Dit artikel delen

Over de auteur