1. Januari

Januari

De cirkel is met dit artikel Beste spel van de maand januari rond. Twaalf maanden geleden begonnen we met deze maandelijks terugkerende rubriek en eigenlijk is er vergeleken met januari 2004 niet al te veel veranderd. Ook deze maand januari is het karig gesteld met het aantal spellen.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures


Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 7 januari 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/238.jpgMotivatie: Zoals gezegd maken we twaalf maanden gebruik van deze rubriek, maar het is nu voor het eerst dat er een exclusieve GameCube spel met de titel 'spel van de maand' van door gaat. Dit komt niet doordat er geen goede spellen voor het systeem uit komen, maar meer doordat Nintendo haar toppers precies in die maanden uit brengt dat er zoveel andere topspellen zijn. Dus op zich is het verfrissend dat nu juist zij met een leuk spel komen in een rustige maand.

Hiermee wil ik niks afdoen aan Four Swords, wat een zeer vermakelijk spel is, vooral als het met meer spelers wordt gespeeld. De ander lekker irriteren door steeds de Rupees voor zijn neus weg te pakken of hem juist helpen, zodat hij jouw als vriend beschouwt, het is allemaal mogelijk. Het spel staat gegarandeerd voor een aantal uren vermaak van de bovenste plank. Bovendien is Four Swords een tijdloos spel. Ik zal niet raar staan kijken als ik volgend jaar bij Kris over de vloer kom en hij voorstelt om Four Swords te spelen.

Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jelle van Es

Dr. Mario
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 7 januari 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/3037.jpgMotivatie: Januari was voor de Game Boy Advance de maand van de klassieke spellen. Vier kwamen er uit, waarvan Dr. Mario mij het meest heeft bekoren, waardoor het spel automatisch het spel van de maand voor de Game Boy Advance wordt.

Dr. Mario is een zeer verslavend en simpel puzzelspel, waarbij het de bedoeling is een aantal virussen in een pot te vernietigen. Het spel ziet er niet uit en het geluid kun je beter op nul zetten, maar de gameplay blijft door de jaren heen onveranderd sterk. Een leuke aankoop voor hen met gevoel voor nostalgie. Of gewoon voor iedereen die van een leuk puzzel spel houdt.

GameCube Spel van de maand
Door Robert van der Werf

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 7 januari 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/238.jpgMotivatie: Deze maand verschenen er twee titels voor de GameCube. Als eerste hebben we het tweede deel van de NFL Street serie. Net als het vorige deel worden alle regels van NFL over boord gegooid waardoor er een erg arcadeachtig spel ontstaat. Het is geen slecht spel maar de multiplayer van The Legend of Zelda: Four Swords Adventures is gewoon een stuk beter en leuker.

In dit avontuur staan samenwerken en concurreren centraal en is dit spel niet echt bedoeld voor de eenzame speler onder ons. In eerste instantie heb je elkaar nodig om de diverse puzzels op te lossen. Maar daarnaast is het erg belangrijk om veel Rupees te verzamelen, wat mee helpt om jou tot winnaar uit te roepen. Dit kun je doen door snel de Rupees voor iemand zijn neus weg te halen maar het is leuker om je medespeler af te slachten en daarna zijn Rupees af te pakken. Het concept is erg leuk maar het is erg jammer dat The Legend of Zelda: Four Swords Adventures in de singelplayer een stuk minder leuk is. Daarnaast moet je over genoeg vrienden beschikken die voldoende spullen hebben want voor elke speler is een Game Boy Advance (SP) met linkkabel nodig. Heb jij vrienden en genoeg onderdelen? Dan kun je genieten van een erg leuk multiplayer spel.


PC Spel van de maand
Door Jurian Ubachs

Armies of Exigo
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Black Hole Entertainment
Releasedatum: 27 januari 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1703.jpgMotivatie: De maand januari was uiteindelijk geen slechte maand voor de meeste platforms. Waar bijvoorbeeld de Xbox en de PlayStation 2 met onder andere de EPSN reeks goede spellen hadden, bleef de PC hopeloos achter. De winnaar van de maand, Armies of Exigo, zou met zijn 7 in de recensie in drukkere maanden waarschijnlijk niet het PC-spel van de maand zijn geworden. Slimme marketing van Electronic Arts dus!

Desondanks gaat het te ver om Armies of Exigo direct af te schepen als een winnaar die het niet zelf verdiende heeft. Het spel heeft wel degelijk een meerwaarde, zeker voor RTS-fans. Hoewel David in zijn recensie al aangaf dat het spel niet al te vernieuwend is, brengt het wel een nieuw lagensysteem die de gameplay meer diepte geeft. Ik denk niet dat het voor de doorgewinterde RTS-fan een probleem is dat hij op meer units moet letten. Dat zal voor beginners wellicht meer een probleem zijn.

Een ander sterk punt van Armies of Exigo is de kwaliteit van de beelden. Alles ziet er zeer gedetailleerd uit. Dat valt vooral op in de tussenfilmpjes, waar ook de stemmen goed bij passen.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

NFL Street 2
Uitgever: Electronics Arts | Ontwikkelaar: EA Tiburon
Releasedatum: 28 januari 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2700.jpgMotivatie: Januari is niet echt een maand waarin de toptitels je om de oren vliegen, zo ook afgelopen maand. Als gamer had je misschien zelfs januari helemaal kunnen overslaan, maar gelukkig was daar EA's NFL Street 2 nog!

Het eerste deel uit de NFL Street reeks was een enorm succes, vandaar dat EA met een logisch vervolg kwam. Let wel, het spel was een groot succes in Amerika, niet zozeer in Europa. Iemand een idee hoe het nu met onze eigen Amsterdam Admirals gaat? Waarschijnlijk niet. American Football is niet echt hot in Europa, laat staan in Nederland. Wie een beetje de spelregels kent, of er in ieder geval interesse in heeft, kan aan de slag met NFL Street 2. Het blijkt namelijk een zeer speelbare titel te zijn.

Spelers die eerder NBA Street gespeeld hebben, weten wat ze te wachten staat in NFL Street 2: snelle en vette gameplay, niet te moeilijk, vleugje humor, vette beat, ongelooflijke bewegingen etc. En het is nog lang niet gedaan met deze Street-serie, FIFA Street verschijnt namelijk in maart.


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

MechAssault 2: Lone Wolf
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Day 1
Releasedatum: 21 januari 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1510.jpgMotivatie: In de rustige, eerste maand van 2005 kwam er op sportgebied een drietal topspellen uit in de ESPN-reeks. Toch gaat de voorkeur uit naar een spel dat exclusief voor de Xbox verscheen: MechAssault 2: Lone Wolf. Het eerste deel werd vooral online behoorlijk populair; mensen waren blijkbaar wel in voor een lekker potje knallen in gigantische Mech's.

Dit tweede deel verbeterd zijn voorganger flink, maar biedt de speler nog steeds dezelfde mogelijkheid om er gewoon lekker op los te knallen. Dat is opnieuw vooral leuk via Xbox Live, waar je naast Capture the Flag en Deathmatch ook nog een aantal originele spelvarianten terug kunt vinden. Leuk is ditmaal ook de mogelijkheid om uit je gigantische Mech te stappen en de tientonners van andere spelers over te nemen.

Het soloavontuur is ook wat interessanter gemaakt ten opzichte van het eerste deel, maar dat is uiteindelijk niet waar je deze titel voor koopt. MechAssault 2: Lone Wolf koop je om online lekker ongecompliceerd te knallen tegen andere mensenlijke tegenstanders. Een uiterst acceptabel begin van 2005.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • -modbreak-

  Let op, nutteloze reacties zullen verwijderd worden! ! Eindelijk!  Anyway, Januari was een relatief rustige maand, behalve als je Resident Evil 4 hebt geimporteerd, wat een spanning en angst in die game :D Wow!  Voor de PC schijnt het echt de maand van de MMORPG Beta's geweest te zijn, WoW en CoH zijn extreem populair,.
 • '4swords is mastr=

 • leuk

 • four swords is echt goed. Blijft leuk

 • Zelda Four Swords is zeker heel tof. Vooral MP is hij erg goed.

  Terecht dus nummer 1 van Januari

 • Wat een slappe maand. Van de genoemde spellen zou ik alleen dr. mario willen spelen.. –

 • NFL Street voor de PS2, alsjeblieft zeg! noujah het is niet mijn type game.

 • Zelda four swords is errug wreed….heb het gespeeld met vier….echt lache….

 • Mij lijtk gewoon mechassault 2 het vetst:D:D

 • Zelda Four Swords is zeker een tof spelletje, speel het nu nog steeds met veel plezier. Het is alleen telkens een gedoe om een broertje en een vriend van me met een goedwerkende GBA op te trommelen, maar dat heb ik er wel voor over.

 • Mechassault 2 is best vet… miss ga ik hem kopen als hij afgeprijst is…

 • Typisch januari.  Geen échte toptitels, maar dat is best verfrissend.

  Volgens mij heeft bijna iedereen een game-achterstand door de vele toppers die uit zijn gekomen, mooie gelegenheid om dat in te halen.


 • als ze 4swords nou op de GBA hadden gezet, werd ie nog meer verkocht ook… veel meer mensen hebben een gba dan een NGC… laat staan beide tegelijk;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren