1. Fascinerend geweld

Fascinerend geweld

Op het moment zit ik op een veel te oude stoel naar buiten te kijken. Lekker naar de vijver kijken terwijl deze onder vuur ligt van de wolken enkele kilometers daarboven. De vissen vinden het prachtig, het konijn dat ik weg zie schieten door de bosjes wil dat het zo snel mogelijk ophoudt. Zo lang ik hier binnen zit en niet buiten, kan minuten achter elkaar kijken naar de regen, het is verbazingwekkend wat een flinke bui aan kan richten, ook al zijn het maar kleine dingen zoals een verzopen madeliefje.

Extreme weersomstandigheden hebben wij niet in Nederland, dit vind ik ook totaal niet erg. Tsunami's en vulkaanuitbarstingen horen hier ook niet, daar is Nederland te grauw en grijs voor. Geen uitersten, geen miljoenen doden, gelukkig. Nederlanders zouden ook niet om kunnen gaan met orkanen en tornado's, in tegenstelling tot de buren aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Via Discovery kunnen wij ademloos meegenieten van alle spectaculaire programma's waarin alles om de meest verwoestende elementen van de natuur draait, en de strijd van de mens hiertegen. Nou ja, strijd, in Stormchasers draait het natuurlijk om het mooiste plaatje.

Terwijl inwoners uit de nabijgelegen dorpjes en stadjes op het Amerikaanse platteland massaal wegvluchten, gaat een groepje prettig gestoorde wetenschappers in hun high-tec pantservoertuig op (hopelijk) de grootste tornado ooit af. Negen van de tien keer mislukt het, maar als het dan goed gaat.. genieten. Zelfs vanaf de bank is de natuur gruwelijk doch geweldig. Fascinerend.

Dit moeten de makers van Fuel ook gedacht hebben; vandaar al het natuurgeweld in Fuel. Dat is ook het enige wat leuk is aan de game in mijn ogen, het blijft je bij, natuurgeweld is mooi. Wanneer komt er een game uit die puur om de fantastische krachten van moeder natuur draait, een game waarin je tot het uiterste gedreven wordt om een ramp te overleven. Het lijkt mij fantastisch een strijd te leveren op leven of dood tegen de Etna of Vesuvius, wat jij?

Dit artikel delen

Over de auteur