1. Juiced

Juiced

Het kan verkeren. In de mooie en hete zomer van 2004 verscheen hier op InsideGamer al een eerste impressie over een racespel waar we toen echt op zaten te wachten. Juiced zou welhaast een revolutie brengen in het tunen van auto’s en zou een hoop interessante spelmodi kennen. Het spel stond gepland voor het derde kwartaal van 2004. Inmiddels is de geschiedenis bekend. Acclaim ging failliet en Juiced kwam zonder uitgever te zitten. Nu, enkele maanden later, heeft het spel in THQ een nieuwe uitgever gevonden en de releasedatum is verschoven naar mei 2005.

Helaas moeten we het nog even doen met screenshots van de oude versie.Het is nutteloos hier een compleet nieuwe impressie neer te zetten, simpelweg omdat daar niet genoeg nieuwe informatie voor is. Wel lopen we even langs de punten die wél nieuw zijn. Tussen nu en een half jaar geleden hebben de ontwikkelaars niet stilgezeten. Er is sinds die laatste speelbare build die aan de buitenlandse pers werd verstrekt veel veranderd en daardoor verbeterd. Zo is er flink gesleuteld aan het grafische gedeelte van het spel. Acclaim claimde op de E3 nog dat Juiced visueel erg sterk zou worden, maar toen de concurrentie eenmaal uitkwam viel Juiced vies tegen. Die achterstand is nu weggewerkt. Het ziet er volgens journalisten die het al gespeeld hebben een stuk beter uit. Wat vooral opvalt is het verschil in framerate op de PlayStation 2 en de Xbox in vergelijking met een half jaar geleden.

Ook zijn er enkele vernieuwingen aan het spel toegevoegd. Zo zitten er een aantal nieuwe auto’s in het spel, waaronder de RX8 en de Ford Focus SVT. Zij completeren een totaal aantal van 53 auto’s, die inmiddels allemaal flink uitgebalanceerd zijn. De speelbaarheid, die in de zomer ongelooflijk slecht was, wordt nu dan ook meer geprezen. Een wereld van verschil dus. Een kleinere ingreep is dat de Arcade-modus wat groter is geworden met nu een totaal van 55 races, onderverdeeld in 11 series van 5 races.

Ook het geluid in het spel is veranderd. Dat geldt in de eerste plaats voor de soundtrack. De soundtrack op de originele versie was blijkbaar niet erg succesvol, want het is werkelijk volledig anders. Daarbij zijn ook de auto’s zelf nog eens wat verfijnd als het gaat om het geluid.

Verder is nog duidelijk geworden dat het systeem rond het wedden op de races centraal in het spel komt te staan. Daarbij zij de online races om zogenaamde pink slips het belangrijkst. In die races race je namelijk om auto’s; winnen is de auto van je tegenstander erbij, verliezen is auto kwijt. Bedenk goed wat je met je laatste roll… ehh… auto doet!

Zoals gezegd staat Juiced voorlopig in de planning voor mei 2005. Of het spel deze datum gaat halen moeten we nog maar afwachten, maar er komen nu in ieder geval goede berichten onze kant op. Het spel lijkt meer af dan een half jaar geleden en dat is natuurlijk alleen maar goed.

Er bestaan misverstanden over de speelbare demo die in omloop is. De demo is namelijk een demo van de oude versie en dus amper vergelijkbaar met het spel op dit moment.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Er zijn al neiuwe screens….

  kijk maar bij jullie collega's op www.gamer.nl van een paar dagen terug..

 • en dan? Toch niet zo erg  Vette lijkt mij nu

 • Ik zeg het alleen maar omdat onderd at oplaatje staat Helaas moeten we het nog even doen met screenshots van de oude versie.

 • @ Ere@s3r2

  mensen hebben ook een weekend :p

 • Een gamesite heeft elke dag veel & goed gamenieuws: Check Gamer.nl

  Toch de grootste concurent van deze website, van nederland dan…

 • Lol, weet jij hoeveel internationale websites er in het weekend niet eens een poging doen om nieuws te plaatsen jongen. En bij ons komt dat heus wel hoor, wees maar niet bang :p Tis tenslotte weekend :O Daarnaast ís er in het weekend lang niet altijd (boeiend) nieuws en (om maar een voorbeeld te nemen) het nieuws dat gamer zaterdag had is grotendeels vermelding van screenshots/filmpjes die wij wel plaatsen maar geen nieuwsbericht over schrijven, en het échte nieuws dat zei hebben (Outlaw Tennis) hadden wij de 19e al dus eat your heart out :)

 • check: www.gamequarter.be  Daar is er genoeg nieuws :P

 • download die demo maar is, wat een bagger spel!

 • Ik heb de oude versie gespeeld bij een vriend van me en ik moet zeggen dat het erg saai was. Tunen gaat diep, maar het racen zelf is saai :/

 • MENING

 • Ik zie wat het word…. lijkt me vet, maar wete nog niet.

 • waarschijnlijk

  voor de release gingen ze een wereldwijde campagne starten, met demo

 • Zat al op de game te wachten en nu dus nog meer :)  En demo was van de oude versie ;)

 • goed spel dit hoor

 • Zoals je leest zijn ze met verbeteringen bezig en ook omdat het niet meer van acclaim is zijn redenen waarom het allemaal zo lang duurt :)

 • Ik heb het gehad met die tuning-games !

 • Het is op dit moment wel een beetje overkill ja…

 • Zoals het er naar uitziet rijd hij niet naar de gamecube welleweerd.

 • nee die is volgens mij idd geschrapt…

 • IK heb de hernieuwde versie al gespeeld vanwege mijn werk. Hierbij even de log die ik destijds heb geschreven:  Ik ben net terug van een week skiën. Ik was hier hard aan toe aangezien ik geen zomervakantie heb gehad en de laatste maanden van het jaar nooit vrij kan krijgen gezien de vele titels die dan verschijnen en de goede door verkopen van voornoemde titels.

  Drukke maanden dus.

  Maar goed heb een week zon gehad en de sneeuw was heerlijk. Enige mindere was dat er een bus een huis in was gereden,die kwam met de bus in huis vallen;). Hierdoor had ik zo een 8 uur vertraging op de terug reis waardoor ik 21 uur over de terug reis heb gedaan. Ik moest de dag erop echter om half 6 me bedje uit en kwam zwaar vermoeid in belgië aan. België? Ja België want daar had ik de presentatie van alle nieuwe titels en kreeg ik de mogelijkheid om nieuwe titels te spelen als Juiced en Destroy All Humans.

  Juiced heeft flinke progressie geboekt sinds de eerste versie. THQ heeft goed geluisterd naar de verschillende reviews die er van de eerste versie waren. Zo zijn er geen onzichtbare muren meer te vinden en is het racen middels andere crew vele malen beter uitgewerkt. Juiced moet het niet hebben van mooie vrouwen maar is in vergelijking met andere straat race games eerder een simulatie dan een arcade racer. Daarnaast kan je niet alleen in de nacht maar ook overdag racen. Het verkrijgen van een crew gaat middels een repect systeem welke doet denken aan het kudo systeem van Metropolis Street Racer en Project Gotham Racing. Het spel bevat tevens een online modi voor 4 personen en bevat meer dan 100 tracks en 53 wagens welke allen beschadigingen op kunnen lopen. Juiced verschijnt ergens rond juni 2005.

  Destroy All Humans maakte op de afgelopen E3 al bij velen een goede indruk. En terecht want het belooft een hele goede titel te worden vanwege de originaliteit, humor en grote van het spel. Destroy All Humans is een combinatie van het spel GTA en de film Mars Attack. Je bent een Aliën welke hersenen kan scannnen waarna je kan veranderen in die wezens (mensen en dieren) en de gedachten van hen kan lezen. Het spel speelt zich af in de jaren '50 van de verenigde staten waardoor je bij vrouwen de eerste stappen van emancipatie kan zien. Ze zijn het zat om continue te koken etc en dat zie je terug in de gedachten gang welke je leest na het scannen van gedachten. Als Aliën kan je oveirgens geen auto rijden waardoor je eerst dient te transformeren in een mens om de verschillende menselijke voertuigen te gebruiken. Aangezien je een Alië bent kan je ook gebruik maken van verscfhillende krachten zoals het op afstand optillen van mensen en dieren en met hen te gaan gooien en dergelijke. Destroy All Humans is een spel waar ik zelf met veel bewondering naar uit kijk. helaas komt het pas in de zomer van 2005 op de markt.

  Dit was een korte impressie van 2 titels welke nog lang niet verschijnen. Er was echter meer zo heb ik wederom The Punisher kunnen spelen en het blijft een geweldig en geweldadig spel. Het is echter enigzins minder geweldadig geworden. Zo zijn de hele harde moorden in zwart wit weer gegeven zoals we dit kennen uit de film Kill Bill. Dit ziet er echter juist vele malen mooier uit en crëeerd een hele goede sfeer. Er is helaas ook een minpunt want de mogelijkheid om onschuldige mensen af te maken is verwijderd en dit vind ik persoonlijk nergens op slaan… Het punten systeem is ook aangepast zo krijg je bij het vermoorden van een karakter, ondanks dat deze bij het ondervragen antwoorden op je vragen heeft gegeven, minpunten waardoor je minder wapens kan krijgen. Maar goed wat voor wapens heb je nodig als je in beide handen een shotgun hebt? The Punisher verschijnt overigens op 11 maart en is duidelijk 18+.

  Nu over naar de GBA en titels van Rare welke hierop verschijnen. Er komen er 2 namelijk Mr Pants en Banjko Pilot. Mr Pants is een geheel originele puzzle game welke heel erg verslavend is maar enorm moeilijk is om uit te leggen… Dit houden jullie dan ook nog te goed.

  Een andere Rare titel op de GBA is Banjo Pilot. Dit is min of meer de opvolger van Diddy Kong Racing al mochten ze die license niet meer gebruiken doordat Rare is overgenomen door Microsoft. Het was in eerste instantie de bedoeling om het spel te besturen middels een TILT functie maar dit is verwijderd omdat dit gebeurde via kwik wat we kennen uit thermometers en dit is een schadelijke stof. Het gehele spel gaat met vliegtuigen waardoor je, in tegenstelling tot Mario Kart, naast links en rechts ook naar onder en boven moet gaan.

  Zo dat was wel weer genoeg voor vandaag… Ik ook van jullie en HOUDOE!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren