1. Zomerhitte

Zomerhitte

Vandaag realiseerde ik me weer hoe vreselijk erg ik die rotzomer haat... Het begon al goed toen ik vannacht om een uur of drie eindelijk besloot maar eens het bed op te zoeken. Normaliter heb ik moeite met in slaap komen, maar om zo'n tijdstip is dat meestal geen probleem. Terwijl ik langzaam in slaap val hoor ik een licht zoemend geluid, wat gelijk duidelijk maakt dat ik mijn nachtrust wel kan vergeten.

Jawel, een mug. Die rotbeesten voelen gewoon aan wanneer je in slaap aan het vallen bent, om dan snel even een duikvlucht langs je oor te maken, om je instant klaarwakker te krijgen. Zodra je het licht aandoet zijn ze spoorloos, en antimuggen-stiften en weet ik wat werkt niet lang genoeg voor mij om in slaap te komen. Zodra dat veel te bekende geluid kwam wist ik dus al dat ik slaap wel kon vergeten. Blijkbaar was het me uiteindelijk toch gelukt, want om vier uur 's ochtends werd ik wakker door diezelfde mug, en wakker worden betekent meestal dat je toch geslapen hebt.

De mug heb ik nog steeds niet gevonden, en het is alweer tien uur geweest... Dit zal wel betekenen dat ik de komende nacht ook weer grotendeels wakker zal doorbrengen. Achja, ik kan altijd nog fijn de hele nacht hier achter m'n PC blijven hangen. Ik zou waarschijnlijk toch nachtmerrie's krijgen van Michael Jackson... Elke keer als ik de TV aanzette was zijn kop er weer op. Sorry voor het gebrek aan respect, maar ik vind z'n muziek geen hol aan en ga dus ook niet mee lopen rouwen. Zijn dood laat me eerlijk gezegd koud. Als iemand me vertelde dat Karel de Groot uit Schiedam (als die bestaat, en dit toevallig leest, laat even een comment achter!) dood was gegaan zou ik net zo min in rouw zijn. (Als je bestaat, alvast mijn excuses, Karel!)

Maar ik dwaal af, zoals altijd. Afdwalen is een van mijn specialiteiten, net als flinke lappen tekst schrijven die eigenlijk nergens over gaan. Maar ach, is dat niet waar een weblog voor bedoeld is? Het onder woorden brengen van je dagelijkse ergernissen en die delen met onschuldige internetters, of die dat nou willen of niet. Had ik het niet ergens over? Achja, de zomer. Warmte is ook een kenmerk van de zomer, eentje die veel mensen op prijs stellen. Ze gaan 'lekker zonnen' of op een terrasje zitten, waar ze twee uur over een glaasje drinken doen, terwijl ze de langslopende mensen observeren. Dit is echter niks voor mij, ik zit liever fijn op mijn kamer te gamen, wat dus niet goed gaat in combinatie met een brandende zon. Zolang ik achter de PC zit heb ik nog de ventilator om me te verkoelen, maar die komt niet ver genoeg om mij ook tijdens het XBoxen koel te houden. Dus ik lag vandaag flink te zweten, tijdens mijn urenlange potjes 'Fuel' (heerlijke game, daarover later meer). Ophouden met gamen, zeg je? Welnee, wat een achterlijk idee... Ik koop gewoon nog een ventilator! De echte gamermentaliteit.

Laat ik de TV nog eens aanzetten. Oh, kijk, Michael Jackson! Of eigenlijk Justin Timberlake die praat over Michael Jackson, nog erger. Ik ga morgen Vice City weer eens installeren, zie het maar als mijn manier van rouwen. Die eerste auto, vlak na het introfilmpje, had altijd de radio op Flash FM, en altijd was Billy Jean erop. Zo ongeveer mijn enige positieve herinnering aan Michael. Niet dat ik het nummer zo bijzonder vind, het paste gewoon geweldig in de sfeer van de game. En nu ben ik weer aan het afdwalen, een mooie gelegenheid om maar eens een eind te maken aan deze blog.

Dit artikel delen

Over de auteur