1. Fight Night 2004

Fight Night 2004

Na een aantal versies van het populaire Knockout Kings, leek EA Sports de boksspellen links te laten liggen. Niets is echter minder waar, want de ontwikkelaar komt met een totaal nieuwe boksgame: Fight Night 2004.

EA Sports wil dus innovatief zijn en wil dat doel vooral door een revolutionaire gameplay bereiken. Hoofdzakelijk komt dit neer op de “Total Puch Control”, die spelers door middel van de analoge stick allerlei aanvals- en verdedigingsbewegingen met nauwkeurige precisie laat maken. Hierdoor zal de bokser exact doen wat je hem opdraagt en zal het spel een uitdaging worden om compleet onder de knie te krijgen.

Uit de recent uitgekomen trailers bleek dat deze nieuwe optie op het eerste gezicht daadwerkelijk tot een meer gevarieerde bokspartij leidt. Wat daarnaast absoluut opviel, zijn de gelikte visuele beelden. De stadions, boksringen, boksers en bewegingen ogen allemaal fraai en vloeiend.

Alles is dan ook, zoals meestal het geval is met EA Sports, met veel zorg afgewerkt. Daarnaast zijn de 32 aanwezige boksers in het spel stuk voor stuk knap nagemaakt. Muhammed Ali, Roy Jones Jr., Lennox Lewis; je komt ze allemaal tegen. Maar dat is nog niet alles. De gelicenseerde spelers kennen namelijk allemaal hun sterke en zwakke punten, waardoor elke bokser gekenmerkt wordt door een geheel eigen stijl van vechten.

Fight Night 2004 biedt je alle te verwachten opties, zo ook een carrière mode: je begint onderaan de ladder als nietsnut en dient je tot de grote boksers der aarde op te werken. Dit kan door middel van veel training en door het spelen van veel wedstrijden. Boek je progressie? Dan zal je in steeds meer prestigieuze stadions terechtkomen en zal men ook in grotere getale naar je komen kijken.

EA Sports wil het spel realistisch laten overkomen en hierbij horen dan ook de nodige bloedneuzen, blauwe ogen en dergelijke. Door middel van motion capture zal dit alles nauwkeurig verwerkt zijn, zodat de speler direct de schade van zijn of haar slag zal zien. Tof! Leuk extraatje is dat de blessures zelfs invloed hebben op de speelbaarheid. Zo zal de reactiesnelheid met een bloedend oog beduidend langzamer zijn. En ook aan het spektakel om het boksen heen is gedacht. De stadions ogen én horen sfeervol, en het gehele spel wordt begeleid door muziek van de bekendste hiphoppers, waaronder P.Diddy en Notorious BIG.

Afgaande op hetgeen EA Sports ons laat weten over het spel en de eerste trailers, lijkt Fight Night 2004 een stap vooruit in het boksgenre te zetten. De speelbaarheid is innovatief, visueel oogt het lekker scherp en alles is op het eerste gezicht prima afgewerkt. We zijn dan ook bijzonder benieuwd naar het uiteindelijke product, maar een potentiële topper is waarschijnlijk in de maak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Spel zit vol rapmuziek dus ik ben er klaar mee.

 • lijkt me best leuk om te spelen :)

 • wat een stomme opmerking megamiet..  " wheeh… rapmuziek dus ik ben klaar wheeh"

  Dus er moet hardrock ofzo in het spel zitten..daar zit helemaal niemand op te wachten :S

  huilie..  als het spel toch goed is dan mis je door de soundtrack wel een leuke game!
 • Meestal kan je bij spellen de muziek uitzetten… Dat zal ik dus ook gaan doen als ik dit spel aanschaf :P Er bestaan ook van die dingen waarin je je eigen muziek kan stoppen om daar dan van te kunnen genieten. :D

 • Vind de opmerking van jpg97 ook niet getuigen van hoge intelligentie.

 • Boksen is sowieso geen reet aan..ze moeten een game maken met K1 licentie ofzo. Kan je ook met Boksers maar ook met Kickboksers en Karateka's. Veel meer variatie als je meer stylen erin gooit.

 • '97 zal z'n geboortejaar wel zijn denk ik ;).  j/k

 • LOL  Maar ff over het spel, lijkt me zeer cool! Was meteen geïnteresseerd bij de aankondiging.

 • Ik ook, totdat ze de soundtrack bekend gingen maken. Ik heb geen zin om onder het genot van wat geweerschoten en verbale aantijgingen van allerlei pooiers mijn spel te moeten spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren