1. Een wereldreis van 2 uur

Een wereldreis van 2 uur

Fuel staat in het Guinness book of Records voor het hebben van de grootste wereld in de gamesgeschiedenis. Ik besloot vandaag eens te gaan checken of die wereld nou eigenlijk wel echt zo groot is. Hoe lang zou een ritje van de linker bovenhoek naar de rechter onderhoek duren? Ik besloot het vanmiddag uit te vinden. Ik ging een wereldreis maken.

Om exact 14:38 vertrok ik in mijn Bullfrog monstertruck vanuit het “Tsunami Reef” basiskamp, wat zich links bovenin de wereld bevindt. De Bullfrog gaat redelijk snel, maar hij is erg lomp, wat het moeilijk maakt hem door bosgebieden te manoeuvreren, dus ik besloot al snel hem in te wisselen voor de Shuriken crossmotor. Om precies 14:50 reed ik het tweede gebied(er zijn er 19), “Offshore Shack”, binnen. Het is begonnen met regenen, en ik ben nog niet eens halverwege het tweede gebied. Om 15:10 stopt het met regenen, en de grens naar het “Dry Rigs” gebied is alweer in zicht. Om 15:17, ik bevind me ondertussen in “Dry Rigs”, begint het donker te worden en er komt wederom een zware regenbui, dit keer begeleid door onweer. Het onweer in Fuel is geweldig, het klinkt prachtig en het ziet er zeer indrukwekkend uit, wat ik helaas niet van de regen kan zeggen. Ik begin me ondertussen ernstig aan de GPS te ergeren. De ene keer stuurt ie me netjes in de goede richting, en dan opeens moet ik recht een berg oprijden, of zelfs recht de zee in. Het is 15:38, ik ben precies een uur geleden vertrokken, en ik rij nu exact de grens over naar het derde gebied, “Big Cauldron's Edge”. Aan de kaart te zien zit ik op ongeveer een derde van de reis, en ik besluit even snel een pauze te nemen. Terwijl het weer in de game relatief slecht is, wordt het in het echt met de minuut warmer. Met een fles ijskoud drinken en een zak winegums bij de hand vervolg ik de reis. Door pogingen om te drinken en rijden tegelijk crash ik een paar keer, maar ik werk me gestaag richting de grens naar het volgende gebied. Het is weer begonnen met regenen en onweren, en de GPS stuurt me recht een enorme klif af. Ik besluit het maar gewoon te doen, en vreemd genoeg overleef ik de val, om beneden mijn weg te vervolgen op een klein zandweggetje. De deurbel gaat, en ik besluit toch maar even open te doen. Drie minuten later zit ik weer terug op m’n motor, en om 16:09 rij ik het “Dustbowl City” gebied binnen, wat ik officieel nog niet vrijgespeeld heb. De reis door “Dustbowl City” gaat sneller dan verwacht, en om 16:19 bevind ik me alweer bijna halverwege. De woestijn is vrij saai en kaal, en ik besluit dan ook al snel de GPS te negeren en me gewoon in zuidoostelijke richting te verplaatsen. Om 16:36 bereik ik eindelijk “Redrock Bluffs”, het gebied waar mijn eindbestemming zich bevind. Ik zet wat muziek op voor de laatste paar minuten, en om 16:41 rij ik het kamp binnen.

Deze wereldreis heeft me dus uiteindelijk twee uur en drie minuten gekost. Hier gaan nog twaalf minuten aan pauze vanaf, maar dan blijft er alsnog een indrukwekkende 1:53 over. Een wereldreis van twee uur, het klinkt misschien kort, maar voor een game is dat verdomd lang. Nou lijkt me dat je deze rit een stuk sneller kunt doen door een andere route of een ander voertuig te nemen, en ook het feit dat ik een klein logboekje bijhield zal de tijd iets omhoog halen, maar het blijft een feit dat de wereld van Fuel indrukwekkend groot is. Het beste is misschien nog wel dat ik me geen moment heb verveeld. De omgevingen en weersomstandigheden zijn variërend genoeg om je flink lang geboeid te houden, zelfs als je doelloos aan het rondrijden bent. Wederom respect voor Codemasters!

Dit artikel delen

Over de auteur