1. Microsoft boekt goede cijfers over tweede kwartaal

Microsoft boekt goede cijfers over tweede kwartaal

Microsoft zijn Home and Entertainment divisie, waar de Xbox een grote rol in speelt, heeft in het tweede financiële kwartaal (1 oktober - 31 december) een omzet van 1,4 miljard dollar geboekt. Deze omzet werd mede gegenereerd door boven verwachting verkopende software. Grote titels voor de Xbox in het tweede financiële kwartaal waren Halo 2 (6,3 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht), Fable en FIFA Football 2005.

De Xbox heeft nu een marktaandeel van 24%, wat 6% meer is dan dezelfde periode in 2003. Wereldwijd zijn er inmiddels bijna 20 miljoen Xboxen verkocht, waarbij er in Europa 5 miljoen zijn verkocht. Van die 20 miljoen zijn er 1,4 miljoen leden geabonneerd op Xbox Live.

Dankzij deze respectievelijk goede cijfers heeft Microsoft zijn winstverwachting van zijn Home and Entertainment divisie met zo'n 10 miljoen omhoog bijgesteld. Bovendien verwachten zij aan het eind van het fiscale jaar zo'n 1,8 miljoen Xbox Live leden te hebben, in plaats van het eerder verwachte aantal van 1,5 miljoen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maar hoeveel winst hebben ze nou gemaakt? Want dat staat er niet in.  Ik was trouwens - zoals ongetwijfeld meer mensen - in de veronderstelling dat het hele Xbox project een soort zwart gat is wat emmers, kruiwagens, vrachtwagens vol met dollars opslokt en enorm veel verlies voor Microsoft veroorzaakt. Is dat nog steeds zo of begint het financieel eindelijk rendabel te worden?

 • Super_Ridder toch beter lezen, ze zijn de enige die MEER winst maken dan vorige periode.  En misschien achter 6,3 het woord miljoen zetten, 6,3 stuks lijkt me wat weinig en ,3 … *Hak spel in stukken*

 • Ik denk dat de xbox nooit meer zoveel winst kan maken als ze verlies hebben gemaakt. Maar ik denk wel dat de xbox2 het een stuk beter gaat doen ze hebben de bekendheid van xbox en microsoft zal de xbox 2 minder duur maken om te produceren

 • Halo 2 zal de oorzaak zijn. Mede dankzij Halo 2 hebben zij zoveel winst gemaakt. Mede dankzij Halo 2 is het ledenaantal van Xbox Live! enorm gestegen. Leuk en aardig. Maar hoeveel van zulke "toppers" zullen er nog komen?

 • The division announced a profit of $84 million on sales of $1.41 billion for the three months ended December 31st, reversing a loss of $397 million on sales of $1.27 billion in the same period last year.  Bron:

  http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=6521


 • Ja maar ze hebben nu wel $84 miljoen winst gemaakt. En dat is toch netjes. Bovendien maakte MS in totaal $3.46 miljard(!) winst.

 • Grote titels voor de Xbox in het tweede financiële kwartaal waren Halo 2 (6,3 exemplaren wereldwijd verkocht), lol :D

 • het gaat ietsjes beter ze moeten zo doorgaan

 • Lekker

 • ''(6,3 exemplaren wereldwijd verkocht)''  Dat zijn er inderdaad erg veel. :P

 • lol beetje domme fout tbh…

 • Volgens mij wordt er hier gepraat over omzet. Omzet heeft niks met winst te maken. Omzet is gewoon het totale bedrag wat is binnengekomen en dan moet je nog alle kosten eraf halen, om de winst te weten. Dus misschien hebben ze helemaal geen winst gemaakt. Wat me overigens sterk lijkt.

 • Dodg3r (NL) zei :  ''(6,3 exemplaren wereldwijd verkocht)''  Dat zijn er inderdaad erg veel. :P

  ___________________________________  Inderdaad :)


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren