1. Op weg naar een LED-TV

Op weg naar een LED-TV

Tv's zijn er in alle soorten en maten,vroeger had je de ''lompe''beeldbuis tv's,toen kwamen er LCD-tv's en nu komen alweer de eerste LED-tv's.

Ik weet niet of ik de enige ben,maar ik heb iets met tv's,vroeger toen ik mijn eerste gameconsole kocht...een ''Playstation 1'' mocht ik hem bij mijn ouders beneden aansluiten op de tv wat ik helemaal geweldig vond.

Ik was het gewend om met ''handhelds'' te gamen zoals de Gameboy of de Atari Lynx...maar met mijn PSX was het toch anders,niet meer naar zo'n kleine scherm turen maar gewoon relax voor een grote beelbuis(voor die tijd was 32inch groot).

Maarja,van veel gamen kwam het niet want je bent niet de enige in huis en er werd gewoon gezellig tv gekeken s'avonds,dus kon je alleen in het weekend wat langer gamen,omdat mijn ouders dan vaak weg waren.

Toen mijn ouders een nieuwe ''breedbeeld'' tv gingen kopen,mocht ik hun tv wel op mijn slaapkamer zetten.

Dolgelukkig was ik met mijn eigen tv en PSX,ik kon nu op mijn kamer gamen en hoefde geen rekening te houden met mijn ouders.

Na 2 jaar lang gamen op mijn kamer kwam er iets nieuw op de markt,de LCD-tv.....ik vond het geweldig en moest zo'n tv hebben.

Met een LCD-tv heb je geen lompe kast meer maar gewoon een platte tv,en beter beeld....beter toch.

In die periode was de PS2 ook al uit dus die moest erbij komen.

Aangezien ik vroeg begon met werken had ik wel geld dus hoefde ik niet zo lang te sparen voor ik mijn eerste LCD-tv had en een PS2.

Het was een 26inch Samsung LCD-tv geworden,en met de PS2 aangesloten zag het er onwijs goed uit en ik was trots op mijn nieuwe ''gamekamertje''.

Al snel kwamen er HD-Ready LCD-tv's en die waren nog beter qua beeld en hadden Hdmi poorten.....ik als tv gek meteen weer wezen sparen en nog geen jaar later had ik mijn Samsung 32inch HD-ready LCD-tv.

Nog beter beeld en een groter scherm,wat was ik blij.

Maar lang heb ik er niet van genoten want toen kwamen er nog grotere LCD-tv's met Ambilight,dat was wel zo vet.

Ik weet nog goed dat toen ik nog bij It's (kent iedereen toch) werkte,en de nieuwste Philips 37inch Full ambilight LCD-tv binnen kwam die we moesten ophangen in de winkel.

Wat een plaatje,ik had nog nooit zo'n mooie tv gezien,maar van het prijskaartje werd ik minder blij,hij kostte 3500 euro.

Maar hij moest er komen dus met wat geld van mijn ouders erbij (ik heb lieve ouders) kwam hij toch aardig snel,zo'n half jaar na mijn 32 inch LCD-tv.

Nou het was wat hoor,in mijn kleine slaapkamer gamen met zo'n grote tv...echt niet normaal wat gaaf.

Maarja,dan komt een tijd dat je een eigen huis wilt,dus toen met mijn vriendin een huisje gezocht en gevonden....en ja hoor,precies in die tijd kwamen de Full-HD tv's

Die waren wel erg duur dus maar effe gewacht tot ze wat goedkoper werden,aangezien je niet een tv van 3500 euro na een paar maanden weer inruilt.

Maar op een avond met tv kijken zag ik een reclame van de nieuwste Full-HD tv van LG,de LG Scarlet.

Vond hem meteen prachtig en meteen op internet gekeken wat ie allemaal voor functies heeft en welke maten er verkrijgbaar waren.

4 Hdmi poorten en in de maten 32,37,42 en 46 inch.

Het werd de 42inch,dus de Phillips aan mijn ouders verkocht die daarmee pas hun eerste LCD tv hadden,(maar wel meteen een hele mooie met Full ambilight)

En meteen de LG Scarlet 42 inch besteld,na een week wachten kwam de tv eindelijk en ik had mijn vriendin beloofd dat we van deze tv jaren zouden genieten aangezien ze het in eerste instantie niet zo zag zitten.

Voor haar is een tv gewoon een tv,en het boeit haar niet of een tv de nieuwste snufjes heeft ofniet.

Maar je raadt het al,een paar maanden geleden zag ik de nieuwste LED-tv's van Samsung,toevallig gezien bij de Mediamarkt en in de nieuwe Mediazine stond een heel artikel over de nieuwe LED-tv.

Na aandachtig te artikel gelezen te hebben moest deze tv in huis komen en het liefs weer een paar inches groter.

Ik heb mijn zinnen gezet op de Samsung 46inch Full-HD LED-tv 7000 series,en ben nu al wat weken druk aan het sparen en verwacht deze kerst de LED-tv te kunnen kopen(Het sparen gaat wat langzamer als je samenwoont).

Maar het zijn nog maar zo'n 4 a 5 maanden en misschien is de LED-tv tegen die tijd wel wat goedkoper geworden.

Wat zal er weer na de LED-tv komen???,ik weet het niet,maar zal na mijn aankoop van de nieuwe LED-tv gewoon doorsparen :)

Dit artikel delen

Over de auteur