1. Monster Hunter

Monster Hunter

Met de zon in het gezicht loop je over een uitgestrekte vlakte met je zwaard in je schede. Langzaam verdwijnen de zonnestralen en sta je in de schaduw van een zestien meter hoog, vuurspugend en lelijk monster. Je trekt je zwaard en gaat de strijd aan. Een halfuur later kom je erachter dat je geen partij bent voor dit gevaarte en na een flinke zwieper zie je langzaam weer dat je terug bent in het dorp waar je begonnen was.

In Capcoms’ Monster Hunter wordt de wereld nog bevolkt door gigantische draken en dinosauriërs. Gelukkig bestaan er altijd nog helden die de strijd aan willen gaan met deze gevaartes, al is het alleen maar om de juiste materialen of een flinke duit voor een nieuw wapen te bemachtigen.

Jurassic Park

Het jagen op deze monsters kun je zowel offline als online doen. In beide modi kan hetzelfde spel worden gespeeld. Je begint in je onderbroek zonder wapens en uitrusting in een willekeurig gekozen dorp. Hier zul je eerst een wapen en wat kleding moeten kopen. Heb je dit gedaan dan kun je in het dorp op zoek gaan naar opdrachten. Als je eenmaal een opdracht hebt gevonden wordt je de wildernis ingestuurd. Offline zul je het wel na een tijdje al voor gezien houden: dit omdat de meeste opdrachten ontworpen zijn voor een groep van vier spelers. Het offline gedeelte dient dan ook meer als een ‘uitleg’ van het spel. Waar het om draait is de online speelervaring.

Online kun je dus met maximaal vier spelers een groep maken waarmee je bepaalde opdrachten gaat uitvoeren. Deze verschillen meestal weinig van opzet. Waar je de ene keer een voorwerp (bijvoorbeeld een dinosaurusei) veilig naar het dorp moet brengen, krijg je de andere de opdracht om een aantal monsters te verslaan.

Jagen als jagers

Het verslaan van de monsters kun je doen door vallen te zetten of door het beest met bruut geweld te lijf te gaan. Doordat iedere speler een keuze kan maken tussen zes verschillende wapens komt er ook een klein beetje tactiek bij kijken. Zo zullen de zwaardvechters vooraan moeten staan, terwijl ze gedekt worden door de jagers met schietijzers. De keuze tussen zes verschillende wapens is meteen de keuze van wat voor type je in het spel zult spelen. In veel online RPG’s bestaat de keuze uit magiër, dief enzovoorts, maar in Monster Hunter is het dus het wapen dat je speltype bepaald. Net zoals in deze online RPG’s kun je ook punten verdienen en daardoor beter worden. Hier heeft Capcom het ook simpel gehouden: je zult alleen beter kunnen worden in aanvallen of verdedigen. Naarmate je sterker wordt kun je ook een hoger level bereiken, om uiteindelijk bij level twintig de positie van Monster Hunter te claimen.

Visueel ziet Monster Hunter er erg goed uit. De monsters, de omgevingen en dat alles online op de PlayStation 2. Het spel is al enige tijd in Japan en de Verenigde Staten te verkrijgen en het schijnt vrijwel zonder vertraging online te lopen.

Monster Hunter lijkt vooral snelle actie online te bieden. Geen diepgaande opdrachten waarin mysteries opgelost moeten worden of meeslepende verhalen waarin prinsessen gered dienen te worden. Monster Hunter draait vooral om één ding: het verslaan van talloze monsters, dinosauriërs en draken in allerlei vormen en maten.

Waarom Capcom het spel nog niet in Europa heeft uitgebracht is ons een raadsel. Het is namelijk al bekend dat Capcom werkt aan een vervolg, waarin veel zaken worden verbeterd. Het spel verschijnt in mei in Europa. Of het hier gaat om de verbeterde versie gaat is nog onduidelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Dit lijkt me dus da bomb (online)

 • dat die monster hunter G maar naar europa komt dan, want het lijkt me een coole game

 • Je kon toch met deze spel online barbecuen

  Lijkt me wel een origineel spel.

 • ziet er wel relaxt uit die vogeldraak shit :)

 • Scores waren niet heel goed, maar online lijkt me dit echt heel erg tof.

 • So what ik ga'm halen!!!, zeker nu je'm ook offline kan spelen:D:D

 • lijkt me dikke shit

 • dit lijkt me een super gaaf spel

  draken en dino's zien er zuper wreed uit

 • Ik ga naast deze shadow herats 2 en mgs3 wel halen (dmc3 wete nog niet)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren