1. IGF Villa - Catch you on the Vlaflipside

IGF Villa - Catch you on the Vlaflipside

Wat doe je als je op een avond in de slowchat zit en de chat is slowwww? Je stelt voor een IG sitcom te maken die uitgroeit tot een reallife soap. Waar vervolgens verhalen over geschreven worden. Ondertussen is de IGF Villa uitgegroeid tot iets wat verder gaat dan alleen de slowchat. De verhalen die ik schreef werden erg goed ontvangen en na een aantal bedreigingen op onder andere mijn ballen heb ik besloten nog even door te gaan met het schrijven. Ik heb momenteel een arc van 8 afleveringen in m'n hoofd, dit is het zesde verhaal. De verhalen zijn onderling gelinkt, dus lees ze in chronologische volgorde.

Catch you on the vlaflipside!

Het was een bloedhete zomermiddag in de IGF villa. De bewoners zweetten zich een ongeluk en het warme weer zorgde voor erg korte lontjes bij onze hoofdrolspelers. Normaal ging het al niet altijd goed in de villa, maar sinds kort hadden ze er een enorme kopzorg bij. Vlaflip zit rustig in de schaduw van een boom in de tuin. Dankzij zijn rossige voorkomen had hij weinig weerstand tegen de zon dus hij kon niet met de andere meezonnen. In de IGF villa zelf was de airconditioning uitgevallen, dus ook daar was het echt niet te harden. Zo nu en dan een snelle duik in het zwembad was de enige afkoeling die Vlaflip kon krijgen. Opeens hoort hij een bekende stem vanaf het zwembad vandaan komen. “Dus ik was laatst bezig met zo’n meisje, en ik gebruikte uiteraard the game…” Enorme woede borrelde op binnen Vlaflip. De afgelopen dagen had hij een enorme hekel gekregen aan de hoogmoedige verhalen van de nieuwste bewoner. Hij kon zich gewoon echt niet voorstellen hoe Jaspert het in godsnaam in zijn hoofd heeft gekregen om zo’n type in de villa te brengen. De verschillende bewoners konden het sowieso niet altijd goed met elkaar vinden, maar bijna iedereen was het hier over met elkaar eens. Die terror-jaap wannabe moest weg! En dat terwijl het in eerste instantie wel een toffe vent leek…

Ongeveer een week eerder was het een stuk minder warm in de IGF Villa. De bewoners genoten van de eerste voorzichtige zonnestralen in de tuin. Jasmijn en Raem waren zelfs buiten aan het zonnen. Uiteraard wel een beetje afgelegen van de rest, maar dat viel niemand eigenlijk op. Chiz en Fidelity zaten samen met Monniejj aan het zwembad te praten over allerhande vrouwenzaken. Vlaflip kon het niet helemaal volgen, want ja, het blijven vrouwen! Maar hij was blij dat Monniejj na haar zeer pijnlijke break up met Vigilante weer een beetje op haar pootjes geland was. Ze had zelfs haar Hoothoot masker afgezet zodat haar gezicht egaal bruin zou worden. Vlaflip was hier in eerste instantie een beetje van geschrokken, maar was nu wel gewend aan haar gezicht. Met Vigilante was het erger gesteld sinds de break up… Hij was nog meer gaan drinken en begon meer op een kasplantje te lijken dan het feestbeest wat hij vroeger was. Snappie was nergens te bekennen, en daar voelde Vlaflip zich wel een beetje schuldig over. Hij had hem immers voorgesteld aan Gerrit… En die was er niet meer… Sindsdien zat Snappie het grootste gedeelte van de tijd huilend op zijn kamer. “Ik moet hem eens op gaan zoeken, even kijken of ik hem uit zijn verdriet kan halen!” Dacht vlaflip bij zichzelf. Vervolgens dwaalde zijn blik af naar 7threst. Toch wel één van de grootste mysteries uit het huis. Hij was eerst goede vrienden met Fidelity, maar er was iets gebeurt waardoor dat helemaal over was. En een paar weken terug had hij opeens vanuit het niets een paar enorme bulten en bloed op zijn achterhoofd. “Vage vent!” Denkt vlaflip bij zichzelf terwijl hij een enorme dreun vanuit de verte hoort.

“Onweer?” denkt hij bij zichzelf terwijl hij naar de helderblauwe lucht kijkt, “Hmm nee geen wolkje aan de lucht…” Weer hoort hij een enorme dreun, nu toch al iets dichterbij. Dan schiet zijn blik naar zijn glas cola. Bij elke dreun ontstaat er een rimpeling in de vloeistof. “Hmm apart!” Zegt hij hardop terwijl de overige huisgenoten hevig aan het praten zijn onderling. Samen met zijn huisgenoten begeeft hij zich naar het huis, als het een aardbeving is zal de tuin niet veilig zijn met al die bomen. Terwijl ze de woonkamer binnen druppelen horen ze de hardste dreun tot nu toe. Verschrikt kijken ze allemaal in de richting van de voordeur, waar het geluid vandaan lijkt te komen. Luttele seconden blijft het stil terwijl de bewoners vol angst naar de deur blijven staren. Dan klinkt opeens de deurbel, Fidelity slaakt een klein gilletje, duidelijk geschrokken van het onverwachte geluid. Vlaflip loopt richting de deur en maakt hem open. In de deuropening staat een enorme gestalte, de gestalte strekt een monstrueuze hand uit waar de chipsresten nog aanplakken. Vlaflip kan zijn complete hand net om de pink heen krijgen. Waarna de gestalte zich voorstelt met: “Hoi, ik ben de nieuwe bewoner, HSJ.”

“Ja die eerst ontmoeting”, denkt Vlaflip bij zichzelf, “Toen had ik nog wel een beetje medelijden met dat varken. Ze zeggen wel eens dat mooie mensen vaak een lelijk innerlijk hebben, dan zou je bijna denken dat lelijke mensen een mooi innerlijk hebben… Voor HSJ ging dat helaas niet op. Vlaflip staat op en loopt vanuit de schaduw van zijn boom richting het zwembad om een verfrissende duik te nemen. Ondertussen komt hij langs de verschillende bewoners die om het zwembad heen verzamelt zitten. De dames liggen in bikini op de comfortabele ligstoelen naast het zwembad. HSJ zit daarnaast op 2 ligstoelen, die bijna lijken te bezwijken onder het gewicht. Chiz, Monniejj en Fidelity hebben een gezicht dat op onweer staat. “Hmm wat zou daar aan de hand zijn?”, Denkt Vlaflip bij zichzelf. Wanneer hij dichterbij komt wordt voor Vlaflip duidelijk wat precies de ergernis is van de dames. HSJ probeert weer eens zonder schaamte één van de dames in bed te praten. Het huidige slachtoffer is Jsmnn, die tot de verbazing van Vlaflip nog geïnteresseerd lijkt in de babbel van HSJ ook. Als hij de vreemde situatie die zich voor zijn ogen afspeelt even gade slaat hoort hij een bekende stem. “Ze heeft ruzie met Raem, en probeert hem te irriteren op deze wijze.” Vlaflip kijkt Fidelity aan en zegt: “Jezus wat kansloos! Waar is Raem dan?” Voordat Fidelity kan antwoorden ziet Vlaflip in zijn ooghoek een gedaante achter het raam op de twee verdieping van de villa. “Raem staat achter het raam!” Denkt Vlaflip bij zichzelf. “Heb je zin om te zwemmen?” vraagt hij vervolgens aan Fidelity. Die stemt in met het plan en springt met een bommetje het zwembad in.

Na even gezwommen te hebben met Fidelity klimt Vlaflip het zwembad weer uit. Het beeld dat hij nu voor zich ziet is aan de ene kant lachwekkend, maar aan de andere kant beangstigend. Het is moeilijk te beschrijven, maar het doet hem denken aan die ene scene uit Return of the Jedi. Waar Princess Leia in goudkleurige bikini op schoot zit bij Jabba de Hut… Jsmnn zit bij HSJ op schoot… of is het zijn buik? Verwart denkt Vlaflip bij zichzelf: “Damn ik hoop niet dat HSJ graag bovenop ligt bij de…” De gedachte die door zijn hoofd gaat doet hem een klein beetje overgeven in zijn mond. Hij gaat snel terug naar zijn boom om z’n gedachten weer ergens anders op te zetten. Wanneer zijn maag weer een beetje tot rust is gekomen dringt het tot hem door dat het over is tussen Jsmnn en Raem. “Dat zat er wel aan te komen, denkt hij bij zichzelf.” Ondertussen denkt hij terug aan die eerste dag dat HSJ de villa betrad.

Nadat Vlaflip zijn handen tien keer had gewassen om de chipsresten van zijn handen af te krijgen ging hij weer terug naar de woonkamer. Hij had medelijden met deze nieuwe bewoner. Het was overduidelijk een erg dik persoon, en daar zou hij wel onzeker van zijn. Vlaflip nam zich op dat moment voor om HSJ wat beter te leren kennen en hem op zijn gemak te stellen. Wanneer hij wat wil zeggen onderbreekt HSJ hem gelijk terwijl hij naar de dames kijkt. “Zo jullie zien er goed uit!” klinkt het “zijn jullie vrijgezel?” Vol afgrijzen kijken de dames elkaar aan. Monniejj kijkt zelfs weer in de richting van Vigilante om een uitweg te zoeken uit deze situatie. Die heeft dit niet door en zit gemoedelijk aan zijn westmalle trippel te lurken. Fidelity schreeuwt uit dat ze niet vrijgezel is, maar dat haar vriendje in de gevangenis zit. Jsmnn wijst naar Raem en Chiz maakt een dreigend gebaar met haar honkbalknuppel. Verbaasd ziet Vlaflip het allemaal aan. Ondertussen rolt HSJ naar de keuken, om daar de koelkast te plunderen.

“En vanaf daar ging het van kwaad tot erger!” denkt Vlaflip bij zichzelf, onder zijn boom. Hij bleef de dames versieren, bleef sterke verhalen ophangen en op een bepaald moment dacht hij zelfs overheidsgeheimen te hebben ontdekt, die hij wilde openbaren op televisie via de IGF Villa. “Hoe komt zo’n idioot in godsnaam aan overheidsgeheimen?” Dacht Vlaflip bij zichzelf… “Ach hij zal sowieso wel geen leven hebben.

Opeens hoort Vlaflip een wild geruis boven hem. De takken van de boom zwiepen wild heen en weer en bladeren vliegen alle kanten op. Wanneer hij onder zijn boom vandaan rent ziet hij een legergroene helikopter boven hem. “What the fuck?” Denkt hij bij zichzelf. Opeens abseilen er 8 commando’s uit de helikopter naar beneden. Vlaflip loopt ondertussen terug richting het zwembad, waar de helikopter boven blijft hangen. De wieken van de helikopter zwiepen enorme hoeveelheden water uit het zwembad alle kanten op. Alsof hij in een enorme regenbui zit heeft Vlaflip moeite om zich voort te bewegen. Wanneer hij dichterbij komt rent één van commando’s op hem af. Vlaflip schrikt en blijft verstijfd staan. De kolonel benadert hem voorzichtig en zegt: “Kolonel Triforcehero, aangenaam! Kun je me vertellen wie van jullie HSJ is?” Verbaast wijst Vlaflip naar de enige bewoner van de villa met morbide obesitas. Door zijn radio roept de kolonel: “Kapitein Kaoz, die dikke is het!” Een van de commando’s, naar verwachting deze kapitein Kaoz, loopt naar HSJ toe en geeft hem een klap met de kolf van zijn geweer. Er gebeurt echter niets, de enorme vetreserves van HSJ hebben hem een enorme weerstand tegen stomp geweld gegeven. “Gebruik de verdovingspijltjes!!” Roept Kolonel Triforcehero. Waarop Kapitein Kaoz zijn geweer leegt op HSJ. De enorme massa valt om, en verpletterd Jsmnn. “Ow fuck, dat was niet de bedoeling…” zegt de kolonel. Beteuterd kijken de commando’s naar de arm van Jsmnn, het enige wat nog onder HSJ uit komt. “Maak je geen zorgen!” Zegt kolonel Triforcehero “we hebben de beste doktoren, die fiksen haar wel weer… denk ik”

De commando’s bevestigen ondertussen weerhaken aan de vetflappen van HSJ. Wanneer deze volledig vast springen de Commando’s weer in de helikopter. “Zou hij verdoofd genoeg zijn?” Vraagt kapitein Kaoz aan de kolonel, “Dat moet wel, die pijltje zijn genoeg om 6 olifanten te verdoven!” Wanneer de helikopter op stijgt met HSJ op sleeptouw moet Vlaflip opeens denken aan één van zijn favoriete jeugdfilms. “Dumbo drop is dus echt mogelijk…” denkt hij bij zichzelf als hij weer terug wil lopen naar zijn boom. Dan schrikt hij opeens op! “Raem?!” Hij rent de villa binnen en de trap op. Daar aangekomen ziet hij Raem in de badkamer liggen, omringt door een plas bloed, scheermesjes in zijn handen…

To be continued!

Dit artikel delen

Over de auteur