1. Virtual Legends #1

Virtual Legends #1

We tellen het jaar 2021, het jaar waarin gameontwikkelaars zouden samenwerken aan één spel. Een spel wat alle legendarische game-helden en technische hoogstandjes samen zou brengen, tot een game die niemand zich ooit had voor kunnen stellen. A.I. tegenstanders die zelf konden denken, natuur dat zichzelf in stand hield en graphics mooier dan het leven zelf. Helaas had niemand kunnen voorspellen dat de A.I. zichzelf begon te programmeren, zelfs zover dat ze via internet servers hun wereld konden voortzetten. De ontwikkelaars hadden er geen controle meer over, verschillende groepen mensen uit de maatschappij hadden ze al in hun macht weten te krijgen door grote nieuws sites als CNN te hacken en mensen een plek in hun virtuele wereld aan te bieden. Ook kregen ze grote hoeveelheden geld (geld was niks meer dan digitale cijfers) voor nieuwe servers op te zetten. De maatschappij zou zichzelf vernietigen.

Ons verhaal begint allemaal in London, waar een grote groep VR (virtual reality) soldaten elke dag met omwegen in servers werden geplugged om de strijd tegen deze bedreiging aan te gaan. Een van deze VR soldaten is Martin Solus, en speelt de rol van Nomad (Crysis). De programmatie van het ’spel’ viel niet meer te veranderen, waardoor de VR soldaten alleen als een eerder geprogrammeerd karakter in het spel kunnen komen. Verschillende grote hackers hebben pogingen gedaan het systeem te kraken, maar faalde allemaal.

‘NOMAD! You with us?!’ Nomad schrok wakker, keek snel om zich heen en sprong verward maar snel achter een stenen muur. Gelukkig was zijn ontzichbaar mode niet uitgegaan nadat hij weggeblazen was door een vijandelijke granaat. ‘Ja ja, ik ben er…’ Hij herlade zijn geweer en sprong op het dak van een klein gebouwtje, wat hem een mooi zicht gaf van wat er nog voor hem lag en welke richting hij op moest. Voor zich strekte een diep dal zich uit, met in de verte hoge bergen die het landschap sierden. Zijn voorlopige doel zou zijn om midden in dat dal een dorpje te infiltreren, waar een van de vele breinen achter deze enorme bedreiging zich had gevestigd. Het dorpje zou ongetwijfeld zwaar beveiligd zijn, maar met zijn nano suit zou het moeten lukken zijn doel te vermoorden. Virtueel gezien dan. ‘Goed dan’ zei hij tegen zichzelf, waarna hij met een enorme sprong aan de lange afdaling begon. Het weer was gelukkig erg mooi, veel vogels lieten hun mooiste wijsjes horen terwijl Nomad met enorme snelheid langs raasde.

Dit artikel delen

Over de auteur