1. vergelijking oblivion en fallout ( voor de twijfelaars)

vergelijking oblivion en fallout ( voor de twijfelaars)

Ooit heb ik een recensie beloofd van Oblivion dat is er nooit van gekomen. Maar laats heb ik dus Fallout 3 gekocht en dacht die games lijken wel een beetje op elkaar en aangezien vergelijk recensies niet worden gewaardeerd:P. En ik geen schrijf wonder ben, doe ik het maar in een weblog. :)

De omgevingen:

Oblivion

Oblivion bestaat uit een mooi landschap gevuld met meerdere bossen en meren en is goed weergegeven. Het is een levendig landschap met veel verschillende gebieden, dorpjes en steden. Ook staan er veel kerkers in de vorm van forten en grotten, Geweldig voor de verkenner onder ons.

Fallout 3

Fallout 3 heeft in vergelijking met Oblivion een behoorlijk kaal landschap en daardoor lijkt er niet veel te doen maar het tegendeel is dat er juist wel veel te doen is. Het lijkt of er niet veel dorpjes en steden in de buurt zijn er zijn in feite maar 3 grote vriendelijke steden waarvan je pas laat in het spel er een vrijspeelt. Je kan ook naar Washington DC gaan en daar de boel verkennen maar dat is behoorlijk lastig omdat de meeste gebieden afgesloten zijn en je via de metro moet lopen.

De setting

Oblivion

Oblivion speelt zich af in een fantasie rijke wereld waar demonen (daeadra) de wereld bedreigen je kunt dus wel raden dat dit spel ook met magie en dergelijke werkt. Natuurlijk heb je ook de standaard melee en ranged wapens zoals zwaard en pijl en boog. En je kan je klasse kiezen wat je goed moet doen want je kan je maar in bepaalde dingen specialiseren.

Fallout 3

Fallout 3 speelt zich af nadat de wereld is verwoest door atoom bommen het heeft een sci-fi setting en heeft de stijl van de jaren 50 en dat merk je aan alles de hoe de computers vormgeven zijn en hoe de huizen ingedeeld zijn. Hierbij maak je ook gebruik van de jaren 50 wapens niks geen moderne wapens gewoon een simpele asault rifle en shotgun maar zodra je verder in het spel komt merk je wel dat de technologie vooruit is gegaan. Dan kom je bijvoorbeeld plasma en engery weapons tegen.

De vijanden

Oblivion

bij oblivion zoals ik al zei kom je in oblivion meestal demonen of andere dieren tegen als vijand maar er zijn genoeg grotten met bandieten of ander gespuis. Je hebt ook speciale elementale vijanden zolals een forst fire en een storm daedra. Je hebt ook speciale grotten voor ieder soort vijand, en als er 2 soorten vijanden samen komen dan zie je ze geregeld vechten dat is behoorlijk grappig.

Fallout 3

In fallout 3 heb je ook wel behoorlijk wat vijanden. Van robots tot de dieren die uit heb klauwen zijn gegroeid. Maar ook super mutanten ( die naar mijn meningen iets te vaak gebruikt wordt) maar ook gewoon menselijke tegenstanders zoals raiders en ghouls (oké dat valt wel niet helemaal onder mensen maar als de extreem goede persoon die ik ben mag ik daar geen onderscheid tussen maken :) ). Daar bij heeft iedere vijand ook zijn zwakke plek

De een kan beter tegen normale kogels dan de ander en ga zo maar door.

Dit artikel delen

Over de auteur