1. The Bard's Tale

The Bard's Tale

RPG’s zijn er al zo lang als de meeste van jullie zich kunnen herinneren. Degenen die bekend zijn met deze spellen en zo’n beetje ieder en elk cliché van het genre kunnen dromen, zullen The Bard’s Tale met open armen ontvangen.

In The Bard’s Tale neem je namelijk de rol aan van een enorm cynische bard. Een bard is een soort van zanger en dichter die met zijn liederen allerlei magische effecten kan bewerkstelligen. De bard waar het in dit spel om draait, is echter niet de meest doorsnee hoofdpersoon voor een RPG. Hij is namelijk geen charismatische held die inziet dat hij zijn leven moet wijden aan het bestrijden van een groot kwaad, maar slechts een egocentrisch, hebberig en zelfs geil mannetje die puur en alleen voor zichzelf leeft. Zijn interesses beperken zich tot vrouwen, drank en muziek.

De bard wordt op een gegeven moment opgedragen om een prinses te redden uit de toren van een kwaadaardige tovenaar omdat hij ‘de uitverkorene’ zou zijn. Onze bard is natuurlijk niet overtuigd van de onzin en weigert in eerste instantie dan ook. Toch begint de bard aan zijn avontuur, puur en alleen vanwege twee dingen; de knaken en een visioen van prinses, waarin zij de bard vertelt dat zij weet waar hij aan denkt. Juist, zo kennen we onze bard!

De bard moet zich gedurende het spel door de verschillende omgevingen hakken en zingen. Zingen? Jawel, de bard kan namelijk door middel van zijn liederen magische wezens tevoorschijn toveren. Deze magische wezens zullen je bijstaan in je gevechten tegen de monsters die je op je weg tegen zult komen. Dit moet er voor zorgen dat het spel niet vervalt in de clichés waar het zelf de spot mee drijft. Gedurende het spel wordt er door middel van de vele dialogen een flinke dosis schunnige humor gebruikt en wordt zo’n beetje elk cliché dat het genre te bieden heeft flink bespot. Ook de dialoogkeuzes van de bard zijn hilarisch noemen. Wanneer je met een personage aan de praat raakt, krijgt de bard de keuze tussen twee opties; een gemene optie en een zeer gemene optie. De keuzes die je maakt hebben allemaal een kleine invloed op het verloop van de gebeurtenissen, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je door je vervelende opmerkingen in de problemen komt.

In The Bard’s Tale kun je veertien verschillende werelden verwachten, ieder met meerdere gebieden om te verkennen. Daarnaast zullen niet alle gebieden makkelijk bereikbaar zijn en zul je sommige gebieden zelfs moeten ontgrendelen door aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Volgens de ontwikkelaars ben je zo’n 20 tot 30 uur zoet met het uitspelen van dit spel en zijn er meerdere einden mogelijk.

Het spel maakt gebruik van een verbeterde versie van de Dark Alliance engine, waardoor alles zeer verzorgt oogt. Met name de texturen en lichteffecten mogen er zijn. Bovendien beloven de ontwikkelaars pakweg 40.000 ingesproken stukken dialoog en een sarcastische verteller, die behalve de speler op weg probeert te helpen, ook nog eens af en toe flink uithaalt naar de hoofdpersoon. De manier waarop het geheel gepresenteerd wordt, lijken de grappen en grollen van de bard dus recht te doen.

The Bard’s Tale lijkt een vermakelijk spel te worden. Vooral de doorgewinterde RPG speler zal het moeilijk krijgen om van tijd tot tijd een glimlach te onderdrukken. Dankzij de alternatieve aanpak en de puike presentatie lijkt The Bard’s Tale een spel te gaan worden waar menig speler veel plezier aan zal kunnen beleven. De PlayStation 2 en Xbox versies van The Bard’s Tale worden 1 april in de schappen verwacht. Een datum voor de PC versie is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Dit is btw al een heel oud spel….Vroeger kon je die al de op A500 en pc spelen…Ik vind deze versie een erg cool en orgineel concept….

  • Deze leek me al een tijdje erg leuk.

  • Mwa, ben niet zo'n fan van dit type RPG. Niks voor mij dus..

  • Ik vind wel leuk zon hack&slash rpg, net als baldurs gate enzo….:D.. lijkt me ehel leuk deze game:D:D

  • Dit spel heeft in ieder geval een van de coolste hoofdpersonages van zo'n beetje alle RPG's :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren