1. Waarom speel ik eigenlijk nog games op mijn PC?

Waarom speel ik eigenlijk nog games op mijn PC?

De laatste jaren raak ik steeds minder mijn PC aan om spellen op te spelen, zojuist ben ik weer een er aan herrinerd waarom. Vroeger wist ik niet beter, spellen speelde je op de PC. Consoles? Dat was spul voor kinderen. FPS games waren er niet op en over het algemeen zag het er allemaal lang niet zo goed als als wat een 3DFX kaart uit je PC kon toveren. De laatste jaren weet ik gelukkig beter, consoles bieden een geweldige manier om te gamen. Sinds de PSX speel ik alweer jaren lekker onderuitgezakt op de bank ipv gespannen achter een bureau. Nu ben ik de laatste tijd weer een beetje meer richting de PC aan het gaan, mede dankzij het geweldige Steam. PC gaming hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Gewoon spelletje aanklikken, credit card gegevens invullen, wachten op een supersnelle download en gamen maar.

Maar toen zag ik opeens The Witcher voor bijna niks bij de media mark liggen.

Ik wil even kwijt wat je allemaal moet doen om The Witcher te installeren.

-Stap 1- ( Vrolijkheid:

)

Installeer The Witcher. Het is een best groot spel, dus dit kan wel een half uurtje duren. Een playstation 3 spel duurt over het algemeen al korten en daar vind ik het al veel te lang.

-Stap 2- ( Vrolijkheid:

)

Dan denk je dat je klaar bent. Maar helaas, The Witcher is zo'n game die nog gepatched moet worden omdat het spel met vele bugs is uitgebracht. Daarom komt het spel voor het opstarten met de melding dat het verstandig om te patchen. Nou ben ik van de console gewent dat een update gewoon automatisch gestart wordt, maar op de PC moet je het zelf op internet gaan uitzoeken. Wat blijkt, je moet 3 patch bestanden downloaden, totale grootte zo'n 1,5 gig. Dat duurt bij mij wel een half uur en dan heb ik nog een snelle internet verbinding. Dan zijn er ook nog Vista updates die je moet downloaden voor het spel, ook een ergernis, maar gelukkig niet heel tijdrovend want die waren niet zo groot. Tot slot moest ik ook mijn video drivers updaten volgens de site, maar ik reken dit ook maar niet mee omdat dat iets is wat je eigenlijk altijd moet bijhouden.

-Stap 3- ( Vrolijkheid:

)

Dan denk je dat je gelijk de updates kan installeren, maar helaas. Eerst vereist het spel dat je de game registreerd. Leuk ook dat dit niet van te voren wordt aangegeven maar pas op het moment in de installatie van de update dat deze controleert of het spel gerestreerd is. Daarna kan je het spel registreren, wat gelukkig wel erg soepel gaat. Tijdsduur zo'n 10 minuten.

-Stap 4- ( Vrolijkheid:

)

Nu bestaat de update van de game uit twee updates, de 1.4 update en de 1.5 update. Tijdens de 1.4 update kreeg ik de schik van mijn leven, deze update kan ongeveer 2 uur duren was de melding. Deze log typ ik dus ook in de tijd dat ik op de update aan het wachten ben.

-Stap 5 ( Vrolijkheid:

)

Update 1.5 uitvoeren. Ik heb geen idee hoe lang deze zal zijn, maar ik verwacht toch wel minimaal een uur hieraan kwijt te zijn.

Totaal = 30 minuten + 30 minuten + 10 minuten + 120 minuten + 60 minuten

Totaal = 250 minuten

Oftewel meer dan 4 uur. ( Vrolijkheid:

)

Ik hoop maar dat ik een hele goede game te pakken heb.

Dit artikel delen

Over de auteur