1. Koji Igarashi spreekt over Castlevania DS

Koji Igarashi spreekt over Castlevania DS

In een interview met het spellenblad Game Informer heeft Koji Igarashi, 'Producer Castlevania bij Konami', enkele uitspraken gedaan betreffende Castlevania DS.

Zo vertelde Igarashi dat Castlevania op de Dual Screen verscheen en niet op de PlayStation Portable vanwege de innovatieve aspecten die de DS biedt. Ook wilde Konami na Castlevania: Aria of Sorrow verder met het ontwikkelen van een Castlevania voor een Nintendo platform.

Verder liet Igarashi los dat je in Castlevania DS het touchscreen zou gebruiken om spreuken los te laten. Door een spreuk om de monsters heen te tekenen kun je ze bijvoorbeeld opsluiten. Het touchscreen zou voor nog een aspect worden gebruikt, maar daar wou Igarashi niks over kwijt.

Grafisch zal Castlevania DS een grote vooruitgang boeken ten opzichte van eerdere 2D Castlevania delen. Zo zal Castlevania DS meer gedetailleerde achtergronden bevatten, meer vijanden op het scherm tonen, en meer 3D elementen bevatten.

Ook liet Igarashi nog los dat hij graag een 2D Castlevania voor een console had willen maken, maar dat dit niet meer kan aangezien de markt van vandaag dit niet meer toestaat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ook wilde Konami na Castlevania: Aria of Sorrow verder met het ontwikkelen van een Castlevania voor een Nintendo platform.

  zal vast geen GC zijn maar gba of niet? wel jammer. zou zeer vet zijn geweest


 • ik denk geen van beide, misschien bedoelt hij de revolution.  Of ze gaan verder met de DS only….of misschien is er al een castlevania voor de Cube in ontwikkeling :)  Who knows…  Iig cool nieuws, een nieuwe 2d castlevania staat ALTIJD op m'n verlangslijstje.

 • volgens mij word dit steeds meer een grote titel voor de DS

 • Quote:

  Ook liet Igarashi nog los dat hij graag een 2D Castlevania voor een console had willen maken, maar dat dit niet meer kan aangezien de markt van vandaag dit niet meer toestaat.  …….. :(

  Voor de mensen die zich afvragen waarom er haat kan zijn tegenover de gaming markt today en de massa meelopers die niet weten waar gamen rond draait en meegeholpen hebben aan deze situatie… here you go.  ontopic: Castlevania rules, er komen meer en meer games (en niet van nintendo) die de innovatieve functies van de DS op alle vlakken willen gebruiken, het ziet er mooi uit voor de toekomst!

 • Ook wilde Konami na Castlevania: Aria of Sorrow verder met het ontwikkelen van een Castlevania voor een Nintendo platform.  zal vast geen GC zijn maar gba of niet? wel jammer. zou zeer vet zijn geweest Nee, piep, het gaat hier dus om dat ze naar heet GBA game (Aria of Sorrow) verder wouden gaan voor het ontwikkeln voor een Nintendo platform, de DS dus.

 • Vet Vet Vet Vet Vet

 • Aah 2D , die vent heeft brains. Ook goed dat ze er wel 3D effecten gaan instoppen!! Als de gameplay maar 2D blijft.

 • "Grafisch zal Castlevania DS een grote vooruitgang boeken ten opzichte van eerdere 2D Castlevania delen"

  niet van te zien in het filmpje

 • konami ruleert man, pes, mgs, boktai, castlevania

 • Jah deze Catslevania geeft hele mooie 2D beelden..

  Dit is echt een erden om een DS aan te schaffen.

 • ik vind het er helemaal niet goed uitzien…. dit kon/kan de gba ook aan.

 • markt niet aanstaat??? wat dacht je van viewtiful joe? :/

 • Viewtifull Joe maakte wel gebruik van de mogelijkheden van de Cube, waarschijnlijk wil Igarashi gewoon oldskool pixels ;), en dat staat de markt niet aan.

 • Dit lijkt me idd een vette game. Het is inderdaad best wel kut dat alles tegenwoordig 3d moet zijn, terwijl 2d games ook erg goed zijn. Dit word een toppertje. No doubt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren