1. Een aankondiging

Een aankondiging

Ik word er helemaal simpel van. Waarom worden kostbare minuten van mijn dag verspild met het lezen van die onzin? Waarom schrijf ik eigenlijk erover? Waar heb ik het over? Over aankondigingen van aankondigingen natuurlijk. En over de overtreffende trap daarvan: aankondigingen van aankondigingen van aankondigingen. Vandaag werden mijn ogen weer drie keer gemarteld.

SEGA heeft een teaserpagina gelanceerd waar afgeteld wordt totdat er iets wordt aangekondigd. Hierbij dus de aankondiging dat er iets aangekondigd wordt. Waarschijnlijk gaat het over Super Monkey Ball, maar het kan natuurlijk ook dat SEGA bezig is met Mario & Sonic at the World Championship of Pool Billiard. Trek aan de hendel rechts boven in beeld om te zien hoe lang het nog duurt voordat er hier iets wordt aangekondigd.

Vervolgens leidde mijn surftocht over het web me naar een Japanse website van Level-5, de ontwikkelaar die bekend is van onder andere Professor Layton. Deze ontwikkelaar, die ik hoog heb zitten, is nu ook al begonnen met het aankondigen van… jawel, aankondigingen. Op haar eigen evenement, Level-5 Vision 2009, worden er naar alle waarschijnlijkheid drie nieuwe titels onthuld. Hopelijk zit hier in ieder geval nog een Layton-game bij, want daar kan ik er niet genoeg van krijgen.

Tot slot stuitte ik op een bericht over Atlus, dat iets had aangekondigd (…) via deze website. Op 24 juli, over een week dus, wordt hier iets – schrik niet – aangekondigd. Voorlopig geeft de teasersite alleen een uitnodiging voor een epileptische aanval, dus enjoy. Af en toe schijnen zinnen voorbij te komen die hinten naar een epische strijd op de Aarde, die tussen de blokjes door vanuit de ruimte getoond wordt.

Toch waren het niet de veel te snel bewegende blokjes die mij deden schuimbekken, maar het feit dat de ontwikkelaars weer flink bezig zijn met aankondigingen van gebakken lucht. Geheel in de stijl van vandaag volgt daarom nu mijn verzoek aan alle ontwikkelaars om aankondigingen van aankondigingen van aankondigingen in plaats van aankondigingen van aankondigingen in plaats van ‘gewone’ aankondigingen gewoon onaangekondigd aan te kondigen. Alvast bedankt.

Dit artikel delen

Over de auteur