1. Flirten op het werk

Flirten op het werk

De vakantie is een mooie periode om lekker veel centjes mee te verdienen. Een groot deel van de jongeren doet kranten, folders, vakkenvullen en achter de kassa zitten. Ik vul vakken en spiegel daarnaast de schappen. Elke dag komen er wel verscheidene oude vrouwtjes naar je toe, om te vragen of je even iets wil pakken, of ze mompelen een onhoorbaar vreemd product op, waarnaar je daar uren naar kan gaan zoeken. Vaak blijkt dan dat het product uit het assortiment is en dan zegt ze vervolgens dat het toch niet veel uitmaakt, waarnaar ze een soortgelijk product pakt. Al die moeite voor niets, denk ik dan bij mezelf. Mens, kijk eens rond en zeik niet zo!

Maar er zijn ook andere momenten tijdens de dagelijkse beslommeringen van het werk. Zo ook vandaag. In feite waren de containers die geleegd moesten worden, geleegd en zodoende werd ik dan aan het werk gezet om te gaan spiegelen. Voor de leken onder ons, spiegelen is het naar voren halen van producten, zodat ze in een mooie rij naast elkaar liggen. De klant wordt door de schoonheid daarvan overgehaald, om zo veel mogelijk te kopen. O ja, het is ook de bedoeling dat je producten die over data zijn moet opzoeken en weggooien. Ach joh, dat kost veel te veel moeite, dat doet toch niemand.

Maar goed, ik dwaal af. We hadden het dus over de uitzondering op het werk. Ik was dus aan het spiegelen en in een gehurkte houding tracht ik tevergeefs een pot honing van een kleverige massa af te trekken. Lekker dus... ik besluit de pot te laten voor wat het is en verder te gaan met de pakken hagelslag die ernaast liggen. Plotseling wordt mijn oog echter getrokken door vrouwelijk schoon in de buurt. Een heerlijk meisje, onschuldig als wat, met hakjes, een minirokje wat net zo goed haar slipje had kunnen zijn en een lekker naveltruitje waar haar borsten bijna uitrollen... oké, ik overdrijf een beetje, ze had geen hakjes. Anyway, ze komt zo naar me toegelopen en vraagt met een onschuldig, lief en sexy stemmetje: "Mag ik jou iets vragen"? Ik antwoord prompt: "Natuurlijk babe!" en ik krijg meteen een hoofd als een overrijpe tomaat die op barsten staat. Het meisje grimast wat om mijn opmerking en vervolgt haar vraag. "Waar staan de tampons?" Mijn ogen rollen er bijna uit van verbazing en in een poging om nog mijn laatste beetje respect te behouden, loop ik rustig met haar mee naar de rekken van de tampons.

Ik dacht dat het nu wel over zou zijn, maar nee hoor. Terwijl ik wegloop bukt het meisje zich naar beneden, om op de onderste schappen tampons te pakken. Het rokje schuift bij die beweging wellustig naar beneden en ik moet me inspannen om niet te blijven staan en als een kwijlende hond ernaar te blijven kijken. Ik loop weg, ondertussen een bobbeltje wegdrukkend en bij de hagelslag probeer ik mijn werk weer te hervatten, wat telkens weer mislukte door het gevraag van oude vrouwtjes. Met weemoed dacht ik aan het verschil tussen die omaatjes en die prachtige beauty van een girl....

Dit artikel delen

Over de auteur