1. Nintendo Gamecube

Nintendo Gamecube

De grote drie, Playstation 2, Xbox en Gamecube, draaien nu al een tijdje mee. Ik heb alledrie nu al een hele poos in bezit, de laatste aankoop was de Gamecube en die heb ik ongeveer twee jaar. Na minimaal twee jaar op alledrie te hebben gespeeld heb ik mijn favorieten, namelijk de Playstation 2 en de Xbox. Veel mensen zeggen dat de Playstation 2 en Xbox nagenoeg gelijk zijn qua games. Dit is eigenlijk wel zo, maar ik vind meer dat ze elkaar perfect aanvullen. De meeste games komen op beide consoles uit, dan is het gewoon een kwestie van welke versie jou het beste ligt, en toch heeft ieder zijn exclusives (Denk aan Metal Gear Solid 3, Star Wars: Knights of the Old Republic). In mijn ogen vullen ze elkaar dus gewoon perfect aan.

Een ander verhaal is de Gamecube. Ondanks de gigantische verkoopstijging van de Gamecube tijdens de kerst vorig jaar en de Gamecube tekorten in de VS, vind ik dat het nog niet helemaal lekker gaat met de Gamecube(niet zo lekker als ik had willen zien tenminste)

Ongetwijfeld zal deze opmerking voor een lading aan fanboy uitspattingen zorgen. Nintendo heeft wel wat dingen verbeterd, maar nog steeds loopt het niet echt lekker. De Gamecube verkoopt wel als een tiet, maar nu komen er steeds minder games voor uit. De ene ontwikkelaar na de ander stopt met de productie voor de Gamecube; namen als Team 17 en, volgens geruchten, Midway vullen de langzaam groeiende lijst van afvallende onwtikkelaars aan. Het is niet zozeer de slinkende lijst van ontwikkelaars die bij mij twijfels zaait, het zijn de games die geschrapt worden. Hoeveel games komen er wel op de Playstation 2 en Xbox en niet op de Gamecube? Volgens geruchten zal de nieuwe Mortal Kombat ook niet op de Gamecube komen. Het is gewoon een feit dat er minder games op de Gamecube uitkomen dan op de Playstation 2 of Xbox. De Gamecube zal bijvoorbeeld Driv3r niet ondersteunen. Ook zal er geen Colin game meer verschijnen op de Gamecube, want Codemaster maakt, zoals bekend, ook geen games meer voor de Gamecube. Als er weer eens een game geschrapt wordt voor de Gamecube, of een ontwikkelaar het voor gezien houdt, hoor ik veel mensen zeggen: “Ach maakt niet uit, zo goed waren ze niet”, of “Die game leek me toch al niks”. Wat die mensen blijkbaar niet inzien, of niet willen inzien, is dat zo het aanbod en de aantrekkelijkheid van de Gamecube zwaar aangetast wordt; wie wil er nou een console waar maar een handjevol games voor uitkomt? Op dit moment is de third party van Nintendo echt om te huilen en moeten ze het van hun eigen games hebben. Kijk: een Zelda, Metroid, F-zero of een Mario is ontzettend leuk en vermakelijk, maar die kun je niet eeuwig blijven spelen. Het probleem dat ik dan tegenkom met de Gamecube is dat ik na zo’n game gespeeld te hebben geen goede vervangende game kan vinden. Dit zorgt ervoor dat mijn Gamecube tot de volgende Zelda of Mario stof staat te vangen. Nee, Nintendo heeft misschien zijn oude fouten hersteld, maar het lijkt erop dat ze er een stel nieuwe voor in de plaats maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • :-S dan vind ik Nintendo en Sony beter bij elkaar aansluiten, realisme en fantasie :S

  • inderdaad, team 17 had wel worms 3D maar niet Mayhem op de cube uitgebracht

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren