1. IGF Villa - A Day of Draema

IGF Villa - A Day of Draema

Wat doe je als je op een avond in de slowchat zit en de chat is slowwww? Je stelt voor een IG sitcom te maken die uitgroeit tot een reallife soap. Waar vervolgens verhalen over geschreven worden. Ondertussen is de IGF Villa uitgegroeid tot iets wat verder gaat dan alleen de slowchat. De verhalen die ik schreef werden erg goed ontvangen en na een aantal bedreigingen op onder andere mijn ballen heb ik besloten nog even door te gaan met het schrijven. Ik heb momenteel een arc van 8 afleveringen in m'n hoofd, dit is het zevende verhaal. De verhalen zijn onderling gelinkt, dus lees ze in chronologische volgorde.

A Day of Draema

Vol afgrijzen kijkt Vlaflip naar hetgeen wat voor zijn ogen afspeelt. De witte tegels in de badkamer steken fel af tegen de dieprode kleur van al het bloed. Middenin die zee van rood ligt Raem, polsen open gesneden, half in en half buiten bewustzijn. Plots schrikt Vlaflip op van een luide gil. Het is Chiz, die achter Vlaflip aan gegaan nadat hij halsoverkop het huis in rende. Chiz twijfelt geen moment, trekt een handdoek van de muur en brengt druk aan op de wonden die Raem heeft aangebracht op zijn polsen. Ze kijkt Vlaflip aan en schreeuwt: “Sta daar niet zo, bel een amulance!!!”

Voor Raem is alles donker. Hij staat in een zwarte, lege ruimte met een klein lichtpuntje in de verte. Acher zicht hoort hij iemand zachtjes roepen om een ambulance. Maar het kan hem niets schelen, hij heeft er geen zin meer in, niet zonder Jasmijn. Wanneer hij zich richting het licht begeeft wordt hij opgeschrikt door een stem. “Hallo!” Verschrikt kijkt hij achter zich. Daar staan een jongen, waarschijnlijk nog geen 16 jaar oud, met donkere krullen en erg brede schouders. “Euhm hallo” Brengt Raem stamelend uit, zich afvragend wie dat in godsnaam is. “Wat is op?” Klinkt het weer vanuit de vreemdeling. “Euhm nou, ik ben dood aan het gaan enzo, maar verder wel prima…” Antwoord Raem, ietwat in verlegenheid gebracht. “Oh dat is klote!” Klinkt het weer enorm droog vanaf de onbekende jongen. “Zeg wie ben jij eigenlijk? Wat doe je hier?” Schreeuwt Raem, behoorlijk geïrriteerd. “Laat me gewoon in vrede doodgaan ofzo…” De jongen blijft onverstoord door het verbale geweld van Raem en antwoordt: “Ik ben O Vet, je spirit guide!” Opeens hoort Raem van heel ver in de verte weer mensen roepen, het zijn vertrouwde stemmen, maar hij kan niet precies verstaan wat ze zeggen. Wel hoort hij zijn naam duidelijk tussen het gebrabbel doorkomen.

“Wat?? Raem???” Fidelity’s schreeuw gaat door merg en been in de IGF Villa. Nadat Vlaflip door het open raam begon te schreeuwen dat iemand de ambulance moest bellen, is ze direct naar boven gerend. Daar aangekomen zag ze het schouwspel dat Vlaflip genageld aan de grond deed staan. De plas bloed wordt groter, maar geremd door het snelle optreden van Chiz. Wanneer ook Vigilante aan komt bij de badkamer gaat hij gelijk onder uit. “Nou daar heb je dus echt helemaal niets aan, een beetje bloed en hij valt al flauw!” Klinkt het uit de mond van de gemaskerde villabewoner Monniejj. “Hou je bek Monniejj, jouw drama met Vigilante hebben we nu even niet nodig!!” Schreeuwt Chiz terwijl ze met man en macht probeert het bloeden te remmen. “Is die ambulance nu al gebeld?” Vlaflip en Fidelity kijken elkaar vragend aan. “Ze zijn er over 5 minuten!” Roept Snappie die net naar boven komt lopen. “Ze zeiden dat we druk uit moesten oefenen, en zijn armen iets omhoog moesten houden.” Terwijl Snappie en Chiz zich bezig houden met Raem, gebied Vlaflip Fidelity om naar de badkamer uit te gaan. “We kunnen hier nu even niets meer doen…”

Wanneer Raem de stemmen niet meer kan horen vanuit de verte, richt hij zijn aandacht weer op O Vet. “Mijn spirit guide?? Waar heb je het over???” O Vet denkt even goed na over de vraag van Raem en antwoord als volgt: “Nou, je hebt zelfmoord gepleegd, wat een vrijwillige keuze is enzo. En ik ben hier dan om te kijken of je ook daadwerkelijk dood wilt, of dat we je op andere ideeën kunnen brengen.” Raem snapt er nu helemaal niet meer van en zegt: “Wat? Hoe wil je dat doen? En wie is we? Voordat O Vet antwoord geeft, tekent hij een symbool op de muur. Raem heeft geen idee wat hij precies aan doen is, maar enkele seconden later is er een helwitte flits. En daarna… niets.

Wanneer Raem’s ogen weer bekomen zijn van het helwitte licht bevind hij zich in een herkenbare omgeving. Na een korte tijd herinnert hij zich weer precies waar hij zich bevind, zijn ouderlijk huis. “Wat doen we hier?” Vraagt hij aan O Vet. “Rustig jongen, wacht maar af.” Opeens rent een klein jochie langs. Raem schrikt zich dood, maar en jochie lijkt zijn aanwezigheid niet eens op te vallen. “Ze kunnen je niet zien” Klinkt opeens de stem van O Vet. Raem heeft geen idee wat er aan de hand, maar hij loopt de richting in waar het jochie door een deur verdween. Hij betreed de woonkamer ziet daar het kleine jochie bij twee volwassenen. Waarschijnlijk de ouders van de jongen. De jongen laat vol enthousiasme een tekening zien aan zijn ouders, die erg trots op hem lijken te zijn. Opeens herkent Raem zijn eigen ouders, het kleine jongetje is hij toen hij nog klein was. “Ben… Ben ik dat?” Vraagt hij aan O Vet. O Vet glimlacht en knikt instemmend. Opeens herinnert Raem zich wat er aan de hand was met die tekening. Hij had zijn ideale meisje daarop getekend. Wanneer het jonge gezien zich naar de keuken begeeft bekijkt Raem de tekening nog goed. Hij schrikt op wanneer hij beseft dat het vrouwelijke figuur op de tekening verdomd veel weg heeft van Jsmnn… Hij kijkt O Vet aan en weer is er een helwitte flits…

In de IGF Villa is het ambulancepersoneel inmiddels gearriveerd. Terwijl twee ambulancebroeders bezig zijn met het stabiliseren van Raem is Monniejj opeens niet weg te slaan uit de badkamer. “Monniejj” Zegt Fidelity, “Geef ze eens de ruimte om hun werk te doen.” Geïrriteerd kijkt Monniejj in haar richting. “Hou je bek! Dat bepaal ik zelf wel! Die ene broeder is lekkerrr!” Opeens laat een van de broeders alles uit zijn handen vallen en loopt op Monniejj af. “Hoi ik ben Swiep!” Vanachter het masker was het onduidelijk hoe Monniejj er op reageerde, maar haar antwoord sprak boekdelen: “Rot op, ik bedoelde die ander!” Verslagen druipt Swiep weer af, en gaat zich weer bezig houden met Raem. “Verdomme Trotsert, het zal ook eens niet zo!” Vol afgrijzen kijkt Trotsert in de richting van Monniejj en roept verschrikt: “Hij moet meteen naar het ziekenhuis, we kunnen hier geen moment langer blijven!!” Hij struikelt bijna over zijn eigen benen terwijl hij naar zijn ambulance rent om een brancard te halen. Monniejj blijft beteuterd achter.

Ondertussen zijn Raem en O Vet weer op een nieuwe plek beland. “Laat dit hele gebeuren maar O Vet” Begint Raem, “Het is me nu duidelijk, Jsmnn was de ware voor me. Ik wist dat zelfs al toen ik 5 jaar oud was!” O Vet antwoord met een rustige stem: “Verdrink het kalf niet, voordat de parels voor de zwijnen gegooid zijn.” Verbaasd kijkt Raem hem aan, daarna wordt hij zich opeens bewust van zijn omgeving. Het is de IGF Villa. Alle bekende gezichten die hij een tijdje terug nog zag ziet hij door het huis lopen en in de tuin zitten. Iedereen lijkt het ontzettend naar zijn zin te hebben en redelijk gelukkig te zijn. Na even gekeken te hebben naar het schouwspel begint er iets aan hem te knagen. Waar is hij terwijl al deze mensen het zo naar zijn zin hebben? Alsof O Vet zijn gedachten gelezen heeft wijst hij naar een deur. Als hij daar doorheen loopt ziet hij zichzelf en Jsmnn in hun kamer zitten. “Vreemd”Denkt hij zichzelf, “Waarom zitten ze hier terwijl er buiten zoveel te doen is?” Voordat hij verder na kan denken hier over wordt hij afgeleid door Jsmnn. Ze zit daar alsof ze nog gewoon aan te raken is. Wanneer Raem onverwoed op haar afstapt is er weer een helwitte flits. Wanneer zijn vingers nog maar een paar centimeter van haar verwijdert zijn verdwijnt ze voor zijn ogen. O Vet en Raem zijn terug in de lege zwarte ruimte, Raem valt O Vet aan en schreeuwt: “Waarom? Ik had weer bij haar kunnen zijn, hufter!!!” Opeens hoort de stemmen die hij eerder achter zich hoorde weer. Hij kijkt naar achter en wordt even afgeleid van O Vet. Hij hoort alleen maar onbekende stemmen, maar eentje klinkt redelijk bekend. “Is dat 7threst?” Vraagt hij zichzelf af.

Ondertussen is 7threst met de ambulance en Raem aangekomen bij ziekenhuis. Hij mocht de IGF Villa even verlaten om bij Raem te blijven. Totdat zijn ouders gearriveerd waren. 7threst wacht al geruime tijd buiten de OK, waar binnen een aantal doktoren druk bezig zijn met het redden van zijn leven. Opeens ziet 7threst vanuit zijn ooghoeken een wat ouder stel aan komen lopen. De vrouw lijkt duidelijk van streek en de man lijkt zich nog sterk te houden voor zijn vrouw. Maar het is duidelijk dat hij ook op instorten staat. “Hallo, wij zijn de ouders van Raem, hij zou hier moeten liggen!” Roept de man tegen de receptioniste. 7threst staat op en zegt: “Ja hij is nu in de operatiekamer, ze zouden zo klaar moeten zijn!” De ouders haasten zich richting 7threst en stellen hem tientallen vragen waarvoor hij voor de meeste geen antwoord heeft. Één vraag steekt hem enorm… waarom heeft hij het niet tegen kunnen houden? Opeens komt er een vermoeid uitziende dokter de OK uitgelopen. 7threst loopt op hem af, gevolgd door de ouders van Raem en vraagt: “Dokter, hoe is het met hem?” De dokter kijkt hem verward aan zegt: “Zijn jullie familie van hem? Ik ben Dokter Eend, ik ben de afgelopen paar uren bezig geweest met het herstellen van de vernielde aders. Hij is nu stabiel, maar hij heeft erg veel bloed verloren.” 7threst kijkt verontrust naar de ouders van Raem, die geen woord uit lijken te kunnen brengen en zegt: “Wat betekend dat precies?” Dokter Eend pauzeert even, kijkt hem, serieus aan en zegt: “Het is nu aan hem, als hij wil leven, dan overleeft hij.” 7threst haalt zijn handen door zijn haar en fluistert: “Kom op Raem, geef het niet op!”

Terug in de zwarte lege kamer richt Raem zijn woede weer op O Vet. “Waarom deed je dat?” Blaft hij in zijn richting. “Dat was de deal jongen, ik laat jou wat dingen zien en jij gaat nadenken endezo!” Zegt O Vet onverstoord. Raem komt weer iets tot rust en besluit zich maar te conformeren aan O Vet. En dus dat hij nadenken. Over de tekening, over de scene bij in de villa, over Jsmnn en hemzelf en waarom juist deze twee gebeurtenissen belangrijk zouden zijn bij de keuze voor leven of dood. Opeens beseft hij het, Jsmnn was zijn ideale vrouw, dat werd duidelijk bij die tekening. Maar het werkte niet. In de IGF Villa hadden ze geen leven meer, alleen elkaar. Ze waren verslaafd aan elkaar, en dat werkte gewoon niet. Ze waren afgesloten van de rest, van de wereld en dat is geen manier om je leven te leiden. Ook al heb je ware gevonden. “O Vet kijkt het allemaal rustig aan en zegt: “Wat is op?” Raem kijkt hem aan, denkt nog even na en zegt: “Ik wil leven!” O Vet glimlacht en zegt: “Prima, was gezellig!” Raem ziet alles om hem heen vaag worden een schreeuwt: “Wacht betekend dit dat er een hemel is ofzo? Met beschermengelen enzo?” O Vet is al bijna niet meer te horen wanneer hij antwoord: “Ja misschien, of ik ben gewoon een product van je onderbewustzijn…” Daarna wordt alles zwart.

Wanneer Raem zijn ogen weer opent is hij in een vreemde ruimte. Hij probeert rechtop te gaan zitten, maar merkt dat zijn armen geboeid zijn. Opeens komt er een zuster binnen. “Wie ben jij?”Kreunt Raem. “Oh mijn god, je bent wakker!!” antwoord de zuster, “En ik heet Luunie, maar dat is niet belangrijk! Ik ga meteen dokter Eend halen!” Prima, denkt Raem bij zichzelf. Hij sluit zijn ogen weer maar hoort opeens een bekende stem vanaf zijn rechterkant. “Hey slaapkop!” Hij draait zijn hoofd en ziet daar tot zijn verbazing een bekend gezicht liggen. Een deel van haar hoofd is gewikkeld in verband, maar het is duidelijk wie daar ligt… Marianne…

To be continued!

Dit artikel delen

Over de auteur