1. Steun de wii hardcore!

Steun de wii hardcore!

Sega heeft niet liggen slapen de laatste tijd, ze weten ook wel dat Nintendo een slecht imago gekregen hebben door over te stappen naar de casual gamers. Vele mensen beweren dat ze daardoor de hardcore gamers gewoon in de steek hebben gelaten. En inderdaad, de eerste jaren waren niet zo denderend voor hardcore gamers, behalve de zelda die al uit was op de gamecube, de wel heel geslaagde metroid, en nog wat games. Helaas was dit veel te weinig, en sega heeft proberen de reputatie van de big N terug omhoog te brengen met meer volwassen games.

Hun eerste titel was The house of the dead: Overkill. Dit was een vervolg op de the house of the dead series dat tot nog toe vrij succesvol waren. Deze titel werd 'wii only' gemaakt, en samen gepackt met een coole handgun, om te zeggen dat ook de wii meer volwassen games kon krijgen. Helaas verkocht the house of the dead niet zo denderend. Niet dat ze slecht verkochten, maar ze hadden meer potentie verwacht bij de wii hardcore gamers.

Niet zo'n succes dus, maar sega gaf niet op! Ze dachten dat de hardcore gamers dit niet gewelddadig genoeg vonden misschien, dus ze brachten één van de meest gewelddadige titels aller tijden op : Madworld! Deze titel was een enorm risico, en had ook veel kans op falen. Als je een nog meer volwassen game dan de gemiddelde 360/ps3 game uitbrengt, op een console waarbij een hoop casual gamers zitten, zal dit toch wel bewijzen dat er hardcore gamers zijn op de wii, als dit goed verkoopt. Helaas was dit een ware ramp voor de verkoopcijfers, veel te weinig titels werden verkocht, en toch was men vol lof over deze game en werd het gezien als één van de toppers van de wii.

Of het geweld (het bloed), of de zwart-wit tekenstijl, of de korte speelduur, of de niet zo aantrekkelijke boxart zal de gamer vast hebben afgeschrikt, dacht sega. Dus gingen ze nog een andere weg uit. Deze keer gingen ze de weg uit van de FPS! Omdat er maar weinig zijn gemaakt op de console, het een game is waar je al bij bekend bent, en vooral omdat het online is, geloofde sega met deze game echt véél te verkopen! En daar nog bij was er een enorme hype gehouden over de game, omdat High voltage software een hoop dingen beloofd had.

In de V.S. verkocht de conduit redelijk, niet teveel en niet te weinig. Maar toch, hier in Europa is net vernomen dat het niet zo goed verkoopt. Het behaalde niet de verwachte 72 000 exemplaren (dat zelfs laag is) op de 2 weken in Europa. En hoe zou dit komen? Misschien hebben de nogal lage reviews mensen afgeschrokken, of gewoon het feit dat High voltage software de helft van hun beloftes niet heeft waargemaakt. Als je interesse hebt in deze titel, maar hem toch niet gaat kopen vanwege de reviews, dan zou ik je aanraden het of bij een vriend eens te spelen, of het te huren. Je zal zelf zien of jij hem leuk vind, maar in ieder geval zijn de meeste reviews erg streng, en kan je uren beleven aan deze titel.

Zoals je dus net hebt gelezen in de log, heeft Sega geprobeerd de wii een beter imago te geven door het uigeven van hardcore games, maar ten koste van hen. Dit heeft Sega absoluut niet verdiend, dus roep ik op alle hardcore gamers die een wii hebben, Sega te steunen door de 3 titels aan te kopen! Het zijn drie toptitels die ik in mijn bezit heb, en ze zijn eigenlijk wel een must-have voor de wii. Ze geven fun, ze hebben elk hun charme, en het geeft je een warm gevoel de wii een handje te helpen in de goede richting. En als je zult spelen, zul je zien met hoeveel liefde en aandacht deze games zijn gemaakt, en zal je Sega aansporen toch maar nog meer hardcore games te maken, en misschien een vervolg op the conduit.

*Ikzelf bezit alle 3 de titels*

Dit artikel delen

Over de auteur