1. Gratis gamen? Dat kan ik thuis toch ook?

Gratis gamen? Dat kan ik thuis toch ook?

Zoals je misschien wel aan de titel kan merken ben ik naar Free Gaming geweest en omdat ik me nog steeds verveel, ga ik jullie daar wat over vertellen.

Toen ik vanochtend wakker werd, was het nog niet helemaal duidelijk of ik wel naar Free Gaming wilde gaan, het regende namelijk vrij hard en aangezien ik een watervrees van jewelste heb (niet helemaal, maar ik heb geen zin om in de regen gratis te gamen) had ik een soort van besloten dat ik niet zou gaan, wat ik wel triest vond voor mijn grote vriend Timo Pleus die mij daar vol smacht verwachtte (als je dit leest Timo, you know I’m right :’D). Gelukkig voor Pleusje hield het op met regenen en even later stapte in Schiedam Centrum op de trein naar Rotterdam.

Eenmaal in Rotterdam keek ik eerst even rond wat er allemaal te doen was, er stonden allemaal stands met games, maar nergens zag ik iets boeiends. Ik zag Gears of War, maar dat boeit mij niet, ik zag Wii Sports Resort (met een jolige knaap die uitlegde dat je de controller moet blijven gewegen, want dat laad je energie op ofzo, waarop de 40-jarige vrouw die het spel uit probeerde wanhopig bewegingen probeerde te maken met haar hand die verdacht veel leken op onzedelijke handelingen) en ik zag Guitar Hero. Hoewel, ik hoorde Guitar Hero. Er was namelijk een podiumpje waar groepjes mensen het spel konden spelen en daar stonden een meid (die enigszins kon zingen) en een man (die TOTAAL NIET KON ZINGEN) uit volle borst Hotel California te zingen. Bij het refrein spoorde de man het publiek aan om mee te zingen en ik wilde mezelf een facepalm geven.

Anyway, dat podiumpje was dikke pret. Zo kwam er op een gegeven moment een 50-jarige vrouw op het podium die duidelijk nog nooit een plastic gitaar (of ook maar enige soort gitaar) in haar handen had gehad en ze slaagde erin om zelf op beginner nog te falen. Hulde! Dat is een stuk moeilijker om op expert een nummer 100% te doen al zeg ik het zelf. Ikzelf zocht snel onderdak bij een tentje ernaast waar een aantal PS3’s met Guitar Hero: Greatest Hits (ook wel GH². Ja, mooie afkorting hè) stond. Iedereen speelde op medium of hard, dus ik zag mijn kans schoon om even te laten zien wie hier de grootste penis heeft en na een nummertje of vijf had ik iedereen versteld doen staan met mijn mad Guitar Hero skillz (niet dat ik zo goed ben ofzo, maar het volk daar over het algemeen staat al versteld als je een nummer op expert kan spelen).

Daarna ging ik maar even op zoek naar de IG redactie, want ik moest natuurlijk Timo ook even kwellen. Ik vond ze op pad naar de tent waar ze over enkele minuten CoD4 gingen spelen. Ik begroette ze heel vriendelijk (“HEY PLEUS!!!!”) en maakte meteen kennis met Jules, want die was daar ook. Ik herkende hem niet, want die idioot is kaal! Geez, als je jezelf kaal scheert, moet je ook even je profiel aanpassen als daar je foto instaat, anders herken ik je dus niet! Omdat ik geen zin had om de hele tijd rond de CoD4 tent te hangen ging ik maar even weer terug naar de Guitar Hero tent om na een paar nummertjes (Cowboys From Hell! |.|) weer terug te gaan om te kijken hoe het met onze geliefde redactie voorstond.

Die lul (Leuk feitje: Microsoft Word kent het woord lul niet, maar het woord berenlul wel) van een Timo was uiteraard aan het winnen, want hij had een hele sneaky tactiek aangenomen en ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet een stokje voor zou steken. Dus ik vertel ons menneke dat hij wel erg cheap bezig is, waarop hij uiteraard moest antwoorden en hij dus omdat hij niet oplette neer werd geschoten (Haha!). Onze trouwe metalhead Jules stond zeer ver achter en ik besloot om even te kletsen met de altijd vriendelijke pretkikker Gerard. Nadat we hadden bijgepraat over Big Rigs: Over the Road Racing, Stalin vs. Martians, kutgames (er moeten meer kutgames worden gereviewed door IG!), onze falende skills bij shooters, Gerards liefde voor My Little Pony en Joey de Mol was het tijd voor de IG redactie om op te bokken. Achter de IG redactie stond een beetje nerveus IG’s jolige duo, Lars vd Hulst en zijn sidekick Thomas Heinen, dus ik zei hun ook even gedag en merkte op dat ze echt wat aan hun uitstraling moeten doen.

Buiten de tent keek Jelle me eens in de ogen en opeens herkende hij me en schudde hij mijn hand. Vervolgens liep ik, omdat ik niet veel beters te doen had, nog even mee met de IG redactie, volop pratend met Jules (aardige gozer by the way) en ontdekten we dat we allebei een poster met The Joker erop op de deur van onze kamer hebben (Oh my gaaaaaaaawd, wat een toeval! :’D). We bleven steken bij het hoofdpodium waar ze Harry Potter games uitdeelden voor op de Wii. Je won er één als je de Gouden Snaai die in het publiek werd gegooid wist te vangen. Jules, ik, Timo en Aron renden uiteraard direct het publiek in met de hoop een spelleke te winnen, maar het mocht niet baten. Oh ja, vergeet ik bijna te vermelden dat ik en Jules op de foto zijn gegaan voor één of andere organisatie genaamd Dimi, waarschijnlijk zal die foto nog wel verschijnen in een weblogje van Jules (dat mag ik hopen in ieder geval, die gozer heeft het beloofd!).

Daarna ging de IG redactie bier drinken en waarschijnlijk had ik daarmee niet ook een graantje kunnen meepikken, dus ik ging weer wat struinen over Schouwburgplein. Ik bleef hangen bij Guitar Hero: On Tour, faalde heel hard en ging naar huis.

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla