1. *Musica Maestro ~ Over 8000

*Musica Maestro ~ Over 8000

Welkom,

Welkom bij mijn eerste musica log. Ik heb laatst bij lastfm 20,000 plays behaald dus ik vond het tijd voor een log over mijn muzieksmaak en wat er nog zal gaan komen. Over 8000 komt natuurlijk van de bekende dragonball Z anime en in het origineel is het dus 8000, amerikanen vonden 9000 beter klinken blijkbaar.

An End Has A Start

Vroeger als kind zijnde luisterde ik nooit alleen muziek. Het was altijd met mijn ouders en mijn zus, die graag muziek opzette zoals queen, anouk, krezip, simon en garfunkel. Ik had er niet zoveel mee, ik vond het wel goed, maar op ten duur kreeg ik er genoeg. Zo erg dat ik me afzonderde van muziek. Pas veel later kwam muziek weer in mijn leven toen ik anime begon te kijken, kwam jpop/jrock in mijn leven. Mijn muziek was dus vooral japans en kende natuurlijk wel bands, maar luistere deed ik niet echt. Ik kocht een simpele mp3 speler, zette er voor 9/10 japanse muziek op en het overige deed dingen als iron maiden, metallica, U2 op. Gewoon losse nummers waarvan ik wist die zijn awesome. Na 2 jaar in die richting gezeten te hebben, kwam ik steeds meer japanse muziek tegen. Orange Range, Asian Kung Fu Generation en Yui zijn daarbij toch wel mijn favoriete. Daarbij kwam ook anime OST's bij en later game OST's. Op een dag zomaar in de wilde weg, downloadde ik muse. Ik hoorde er veel over van mijn vrienden, dus ik downloadde de albums en ik begon te luisteren. Ik was hooked door de aparte sound van muse en was waarschijnlijk de eerste stap richting een verbreding van mijn horizon....... De tweede stap zorgde ervoor dat ik nu elke dag wel iets nieuws luistert. Mijn vrienden zeiden dat ik mee moest naar rockwerchter, maarja ik was zowat leek op muziekgebied(wat ik nog steeds ben maar goed). Ik kende the killers, metallica, coldplay, bloc party en nog een zooitje bij naam, maar heel erg bekend was ik er niet mee. Ik had uiteindelijk besloten om te gaan. Een paar weken voor het festival besloot ik even om wat artiesten te checken. Elbow was een leuke verrassing en ik keek er naar uit om dat live te zien. Rodrigo y Gabriela beviel me ook, dus dat wou ik ook niet missen. Kings of Leon had ik niets mee, dus dat had ik weggeflikkerd van mijn pc. Rockwerchter was awesome, ik heb meegeschreeuwd bij artiesten waarvan ik de nummers niet kende, maar toen ik er eenmaal was wist ik zowat heel het nummer uit mijn hoofd. Weird ja. Ik ben eindelijk los gekomen van mijn stoel om langzaam buiten mijn grot te gaan kijken...

Orange Range

Musica Maestro ~

Om een lang verhaal kort te houden, mijn smaak is aanzienlijk veranderd. Genre's waar ik graag naar luister zijn: jpop, jrock, ost, vocal, rock, metal en alles wat op bij weg komt dat inslaat. Genre' die ik liever mijd zijn: hiphop, trance, dance, death metal en alles wat niet bij mij door de beugel kan en je niet meer dan 10 seconden kan naar luisteren voordat je het afzet.

Een uitleg wat jpop, jrock en ost nou precies inhoudt.

Jpop is een afkorting voor japanese pop oftewel alles wat populair is in de japanse lijsten ookwel oricon genoemd. Jpop is een genre dat nog breder is dan normale pop. In jpop vind je vooral folk, pop, rock en dance muziek. Het varieert van heel zacht en langzaam tot heel hard en snel. Dit zelfde geldt voor jrock, die zowel keiharde deathmetal als soft rock produceert. OST staat voor orginal soundtrack, dit genre is een wereldwijd genre. Je komt het tegen in films, games en animatieseries. OST's varieren van simpele deuntjes tot complexe muziekstukken.

Aim for the Top!

Sinds ik mijzelf bij lastfm heb geregisteert ben ik van een beetje muziek luisteren overgegaan op bijna continu muziek luisteren. Vooral toen de 20k heel dichtbij kwam, snapte ik en nu kan ik amper slapen zonder muziek. Er zit een verschil wat ik overdag luister en 's nachts. Overdag luister ik alles, van elbow tot david wise en van yui tot maximum de hormone. 's Nachts heb ik liever wat rustige nummers elbow, editors, yui zijn dan de main attraction met een paar side dishes zoals snow patrol, koji kondo & toru minegishi en rodrigo y gabriela. Bij lastfm ben ik langzaam aan meer gaan kijken naar recommendations en dingen die ik niet zo snel zou luisteren. Gewoon door te luisteren, na 1x luisteren heb ik wel door of het wat is of niet. En na 2-5 luisteren dan kan ik er al een waardering aan vast plakken. Dus zeg nooit nooit, eerst luisteren en dan pas een oordeel geven, tenzij je al weet wat je kan verwachten of course.

Elbow

< It's question time >

Favoriete Artiest?

Orange Range

Favoriete Album?

Panic Fancy

Favoriete Nummer?

Ikenai Taiyou

Beste Artiest volgens Lastfm?

Orange Range

Beste Artiest?

Yui

Beste Live Artist?

Elbow

Beste Album?

The Seldom Seen Kid

Beste Live Album?

Live in Japan

Beste Nummer volgens Lastfm?

Tumbling Dice

Beste Nummer?

Grounds For Divorce

Beste Live Nummer?

New Born

Beste Nieuwkomer(1 album)?

White Lies

Meest overrated artiest?

Kings of Leon

Meest overrated album?

Hot Fuss

Meest overrated nummer?

Human

Meest underrated artiest?

Rodrigo y Gabriela

Meest underrated album?

Showbiz

Meest underrated nummer?

Stromalite

Band met meeste potentiaal?

Elbow

Band met meeste kapsones?

Kings of Leon

Band met raarste looks?

LM.C

Band met meest flashy looks?

The Killers

Artiest met meest flashy looks?

T.M.Revolution

20,000ste track?

Asterisk

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dat was het dan voor nu, mochten er nog meer vragen zijn zoals hierboven, dan zal ik ze hier neer zetten en met eerlijkheid beantwoorden. Om af te sluiten een screenshot van mijn lastfm profiel tijdens mijn 20,000th play. Tot de volgende musica log.

Dit artikel delen

Over de auteur