1. Vooruit kijken: Blur

Vooruit kijken: Blur

Zoals de meesten van jullie wel weten vond afgelopen zaterdag het Free Gaming festival plaats. Het was een groot spectakel op het Schouwburgplein in Rotterdam, helaas was het weer wat minder, maar dit mocht de pret niet drukken. Veel mensen waren van de partij en er was veel te doen, zo heb ik de nieuwe racegame Blur mogen spelen, wat op een speciale manier gepresenteerd werd.

Activisions Blur wordt ontwikkeld door de makers en bedenkers van de Project Gotham Racing-serie. De ontwikkelaar is geen eigendom meer van Mircosoft, wat meteen betekend dat ze rechten om Project Gotham Racing 5 te maken kwijt zijn. Toch blijft Bizzare Creations goed in het maken van racegames, wat voor Activision de reden was om ze aan nieuw project te zetten. De uitkomst hiervan was Blur, en die game heeft mij positief verrast op Free Gaming Round 2. Twee enorm apetieitelijke dames stonden bij geweldige een Shelby GT, waar boven een groot bord stond met het logo van Blur, de game te 'presenteren'. Achter in de auto was een groot scherm te vinden, waar je de game op de Xbox 360 kon spelen. Ik mocht hiervan uitsluitend foto's nemen en dus absoluut niet filmen. Toch heb ik stiekem wat filmmateriaal kunnen bemachtigen, wat je allemaal terug zal zien in de videoreportage van Thomas en mij.

Blur is kort gezegd gewoon een vermakelijke game. Het is de bedoeling om met je auto als eerste over de finish te gaan, wat natuurlijk logisch is in een racegame, maar dit keer zul je je tegenstanders kunnen uitschakelen met bepaalde krachten. Natuurlijk hebben je vijanden deze krachten ook en zul je zelf ook af en toe van de weg worden geblazen, wat voor frusterende momenten kan zorgen. In Blur zitten een aantal orginele auto's, die je een aantal 'power-ups' kan geven om zo je tegenstanders uit te schakelen. Ook bevat de game een uitgebreid schademodel, wat er erg goed uitziet. Integendeel tot de rest van de game, hij ziet er opzich niet slecht uit, maar ik heb zo m'n twijfels bij de graphics van Blur. Het ziet er niet geweldig uit en dat vind ik erg zonde, want naar mijn gevoel had er veel meer ingezeten. Desondanks, is de game erg vemakelijk wat natuurlijk ook een belangrijk aspect is.

Maar dan komt de besturing om de hoek kijken, deze werkt niet altijd even lekker en het lijkt wel alsof de auto heel zwaar is. Vooral als je wordt geraakt door een tegenstander. Je auto vliegt zo alle kanten op, het is dan ook de bedoeling om verschillende obstakels zoveel mogelijk te rammen. Toch blijft de besturing niet echt heel lekker en dat is ook weer zonde te noemen. Maar een uitdaging blijft de game altijd, en dat is natuurlijk erg leuk. Het is aan het eind van de race altijd weer de vraag of je nou als eerste bent geëndigd of niet. Verder kent de game een aantal orginele auto's, die wel wat gepimpt zijn en er daardoor erg leuk uitzien. Natuurlijk mag ik de game nu nog niet afrekenen op de graphics en de besturing die wat minder zijn, want hij is natuurlijk nog lang niet af. Toch zouden deze dingen nu ook al wel redelijk in orde moeten zijn, want hoe de game er op dit moment uitziet zal de ontwikkelaar zo houden. Nogmaals, ziet de game er niet slecht uit, maar als je straks bijvoorbeeld Forza 3 voorgeschoteld krijgt is dat wel even andere koek.

Verder kregen we weinig informatie over de game. De dames die erbij stonden wisten er niet veel over te vertellen, je kreeg alleen een controller in je handen gedrukt zodat je even van de game kon genieten. De races waren erg kort, waardoor ik er stiekem nog wel een aantal zou willen spelen. Waarschijnlijk komt de game wel in mijn collectie, maar ik ben toch erg benieuwd wat InsideGamer voor cijfer aan Blur gaat hangen. In de impressie over Blur was Arthur toch aardig positief wat natuurlijk ook weer veel beloofd. Kortom is het een game die je zeker in de gaten moet houden, hij zal verschijnen in Okotober van dit jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur