1. Commandos Strike Force

Commandos Strike Force

Met Commandos Strike Force slaat Pyro Studios een nieuwe weg in. De populaire WOII strategieserie is namelijk niet meer. Niet in de huidige vorm in ieder geval. Fans van de serie krijgen met Strike Force namelijk een compleet ander spel voor hun kiezen. De ontwikkelaar heeft gekozen voor een andere aanpak: die van een first person shooter!

Dat dit op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd is te noemen, zal niemand ontkennen. De serie deed het namelijk vooral op de PC enorm goed. De combinatie van de strategische elementen, een hoge moeilijkheidsgraad en de sfeervolle visuele stijl zorgden ervoor dat de Commandos-serie goed werd gewaardeerd. Na het derde (en laatste) deel was de koek echter op.

Het lijkt er echter op dat we nog geen afscheid hoeven te nemen van de Green Baret. Samen met de Sniper en de Spy speelt hij namelijk de hoofdrol in het schietspel. Omdat iedere commando zijn eigen expertise heeft, is het spel verdeeld in drie campagnes die je door heel Europa voeren. Waar je in de ene missie een Nazi-schip moet vernietigen, zul je in een andere opdracht een generaal moeten bevrijden. Verwacht geen lineaire missies, maar gevarieerde doelstellingen en mogelijkheden. Je beslist zelf wat je doet en hoe je dat doet: of je nu Duitsers neerknalt met een sluipschuttersgeweer of dat je ze de keel doorsnijdt met een mes.

Missies waarin je met de Green Baret vecht, zullen vooral bestaan uit actie, terwijl de Spy zich juist gedeisd moet houden. De drie campagnes zullen dan niet alleen bestaan uit actiegeoriënteerde levels (Green Baret), maar ook uit infiltratie (Spy) en stealth (Sniper). Af en toe zul je ook de hulp in kunnen roepen van geallieerde troepen, die je met simpele commando’s zult kunnen besturen. Toch zul je het grootste gedeelte van de tijd als commando moeten doorbrengen. Moederziel alleen, of samen met de twee anderen vervolg je je weg.

Wanneer je samen de strijd aangaat, zul je op het juiste moment moeten wisselen tussen de personages, om het er levend vanaf te kunnen brengen. Gelukkig heeft ieder karakter unieke vaardigheden die erg handig kunnen zijn. De Green Baret is bijvoorbeeld heel erg sterk, terwijl de Spy juist een stuk moeilijker te vinden is voor de vijand.

Pyro Studios heeft overigens ook bevestigd dat er een multiplayer optie in het spel aanwezig is. Hoe en wat is vooralsnog niet duidelijk. Commandos Strike Force moet nog dit voorjaar in de winkels liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ziet er goed uit ben best benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

  • Het wordt zeker een soort Splinter Cell waarbij je wel mag schieten maar je moet wel veel sluipen dnek t

  • dit siet dr lijp uit joh!

  • 't ziet er idd wel vet uit

  • wann komt commandos the return of masteroffallwars :P

  • vet! Ik wist helemaal nix van deze game :S

  • Deze screens zien er veel belovend uit. Dit is gewoon het 1e commmandos spel waar FPS engine is toegepast. Word relaxte game.

  • Leuk zou zijn als deze dezelfde moeilijkheidsgraad heeft als de vorige delen :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren