1. Microsoft levert Software Developer Kits Xbox 2

Microsoft levert Software Developer Kits Xbox 2

Microsoft heeft de Software Developer Kits voor de Xbox 2 gegeven aan ontwikkelaars. De Software Developer Kit werkt alleen op een Apple Power Mac G5 met een Radeon 9800 Pro videokaart en een aangepaste Windows NT kernel. De ATi Radeon 9800 Pro videokaart zal later vervangen worden met een nieuwere kaart van ATi omdat de grafische chip van de Xbox 2 ongeveer hetzelfde zal zijn. Als laatste wist The Inquirer te melden dat in de Software Developer Kit ook het logo van Apple zit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Er klopt echt geen ruk van dit bericht… Apple en Microsoft zijn de grootste concurrenten van elkaar dus er moet iets fout zitten in de aanlevring van deze informatie … dat kan gewoon onmogelijk waar zijn…

 • sorry na wat onderzoek heb ik gevonden dat Microsoft ook office voor Mac maakt maar alsnog lijkt me dit bericht erg onwaarschijnlijk

 • Apple en M$ zijn helemaal geen grootse concurenten. Ze zijn juist goed bevriend. Billy boy & de maker van MAC os zaten zelfs bij elkaar op school.

 • Sorry Linky maar het bericht klopt toch echt. De Power Mac G5 draait op 2 IBM 64 bits procesoren en raad eens wat voor procesor er in de Xbox 2 komt: een IBM 64 bits procesor.

 • Ik ben benieuwd of er op de E3 iets over de XBOX2 te zien is. Als je ziet dat Micro$oft al bezig is met de opvolger. Sony en Nintendo willen liever de Handheldmarkt veroveren.

 • De nieuwe X-box 2 zal idd op de E3 te bewonderen zijn.

 • Apple is eigendom van microsoft mensen.

 • Xbox 2 wordt op GDC 2004 aangekondigd mensen! Tussen 22 en 26 maart dus!  http://www.xboxworld.nl/index.php?show=news&id=4704

  In een recent interview op IGN over de Phantom console verklaard Kevin Bachus, een voormalig Microsoft medewerker die medeverantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Xbox, dat Microsoft de Xbox 2 tussen 22 tot 26 maart zal aankondigen op de Game Developers Conference in San Jose, California. Kevin Bachus heeft Microsft een tijd terug verlaten voor een eigen bedrijf, maar werkt inmiddels bij Infinium Labs, die een 'play on demand' console aan het bouwen zijn.  Bachus: We're already expecting that. I know that Microsoft will announce Xbox 2 at GDC, I know that Sony will announce PlayStation 3 slightly thereafter or ahead of that….

 • Tuurlijk Jaap, het is heel normaal om tegen jezelf te concureren met een heel ander besturingsprogramma :S en na wat mailen en navragen Apple is NIET eigendom van microsoft!  Als je bij elkaar op school hebt gezeten hoef je nog geen dikke vriendjes te zijn (of is dit een hele stomme beredenering)  't zal wel waar zijn maar blijf het een heeeeeel vreemd verhaal vinden.


 • microsoft heeft meerendeel van aandelen van Apple in handen. al meer dan 5 jaar ofzo. de meeste software van microsoft komt ook gewoon uit voor Apple (office, internet explorer, outlook)  apple en microsoft zijn echt niet supergrote concurrenten. Apple heeft toch behoorlijk andere doelgroep. En bedrijven als HP en Dell ondervinden veel meer concurrentie van Apple.

 • "het is heel normaal om tegen jezelf te concureren met een heel ander besturingsprogramma"  Grote fout in deze zin is dat Apple geen besturingssystemen maakt voor PC-systemen.  Ze maken wel een gelijksoortig product, maar niet voor dezelfde markt en zijn dus niet concurenten van elkaar.  De systemen (Apple en PC) zijn dat wel, maar Microsoft maakt naast randapparatuur geen hardware en is dus in resultaat geen concurent van Apple.
 • Amen!

 • Microsoft heeft een minderheids belang in Apple als ze namelijk een meerderheids belang hadden dan de MNA op hun dak gehad omdat ze dan de volledige desktop markt in hun macht hebben. Microsoft heeft apple in het leven gehouden juit om die reden. Nu gaan ze erg goed als gezond bedrijf dus heeft apple ms niet meer nodig :)

  Tevens is de mac de enige met de juiste processor voor het testen van games op de xbox2 dus de specs komen overeen. Dit omdat er natuurlijk nog geen xbox bestaat alleen maar als prototype.  @Aiii Wat is een PC systeem… wat je bedoel je is PC = x86 (intel/amd) of staat het voor personal computer en dat is ook een mac…. oeps :) een mac is net zo een PC als een intel doos. Maar we beschouwen een Intel/amd doos een PC en een Mac een Mac maar dat is gegroeid.

  Tevens is apple een hardware producent die ook aan besturingsystemen doet.


 • @ mezzin

  huh?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren