1. 25 to Life

25 to Life

Eén van de nieuwe aankondigen op de Electronic Entertainment Expo was 25 to Life. Dit spel heeft op het eerste gezicht veel weg van Grand Theft Auto: San Andreas. Dit was ook een beetje de bedoeling van ontwikkelaar Avalanche, omdat GTA één van de meest speelbare spellen is op de markt voor actiespellen. De actie in het spel zelf zal het meest te vergelijken zijn met SOCOM: US Navy SEALs. Het grote doel in het spel is om de controle over een stad weten te winnen, iets wat we ook kennen uit GTA: San Andreas. De omgeving van het spel zal een interactief beeld schetsen van een echte stad met autoalarmen, blaffende honden en nietsvermoedende voorbijgangers.

25 to Life kun je spelen als brave politieagent of als een moordlustige gangster. Het spel speelt zich af in het hart van een Amerikaanse stad. Die stad wordt geteisterd door veel gangsters die hun respect willen opschroeven door vijandige bendes aan te vallen. De politie probeert dit natuurlijk tegen te gaan, maar dit gaat veelal ten koste van hun eigen leven. Om als agent een oplossing te vinden om al dit geweld tegen te gaan moet men weten hoe een bende te werk gaat. In 25 to Life is de oplossing gevonden, je kunt als agent in een bende infiltreren. Zo kun je belangrijke informatie verzamelen over hoe ze te werk gaan en wat hun zwakke punten zijn.

25 to Life moet een zo realistisch mogelijk beeld weergeven van het gangsterwereldje, wat toch ietwat overdreven is weergegeven. Je kunt als gangster ook opgepakt worden door de politie en zo in de cel belanden. Denk nu niet dat je tien jaar in zo’n cel moet spenderen voordat je verder kunt spelen, je kunt ook uit je cel breken om weer fijn door te gaan met het neerschieten van mensen. Jij als gangster bent lid van de 22nd St. D-Boys bende. Deze bende staat onder leiding van Shawn, die berucht is vanwege zijn reputatie vaak in de gevangenis te zitten. Shawn werkt echter niet alleen. Hij krijgt de hulp van meesterbrein Freeze, de luitenant van Shawn’s bende.

De grote wettelijke vijand van de 22nd St. D-Boys bende is detective Lester Williams. Williams is een ex-marinier die nu hard werkt om al het onrecht in de wereld te bestrijden. Hij werkt vaak samen met detective Maria Mendoza, die nogal van een onorthodoxe manier van misdaadbestrijding houdt. Williams komt er echter al snel achter dat er iets niet klopt aan Mendoza en hij zal haar duistere kant van misdaadbestrijding snel ontdekken.

Natuurlijk is 25 to Life ook nog online speelbaar op zowel de PlayStation 2 als de Xbox. Hier gaat de strijd tussen goed en kwaad gewoon verder. In het online wereldje kun je de vrijgespeelde extra’s, zoals wapens en kogelvrijevesten, uit de singleplayer modus gebruiken. Verder zullen er nog verschillende speelmodi aanwezig zijn. Dit is onder andere capture the stash, wat gebaseerd is op het welbekende capture the flag. Het spel zal online ook nog ondersteuning bieden aan de USB headset. Dit is natuurlijk nodig om een goede tactiek te bepalen om de vijand te verslaan.

De soundtrack die in het spel aanwezig is, bestaat natuurlijk voor een groot deel of alleen maar uit hiphop. Er zullen nummers voorbijkomen van DMX, Tupac, Mos Def en vele andere rapartiesten die rappen over het leven van de straat. Het kan ook nog voorkomen dat je tijdens een potje een ander nummer wilt horen. Dan kun je dit veranderen door één van de radio’s te vinden die in het spel zitten verstopt.

25 to Life is een vernieuwend spel die met een mix van Grand Theft Auto en SOCOM probeert te scoren. Het moet het vooral gaan hebben van de online speelbaarheid. Hierbij komen toch wat twijfels voor de PlayStation 2-versie van het spel. Als het Avalanche echter lukt om de speelbaarheid van Grand Theft Auto en de actie van SOCOM op een goede manier samen te brengen, dan kan het bijna niet meer mis gaan. Dit is in ieder geval een titel die we in de gaten moeten houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Als het een beetje goed uitgewerkt wordt vind ik gta rip offs helemaal niet erg:)

 • Deze game ga ik echt halen.. Online lijkt me echt zoo vet

 • weet niet

 • Hehe die eerste screenshot he, ik denk dat de graphics er zo minstens gaan uitzien voor de next gen consoles :)

 • nope

 • kutgfx… die horen gwoon op een n64 thuis… ow nee… net niet;)

  minder mislukt spel… tsssssssssssssssssssss

  en minder geript van andere games… en nog slecht ook  beter goed gestolen, dan slecht bedacht!!!

  (maar bij deze game hoort) beter niet uitgebracht, dan slecht gestolen!
 • socom zuigt t.o.v. gta tbh.. mwa ik denkniet dat dit spel ene topper word

 • 2 woorden: LELIJKE GRAPHICS

 • ziet er uit als crap hoop maar voor ze dat ze de game nog sterk onderhanden gaan nemen

 • echte 'ps2 in het eerste uur' gfx… oftewel:

  de gfx zien er net zo uit als de ps2 had toen ze nog niet zo heel ver waren met gametechnieken enzo… erg gedateerd

 • Pff, die graphics zuigen echt heel hard en van wat ik er tot nu van heb gezien, word de gameplay ook niet echt boeiend. Wat een slap aftreksel zeg..

 • wtf jij vuile fop gangster het is heus een slap aftreksel het lijkt me wel een leuk spel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren