1. Heerlijk verslaafd

Heerlijk verslaafd

22 graden is het vandaag buiten, het zonnetje schijnt en de trein begint lekker warm te worden. Ik merk het maar voor de helft. Aan de ene kant hou ik me bezig met dit stuk te typen, aan de andere kant dwalen mijn gedachtes af naar twee onschuldige verslavingen die mij in hun greep houden.

Wederom ben ik gegrepen door de ‘usual suspect’: World of Warcraft. Toen Wrath of the Lich King uitkwam, heb ik hem even gespeeld, maar ik heb het najaar vooral doorgebracht met andere games. Toch heb ik altijd geweten dat mijn oude liefde op een gegeven moment weer mijn aandacht zou opeisen. Afgelopen week was het tijd om terug te keren naar de fantasievolle wereld en heb ik mijn nachtrust voorlopig vaarwel gezegd.

Ik ben blij dat ik heb gewacht, omdat het aantal interessante releases redelijk is gedaald en ik nu eindelijk tijd hebben, maar jammer is het wel dat ik nu pas een half jaar later op kantoor mee kan praten over de geniale content die de uitbreiding biedt. De quests zijn zeer vermakelijk en bieden veel meer verhaal. Daarnaast ben ik zeer te spreken over de instances. Ik zie mezelf als een casual WoW-speler en ondanks dat ik tot in de late uren kan spelen, heb ik nooit echt zin om heel veel tijd in een instance door te brengen. De begin-instances zijn dan ook perfect voor mij qua lengte en moeilijkheidsgraad. Ja, ik voel me weer helemaal thuis en hoop binnen twee weken lekker naar level tachtig te zijn doorgeleveld.

De andere verslaving is iets onschuldiger. Sinds een paar weken zit ik helemaal in de Tour de France-vibe en ben ik helemaal hooked aan de nieuwe Pro Cycling Manager. Ik vind het heel erg tof om mijn eigen team aan te voeren over de hoge bergen en in de vlakke etappes mijn sprinters te laten spreken. Met mijn eigen team, Jaylee, gaat het best goed, maar ik moet nog wel leren goed om te gaan met de financiële middelen. Drie seizoenen heb ik al verpest door op het laatst nieuwe, dure, renners aan te trekken, waardoor ik failliet ga. Toch ga ik vanavond wederom beginnen en hopen dat het nu wel lukt.

Eigenlijk best wel fijn dat er niks uitkomt en alles naar volgend jaar uitgesteld lijkt te worden. Nu alleen nog maar hopen dat ze mijn verslavingen kunnen combineren. Misschien mounts voor WoW in de vorm van fietsen? Of misschien een nieuwe renner in Pro Cycling Manager met de naam Lance Orc-strong?

Dit artikel delen

Over de auteur