1. Gamen maakt meer kapot dan je lief is

Gamen maakt meer kapot dan je lief is

Ho! Stop! Halt! Wat is dat voor negativiteit? Gaan we bashen op ons aller favoriete tijdsverdrijf? Komen er nu allerlei psychologen en wetenschappers voorbij die ons gaan vertellen hoe ongezond ons gedrag wel niet is? Nou, nee. Waar zien jullie me voor aan? Pfff, mafketels. Nee, ik ga het hebben over hoe gamen andere zaken in de weg kan zitten.

Natuurlijk bedoel ik dat niet letterlijk he. Ik kan ook een verlengsnoer pakken, m'n tv en console er op aansluiten en dan midden op straat gaan zitten. Zit ik ook in de weg, maar dat is dan van korte duur he. Goed, way off-topic there. Nee ik bedoel dat je tijdens het gamen niet in staat bent om andere dingen te doen. Multitasken is al niet aan mannen besteed, laat staan wanneer we zitten te gamen. Zo moet je bijvoorbeeld nooit een diepgaand gesprek aangaan met je vriendin tijdens het gamen:

"... en toen bleek ze gewoon achter m'n rug om over me te lullen!"

"Uhuh"

"En dan staat m'n baas ook gewoon nog voor d'r in ook! Het is toch verdomme niet eerlijk!"

"Uhuh, ja snap ik"

"Alleen maar omdat ze altijd van die korte rokjes draagt en die zielepoot er de hele dag op zit te geilen!"

"Tja..."

"Ja hallo, zeg eens wat! Wat vind jij er nou van?"

"Uhuh, begrijpelijk"

"...uhm, luister je eigenlijk wel?"

"Ja nee, snap ik"

"Godverdomme! Zak! Zoek maar lekker een andere vriendin!"

"Ja, helemaal mee eens"

*krijgt iets naar z'n hoofd gesmeten, deur slaat dicht*

"Huh? Wat? Wat is er nou weer?"

Goed, je snapt 'm wel, niet het strakste plan. Maar natuurlijk zijn er ook andere dingen die stuk kunnen tijdens het gamen. Mannen proberen gelukkig zelden te multitasken tijdens het gamen, en als ze het wel doen is het vaak onbedoeld. Zo heb ik zelf een keer het gips van een muur geslagen door er met Wii Sports op in te bashen, en hebben velen anderen het op zich genomen om tijdens het gamen andere voorwerpen die al lang aan vervanging toe waren terplekke te slopen. Denk aan verouderde lampen, televisies en familieleden.

Vrouwen doen het dan nog iets beter, daarvan is het tenslotte genetisch bepaald dat ze kunnen multitasken. Al sinds het begin der tijden was het essentieel om tegelijkertijd een diepgaand gesprek met vriendinnen te voeren, te koken, strijken, wassen en "diensten" te kunnen verlenen. Deze multitasking zien we ook terug in de moderne maatschappij, maar dan met minder succes. Zo hebben sommige huisvrouwen gepoogd tegelijkertijd te strijken en te Wii-en, met het onbedoelde resultaat dat er nu kleine kinderen rondlopen in ongestreken hemden met een strijkijzer-afdruk op hun voorhoofd.

Heb je 'm door? Jaha! Daar had ik je even he! Dacht je daar even aan een serieuze weblog te beginnen, maar nee! Het is complete onzin! Melige buien mogen ook weleens geuit worden toch?

Dit artikel delen

Over de auteur