1. Tour van 2009 ? snel vergeten !

Tour van 2009 ? snel vergeten !

Vandaag is de laatste dag in de tour de France , we weten wie de gele trui heeft gewonnen en dat is niemand minder dan Alberto Contador . Als we naar zijn prestaties hebben gekeken was hij de beste renner van deze tour.

De andere kanshebbers die deze tour konden winnen waren: Cadel Evans,Carlos Sastre en Dennis Menchov,vooral van Menchov hadden we veel verwacht deze tour omdat hij erg goed reed in de giro en hem uiteindelijk ook won.Wat is er gebeurt met Menchov deze tour?In bijna elke etappe viel hij en ik heb hem alleen maar gezien toen hij op de weg lag,nee dit was niet te tour van Dennis Menchov en de Rabobank ploeg.

Bij de Rabobank ploeg lukte het gewoon niet deze tour,Menchov viel de hele tijd en toen moest Robert Gesink de tour ook nog verlaten doordat hij viel en zijn pols brak,wat wel heel erg knap van hem is,is dat hij de 60 kilometer naar de finish ook nog heeft uitgereden,daarna werd hij per ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht en kwam naar buiten met een mitella om. De tour voor Gesink is voorbij en dat is jammer want hij was het Nederlandse talent van deze tour.

Er zijn natuurlijk ook wel wat mooie dingen gebeurt zoals de gebroeders Schleck,ze waren erg goed samen en zijn daarom ook allebei geëindigd in de top 10.Ook Mark Cavandish was erg goed hij heeft een aantal etappes gewonnen en had bijna de groene trui gewonnen.

Deze tour vond ik niet zo vermakelijk als de andere en dat vind ik jammer,ik hoop dat we volgend jaar wat meer te zien krijgen van Menchov en dat er mooie etappes worden gereden.

Dit artikel delen

Over de auteur