1. Emma Watson.

Emma Watson.

Had je verwacht dat deze log zou gaan over die lieve dame die poseert als mijn avatar dag in dag uit? Dan kun je nu weer weggaan want: nee het gaat niet over haar toch heeft ze er mee te maken. Want ik ben een best wel groot fan van haar en vind ik haar stiekem ook wel een beetje erg leuk. Maar ze is onbereikbaar, dat is geen probleem want ik ken haar niet en ik weet niet waar ze woont. Dus dan ga je niet met haar om en zie je haar niet elke dag, ja als een stel pixels omdat ze je avatar is.

Zoiets geld niet voor iemand anders. In het topic - op een gamesite genaamd GameCloud: "Brunette of Blond?" had ik het al aangegeven: “Ik ga toch maar voor Brunette, met een reden.” zei ik daar letterlijk. Want voor wie zou zoiets nou gelden? Natuurlijk voor iemand die je leuk vindt, in mijn geval een meisje die bij me op school heeft gezeten.

Om dan maar direct te beginnen bij het begin voor degene die het niet hebben gelezen, ik heb ooit een keer geschreven over een Mrs. Blue die mijn dag goed maakte elke keer dat ik naar haar keek en dat is waar, want ik werd echt blij van haar. Tegelijkertijd werd ik ook gefrustreerd omdat ik der niet kon en niks durfde om is een praatje met haar aan te knopen.

Uiteindelijk was ik zelfs zo gefrustreerd dat ik besloot om iets te schrijven voor haar, want dat doe ik nu eenmaal graag en ik kan het ook meer dan redelijk. Daarom zou ik wat schrijven voor haar alleen het was nog maar de vraag of ik het haar ook zou geven; ten eerste omdat ik heel erg bescheiden ben en ten tweede omdat het nog maar de vraag was of ik een kans zou krijgen om het haar te geven. Uiteindelijk gebeurde het tweede; ik kreeg de kans niet en toen ik het teruglas dacht ik ook dat het beter was dat ze het niet las, want het was ronduit slecht te noemen.

Later heb ik nog een keer wat voor haar geschreven – wat ook weer slecht was te noemen – en deze keer durfde ik het wel en heb ik het in haar tas gestopt op een moment dat ze er niet was – je tas gewoon aan de kapstok laten hangen op school en je bent niet eens op school wie doet dat dan ook? Ik heb haar uiteindelijk dezelfde dag nog gezien maar toen had ze het nog niet gelezen omdat ik naar huis ging en zij naar school ging. Dus dat betekende dat ik zou moeten wachten tot na het weekeinde…

Dat duurde lang, dat kan ik je verzekeren maar op de vraag of ze het had gelezen? Ja, dat had ze. Dat kon ik opmerken omdat ze wist dat ik het was, ik had er geen naam bijgezet of iets dat naar mij wees dus dan is het nog maar de vraag of ze wist van wie het was. En ze wist het dus, tegelijkertijd opluchting maar het had ook een keerzijde: ik durfde niet meer om langs haar te lopen wat ik anders met genoegen deed en ik schaam me er niet voor om zoiets te zeggen. Wat denk ik menig jongen van mijn leeftijd zou doen wanneer hij zoiets zou vertellen.

Want door haar aanwezigheid werd ik vrolijk, zelfs zo vrolijk dat ik ooit in de regen en de harde tegenwind naar huis fietste zonder er chagrijnig van te worden, waar ik normaliter wel chagrijnig van word. En toen was het moment aangebroken dat ik examens had en juist dat zorgde ervoor dat ik haar minder zag. Uiteindelijk waren de examens afgelopen en krijg je te horen dat je geslaagd bent. Vanaf dat moment wist ik zeker waar ik bang voor was: ik zal haar niet meer zien, in ieder geval niet meer elke dag, in ieder geval niet meer elke dag die vrolijkheid. En zo voelde het ook maar naarmate de dagen verstreken begon ik haar te vergeten tot op de dag, avond eigenlijk, ik over haar droomde en ik haar sindsdien niet meer kan loslaten. Wanneer je haar dan ook nog tegenkomt in het centrum van Heerenveen en een kwartier lang de hele tijd vlakbij haar in de buurt zit, dan doet dat pijn. Niet op het moment suprême, maar achteraf doet het pijn. Pijn omdat het nooit wat is geworden én omdat ik nooit antwoord heb gekregen.

Wat Emma Watson nu met dit verhaal heeft te maken? Dat ik haar niet ken maar toch wel graag zou willen kennen, net zo graag - misschien nog wel meer - als dat ik Mrs. Blue zou willen leren kennen.

Dit artikel delen

Over de auteur