1. De Insidegamer Kronieken Pt.1 - Een introductie...

De Insidegamer Kronieken Pt.1 - Een introductie...

Het was een doodnormale dag op Insidegamer. Limelight liep een beetje rond over het grote plein en keek rond. Overal stonden kraampjes uitgestald van zowel jongere als oudere bewoners die hun mening kwamen geven over bepaalde spellen die ze gespeeld hadden. Limelight’s aandacht werd getrokken door een grote oproer aan de westzijde van het plein. Wat bleek? Een nieuwe bewoner had zijn mening gegeven in gebrekkig Nederlands en had zijn betoog niet goed opgebouwd. Vanuit alle hoeken kwamen mensen aangerend om de jongeling aan te vallen. Voor de nieuweling stonden een aantal andere bewoners beschermend voor de nieuweling roepend dat hij onmogelijk goed had kunnen weten hoe het moest en dat iedereen maar naar andere kanten van het plein moest gaan.

Limelight maakte zich snel weg van de massa, er zouden immers doden kunnen vallen. Het zou niet de eerste keer zijn dat bewoners verbannen werden uit de stad en hij wilde daar absoluut geen van zijn, daarvoor had hij een te goede reputatie. “Hoor mij aan, nobele bewoners van Insidegamer,” hoorde Limelight iemand roepen. Hij keek op en zag daar een goede vriend van hem staan, het was Payaso, ooit ook een normale bewoner, maar recent ingelijfd door de regering. Payaso kwam ons zo te zien het laatste nieuws vertellen, om hem heen verzamelde zich al een hele menigte die graag even wilden horen waar het over ging en het liefst hun uitgebreide mening wilden geven. Limelight bleef ook even staan om aan te horen waar het over ging, maar hij had geen zin om zijn mening te geven, hij was niet het soort persoon dat zijn stem ging verheffen voor zoiets zinloos. Daarbij ging het nieuws over de PlayStation 3 en hij zag al dat uit alle hoeken de zogenaamde fanboys, de meest gevreesde bewoners van Insidegamer, uit de donkere straatjes aan kwamen stormen.

Limelight begaf zich stilletjes in een wat feller verlichte steeg waar verschillende bewoners verhalen vertelden over de meest uiteenlopende dingen. De ene gaf zijn mening en de ander vertelde over zijn dag van gisteren. Limelight vond het altijd wel gezellig hier, de sfeer was altijd zo close en het was er altijd warm. Vandaag echter zou hij niet al te lang hier blijven rondhangen, hij had zaken te doen in het forum, dus Limelight liep verder.

Het forum bruiste altijd van het leven, overal kwamen bewoners om over zwaar uiteenlopende zaken te praten. Echter is het forum wel een stuk gevaarlijker dan de andere plekken op Insidegamer. Er is altijd de kans dat zogenaamde ‘trolls’ de boel komen verpesten en er waren ook vaak ‘spammers’. Deze spammers waren illegale immigranten vanuit een andere stad, vaak een weinig betekenende, die kwamen vertellen over de leuke spellen die men kan spelen daar. Onervaren bewoners trappen vaak in de vallen en raken daardoor voor eeuwig verloren. Gelukkig is er altijd nog de politie, aangevoerd door de koene Lord en Mr. Orange zijn deze dappere mannen eeuwig verwikkeld in de strijd tussen goed en kwaad.

Limelight keek rond, naar de Gaming Algemeen en PC fora stroomden de spammers al toe, op zoek naar nieuwe slachtoffers. Onze held zou graag ingrijpen, maar daartoe was hij niet bevoegd. Hij kon alleen maar hopen dat de moderator-politie zou ingrijpen voordat de spammers de nieuwe leden te pakken kregen. Daarbij waren het sowieso niet Limelight’s bedoelingen om naar die fora te gaan. Nee, hij was ontboden door de wijste van alle bewoners. Deze illustere persoon kende niemand van naam en de mensen die dat wisten, mochten niks zeggen op straffe van de dood. Het enige wat Limelight wist was dat deze persoon woonde in één van de meest uitgestorven plekken van het forum, namelijk het Nintendo DS forum.

Het Nintendo DS forum was een puinhoop, overal stonden huizen schots en scheef. De meeste huizen waren kraakpanden geworden voor spammers, aangezien de politie hier haast nooit kwam. Het was stil, af en toe klonk er een gekraak en zag onze held in zijn ooghoek een persoon snel wegvluchten. Het was werkelijk treurig. Opeens zag hij het huis van de wijze, er klonk gepraat binnen. Limelight herkende de stemmen van enkele regeringsfiguren. Wat was hier aan de hand, dacht Limelight. Eenmaal binnen werd hij meteen in een apart vertrek geroepen door de wijze. “Hallo vriend,” hoorde de nieuwsgierige persoon toen hij binnen kwam. “Ik ben Mehmet en ik heb je hier ontboden omdat ik je zwaar nieuws te vertellen heb. Ik weet dat jij te vertrouwen bent, dus heb ik juist jou hier ontboden. De stad is geïnfecteerd, vriend Limelight, er zijn vijandelijke soldaten door onze strenge beveiliging gekomen.” Limelight keek verbaasd naar Mehmet: “Wat bedoelt U met vijandelijke soldaten, o grote wijze?” Mehmet blik verstarde: “Er is een organisatie opgericht, genaamd de Zwarte Adelaar, die ertoe is gericht onze stad te verwoesten. Overal heeft deze organisatie spammers en trolls toegelaten in de stad en de organisatie heeft hoge leden van de regering al aan zijn kant. Ik heb jou en een aantal anderen opgeroepen, omdat jullie een speciale task-force zullen vormen. Jullie zullen deze infectie stoppen. Jaylee, de leider van jullie groep, zal meer informatie geven.”

Bij het horen van Jaylee’s naam moest Limelight even slikken. Jaylee was namelijk het hoogste gezag van Insidegamer, hij was de persoon die bepaalde wie wel en niet bleef leven. Hij was de persoon die bepaald wie van de bewoners toegelaten zou worden tot de regering. Zou hij met hem samenwerken? Met Jaylee de Verschrikkelijke? Mehmet begon weer met spreken: “Ga nu, vriend Limelight, naar het team en vraag Jaylee om instructies. Moge de machtige Arceus aan je kant staan in deze delicate missie.”

Wordt vervolgd…

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla