1. De Insidegamer Kronieken Pt.3 – Paniek in het Offtopic Forum

De Insidegamer Kronieken Pt.3 – Paniek in het Offtopic Forum

Disclaimer: Lees eerst dit en daarna dit.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Offtopic Forum was altijd een plek vol bezigheden. Overal kraamden de inwoners van dit gebied de grootste onzin uit en brachten de meest ongelofelijke verhalen. Tevens zat hier het Red Light District van Insidegamer. Natuurlijk mochten lang niet alle inwoners van Insidegamer daarheen, maar toch waren Chiz’ Huis van Genot en Mortal Marcel’s Leather Pleasures dagelijks twee van de meest bezochte gebieden in het Offtopic Forum. Alleen het middelpunt van het Offtopic Forum, de Slowchat, werd meer bezocht. Dit was het huis van de zogenaamde Slowchat-maffia, dat al jaren de IG bevolking beschermde, als ze genoeg betaalden tenminste. De veldagenten van de Slowchat-maffia was het gevreesde Daalderagentschap, dat bekend stond voor hun dodelijke precisie. Het hoofd van de Slowchat-maffia op dat moment was de gevreesde Don Trotsert, deze Don werd aangesteld nadat Don Eurogeneraal onder mysterieuze omstandigheden verdween. Zelfs de moderatorpolitie hield zich buiten de Slowchat, daar golden namelijk alleen de regels van de Slowchat-maffia.

“Goed idee JJ, hier in het Offtopic Forum zullen vast veel mensen zitten die iets afweten van de Zwarte Adelaar,” zei Limelight. “Jongens, ik heb een lid van het Daalderagentschap orders gegeven wat op te zoeken over de Zwarte Adelaar, hij zal op ons wachten helemaal achterin het Offtopic Forum. Let’s go, boys!” JJ leidde de groep steeds verder terug in het Offtopic Forum, tot op een plek waar zowel Limelight en Brainstormer nooit hebben durven te komen. Daar stond Inderdaad te wachten. Inderdaad was één van de beste undercover agenten van het Daalderagentschap. Toen het drietal Inderdaad benaderde, keek hij op. Opeens klonk er een schot, Brainstormer zakte op de grond, in zijn rug zat een enorme schotwond.

Limelight keek verschrikt op, zowel Inderdaad als JJ stonden met hun pistolen op hem gericht. JJ lachte honend en zei: “Het spijt me, Limelight, maar jullie pogingen om de Zwarte Adelaar te stoppen, bereiken hier een einde. Het plan van onze leider is te ver gevorderd om nu gestopt te worden door een stel amateurs. Na jouw dood zal Jaylee zonder macht zijn, wij zullen overwinnen! Inderdaad, maak hem af!” “Ay capt’n,” zei Inderdaad terwijl hij zijn geweer op Limelight slaap zette. Er klonk een schot. Inderdaad vloog naar achteren en viel levenloos op de grond. Verschrikt draaide JJ zich om en een seconde later lag hij ook op de grond met een wond in zijn borst. “Verraders! Idioten! Stommelingen!” wist JJ nog uit te brengen voordat er een laatste kogel zijn hersenen in werd gedreven. Toen Limelight bij was gekomen van de plotselinge actie zag hij dat voor hem de leden van het Daalderagentschap stonden. “Kom mee,” zei de leider van het gezelschap nors, “Ze wachten op je.” Limelight werd geblinddoekt en meegenomen door zijn redders.

Toen de blinddoek werd afgedaan herkende Limelight direct waar hij was. Hij was gebracht naar de meest mythische plaats van heel Insidegamer, het hoofdkwartier van de Slowchat-maffia. Voor hem stonden het hoofd van de Slowchat-maffia, Don Trotsert, en de hoofden van de drie families, Ryuujin, Jsmnn en Vlaflip. “Hoe kan ik jullie ooit bedanken?” vroeg Limelight aan de mythische personen voor hem. Don Trotsert nam het woord: “Dat hoeft niet. Wij houden de Zwarte Adelaar ook al een tijdje in de gaten, Don Eurogeneraal voor mij was al ver gevorderd in het onderzoek naar deze organisatie, maar zoals je weet is hij verdwenen. Toen we van Mohinder te horen kregen dat JJ in koele bloede Sadist had afgemaakt in zijn bar, nadat Sadist JJ meldde dat hij 'wist van zijn plannetjes', wisten we het zeker: JJ was een verrader. We zagen tevens dat hij ongewoon veel contact onderhield met Inderdaad, dus zonden we een verkenner achter hem aan en zoals je kan zien heeft dat goed uitgepakt. Eén seconde later en jullie hele missie zou verloren zijn gegaan.”

Limelight keek verbaasd op. “Jullie weten van de missie die Mehmet ons gaf?” “Natuurlijk wisten we dat, schat,” antwoordde Jsmnn, “We hebben overal spionnen en dus hoorden we Lord en Mr. Orange praten over jullie missie.” “Helaas, ik denk dat ik in mijn eentje geen kans maak om de Zwarte Adelaar te stoppen voordat hun plannen in beweging zijn gezet. Ik dank jullie voor jullie hulp, maar het is te laat.” merkte Limelight bedroefd op. Ryuujin keek hem boos aan. “Je moet nu niet opgeven godverdomme, wij regelen een meeting met Jaylee voor jou en jij maakt je missie af, verdomme!” Limelight schrok en besloot dat het verstandig was om niet op te geven. Ryuujin was berucht voor zijn wreedheid als iemand niet deed wat hij wilde.

Die middag stond Limelight bij Shoarmaboer’s shoarmatent in het theaterdistrict te wachten op Jaylee. Daar kwam hij aan, omsingeld door zijn bodyguards. Limelight bracht snel Jaylee op de hoogte van de stand van zaken. Jaylee keek een aantal minuten verdwaasd voor zich uit voordat hij weer iets zei. “Ai ai ai, dat is niet al te best Limelight. Ik denk dat jij hier nu niet meer veilig bent, de Zwarte Adelaar moet weten van jouw pogingen om hem te stoppen. Ik geef jou één van mijn bodyguards mee en ik hoop dat dit je wat veiligheid zal geven in deze turbulente tijden. Jules, kom hier! Jij moet Limelight hier vergezellen op zijn missie. Bescherm hem met je leven!” Een kaal figuur in het kringetje om Jaylee knikte en stapte naar Limelight toe terwijl Jaylee en zijn overige bewakers weer weg gingen.

“Laten we wat gaan drinken voordat we op zoek gaan naar meer informatie over de Zwarte Adelaar,” merkte Limelight op. “Mot je zelf weten, ik ben hier alleen maar om je te beschermen,” antwoordde Jules bot. Limelight rilde, hij vertrouwde deze ongure persoon voor geen snik. Limelight besloot wat te gaan drinken in het hardrock café, gestationeerd naast een theater waar trailers van schietspellen werden vertoond. Jules bleef buiten staan terwijl Limelight naar binnen liep. Hij bestelde een biertje bij de barman, Swiep genaamd. “Ik zou oppassen als ik jou was, mannetje,” zei de zwaar bebaarde barman terwijl hij een biertje inschonk, “Die figuur waar jij mee opschiet, die kale, was hier een tijdje geleden ook met een stel duistere personen. Ik hoorde ze praten over hoe één of ander experiment voor een figuur genaamd de Zwarte Adelaar was mislukt.” Limelight verslikte zich bij het horen van de naam bijna in zijn biertje en rende direct naar buiten, waar Jules hem stond op te wachten.

Jules was duidelijk verbaasd dat Limelight al zo snel terug was en greep meteen naar zijn pistool, die Limelight met een roundhouse kick uit zijn handen schopte. Vervolgens sloeg hij snel Jules naar de grond en pakte het pistool terwijl Jules moeizaam weer opstond. “Vertel me nu waar de Zwarte Adelaar zijn hoofdkwartier heeft of ik zal schieten!” riep Limelight woedend. “Oké, oké. Het is het niet waard om voor hem te sterven. Het hoofdkwartier van de Zwarte Adelaar is goed verborgen, het is in… AAARGH!” Jules viel op de grond, er was een mes in zijn rug gegooid. Limelight keek haastig om zich heen en zag nog net hoe een motorrijder haastig zijn motor opstapte. Hij zette de achtervolging in, maar de motorrijder was natuurlijk een stuk sneller. Opeens klonk er een doffe klap en de motorrijder viel op de grond. Lord stond voor hem met zijn banhamer. Limelight kwam eraan rennen en deed de helm van de motorrijder af. Het was RoccoW. “Maar, maar… Jij was dood!” “Natuurlijk was ik niet dood, idioot,” bracht RoccoW moeizaam uit, “Ik zou vermoord worden als ik niet mee zou doen aan zijn plannetje, maar als ik wel mee zou doen zou ik weer mijn eigen talkshow krijgen, ik zou beroemd worden!” Na die woorden gezegd te hebben viel RoccoW stil, hij was overleden aan de klap met de banhamer. “Snel Limelight, doe zijn helm op en stap op zijn motor! Zo te zien staan de coördinaten van de locatie van de Zwarte Adelaar nog in zijn tom-tom,” spoorde Lord hem aan, “Ik zorg wel dat de lijken van Jules en RoccoW opgeruimd worden en ik leg het wel uit aan Jaylee.” Limelight aarzelde geen moment en stapte op de motor. Op naar de Zwarte Adelaar!

Limelight reed door allerlei fora heen en zag hoe ernstig het al gesteld was met de plaag. Overal verschenen trolls, spammers en fanboys die de fora vervuilden. Er mag geen tijd verloren gaan, dacht Limelight en zette de motor een versnelling hoger. Uiteindelijk was hij er. Limelight herkende eerst niet waar hij was, toen zag hij een thread staan. Op het thread stond in grote letters: WAT VERWACHTEN JULLIE VAN DE E3 DIT JAAR? Verrek, dacht Limelight, hij zat in het E3 forum dat eens per jaar geopend werd. Voor hem stond een landhuis dat er bijzonder schoon uitzag in tegenstelling tot de rest van het forum, op de deur preikte een tekening van een zwarte adelaar. Dit moest het zijn, dacht Limelight, en zonder zijn helm af te doen, belde hij aan. De deur werd geopend door de grootste troll die hij ooit had gezien, Limelight’s mond viel open, maar goed dat hij de helm op had. “Meester jou verwachten,” bracht de troll nors uit en hij begeleidde hem naar een kamer achterin het huis. “Bedankt K-Real, ga nu maar terug naar je hok,” zei een kalme stem van achter de deur. Limelight wist zeker dat hij de stem al eerder had gehoord. Nerveus stapte hij de kamer binnen en deed zijn helm af. De persoon voor hem zat met de achterkant van zijn stoel naar hem toe gedraaid, “Ah Limelight, wat heb je met die arme RoccoW gedaan?” “Dat vertel ik later wel, jij monster. Laat eerst maar je gezicht zien!” riep Limelight vastberaden. De stem zei kalm: “Prima, jij je zin.” De stoel draaide om en Limelight kon het gezicht van het kwaadaardige genie duidelijk zien. Hij geloofde zijn ogen niet, het was… Kris!

Wordt vervolgd…

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla