1. IGF Villa - Aiiipocalypse Now

IGF Villa - Aiiipocalypse Now

Ja daar zijn we dan eindelijk beland. Het laatste deel van dit seizoen van de IGF Villa. Het was een wilde rit, maar toch wel erg succesvol al zeg ik het zelf. Maarja ik zal jullie niet langer op houden. De climax waar we naar toe gebouwd hebben de afgelopen weken, zonder dat jullie het wisten waarschijnlijk, de seizoensfinale! Oh en het is een dubbelaar, 6 pagina's.

Schroom ook niet om een opmerking achter te laten, vind ik leuk om te lezen! Dus gooi al je theorieën, hatemails of lofbetuigingen hier even neer.

Aiiipocalypse Now

Om hem heen is alles donker. Hoe lang hij er al zit is voor hem onmogelijk te zeggen, zijn gevoel voor tijd was het eerste wat hij verloor. Waar hij precies is, is voor hem niet duidelijk. Vanaf het eerste moment dat hij gegrepen werd kreeg hij een blinddoek voor, volkomen gedesoriënteerd werd hij via een auto vervoerd naar het gebouw waar hij nu ergens in een donker kamertje gevangen gehouden wordt. Hij zit op een stoel en de touwen waarmee hij hier aan vast gebonden is graven in zijn polsen. In het begin van zijn gevangenschap probeerde hij nog wel te ontsnappen, maar elke keer bleek het futiel. Opeens hoort hij iemand de kamer binnen stappen. “Je hebt geluk, binnenkort begint datgene waar we al die tijd naartoe gewerkt hebben!” Klinkt een stem redelijk dichtbij hem. De eerste stem die hij in lange tijd gehoord heeft. Zo nu en dan kwamen er wel mensen langs om hem eten te brengen en zijn katheter te legen, maar ze hebben nog nooit wat tegen hem gezegd. Waarom hij daar gevangen zit en hoe lang dit nog zal duren was voor hem onduidelijk. Maar nu is het dus duidelijk dat het niet lang meer zal zijn. Een zegen en een vloek, want wat zal er met hem gebeuren als zijn ontvoerders doen wat ze van plan zijn? Hij probeert wat terug te zeggen, maar door de lange dagen van stilte komt het er gebroken uit. Hij schraapt zijn keel en past zich aan: “wat zijn jullie van plan? En wat is mijn rol hier in??” Het blijft stil… zou de persoon alweer vertrokken zijn? Even later klinkt er een harde lach. “Geloof me Jaspert, daar kom je snel genoeg achter!”. Opeens wordt zijn blinddoek van zijn hoofd getrokken. Een helse pijn in zijn ogen volgt. Als hij weer een beetje aan het licht gewend is ziet hij een tv voor zich. Hij kijkt goed om zich heen maar de rest van de ruimte is leeg. Opeens gaat de tv aan, daarop ziet hij beelden van het leven in de IGF Villa.

In de IGF Villa lijkt alles voor het eerst in een hele lange tijd goed te gaan. Sinds de invasie van HSJ en de zelfmoordactie van Raem hebben veel bewoners eens goed nagedacht over waar ze zijn in hun leven en wat ze willen bereiken in de IGF Villa. Één ding waar de meeste bewoners het over eens waren is dat al die drama ook niet echt nodig is. De bewoners hebben veel geschillen uitgepraat en de sfeer is een stuk gemoedelijker dan in de maanden daarvoor. Snappie is na zijn heldhaftige optreden op de dag dat Raem zelfmoord pleegde volkomen uit zijn isolement gekomen. Hij gaat weer gezellig om met zijn huisgenoten en heeft de herinnering aan Gerrit laten gaan. Ook heeft hij een goede vriendschap met Chiz. ontwikkeld. Waar hij haar vroeger constant probeerde te versieren en haar in bed te praten, heeft hij nu zijn les geleerd en gaan ze gewoon gezellig met elkaar om. Chiz. heeft zelfs haar honkbalknuppel aan de wilgen gehangen en is een stuk rustiger geworden. Raem en Marianne zijn niet lang na de gebeurtenissen van die dag ontslagen uit het ziekenhuis en zijn weer volledig opgenomen in het dagelijkse leven in de villa. Er wordt niet veel gesproken over de zelfmoordactie en het Russisch roulette incident, maar het lijkt alsof de bewoners zonder een woord te zeggen door hebben dat deze twee wat extra aandacht nodig hebben. Monniejj en Vigilante hebben de boodschap een stuk minder goed begrepen. Vigilante zit nog steeds keihard aan de alcohol en Monniejj hangt nog steeds de enorme bitch uit. Maar toch lijken ze ook aan de beterende hand. En zoals snappie altijd zegt: “sommige dingen veranderen nooit!”. Ook 7threst en Fidelity hebben hun lang geleden vergane vriendschap weer geprobeerd nieuw leven in te blazen. Het blijft redelijk lastig om langs de vroegere gevoelens van Fidelity heen te kijken, maar het is bewonderenswaardig hoeveel moeite ze er in steken. Ook met Vlaflip gaat het tegenwoordig een stuk beter, hij kotst een stuk minder en weet beter maat te houden bij het drinken. Tegenwoordig kan hij zelfs 3 biertjes drinken zonder stuk te gaan. Bewonderenswaardig, denkt Jaspert bij zichzelf.

Opeens gaat de TV weer uit, tegelijkertijd met het licht in de kamer. Jaspert wordt wederom omgeven door de duisternis. Opeens voelt hij weer een blinddoek over zijn hoofd gedaan worden. Achter hem klinkt een stem: “En? Wat vind je er van?” Jaspert kijkt op van deze vraag, waar slaat dat op? Hij is in totaal 2 weken betrokken geweest bij de villa, daarna werd hij ontvoert en kwam hij in deze situatie terecht. Hij had echt zin in deze opdracht die hij van IGF Incorporated had gekregen. Hiervoor produceerde hij Nederlands grappigste forumquotes, en dat was echt een lachtertje van een programma. Dit was miljoenen euro’s kostend programma, en hij had de leiding. Een ideale carrièrestap! Maar het mocht niet baten, hij werd ontvoerd. “Is dit waarom jullie me ontvoert hebben? De IGF Villa?” Waarom zouden ze dat in godsnaam doen, dacht hij bij zichzelf. Wat kunnen zij in godsnaam voor voordeel hebben wanneer ze mij bij dat project wegtrekken? “Dat is inderdaad de reden, maar het zou natuurlijk niet leuk zijn als we je nu ook meteen vertellen wat de ware toedracht er achter is. Dat vertellen we daarna wel!” Sadistische eikels, denkt Jaspert bij zichzelf. “We hebben nog een mooie videoband voor je, ondertussen gaan wij ons masterplan uitvoeren! Toedels!”. Wanneer de blinddoek weer verdwijnt zijn er nieuwe beelden te zien op de tv. Beelden van een IG villa die een minder mooi verhaal vertellen dan wat hij eerder zag.

Vol afgrijzen bekijkt Jaspert de beelden voor zich afspelen. Van Choqo die Karel vermoord, de uitbarstingen van Monniej, tot de arrestatie van Choqo en het binnendringen van de jongen die Sadist heette. Jaspert had dit nooit voor ogen toen hij de baan aangeboden kreeg. Hoe meer hij ziet van de gebeurtenissen op het scherm, hoe meer hij zich afvraagt waarom hij deze beelden te zien krijgt en wat zijn ontvoerders precies van plan zijn met de IGF Villa. Wanneer hij de beelden ziet van het Russische roulette incident en de zelfmoordpoging van Raem zinkt bij hem de moed in de schoenen. Maar dan schrikt hij opeens op! Hij ziet Vigilante op de tv, die aan het praten is met iemand die zich voordoet als hemzelf. “What the fuck?!” Het volgende segment doet hem met nog grotere ogen naar het beeldscherm kijken. In het regiehok ziet hij Monniejj een swaffel krijgen van iemand die als twee druppels water op hem lijkt. Deze versie van hem heeft echter een zwart ringbaartje… “Een evil twin?” denkt Jaspert bij zichzelf terwijl hij verder kijkt. Dan komt de andere Jaspert na 2,3 seconden al klaar in het masker van Monniejj. Dat kan nooit familie van me zijn, denkt Jaspert bij zichzelf. Aan het einde van de segmenten komen opeens de woorden “Ira”, “Luxuria”, “Invidia”, “Avaritia”, “Gula”, “Superbia” en “Acedia” voorbij op scherm, afgesloten met de beeltenis van een oude grijze man. Wat zouden die zeven woorden voor betekenis hebben, vraagt Jaspert zich af terwijl hij steeds minder begrijpt van wat er allemaal in godsnaam aan de hand is.

Opeens hoort Jaspert allerhande vreemde geluiden buiten de kamer waarin hij gevangen wordt gehouden. “Hallo, is daar iemand?!” Schreeuw hij uit volle borst. Maar het geluid houdt aan en hij hoort geen antwoord. Opeens hoort bij een harde knal op de deur, alsof er iemand met volle snelheid tegenaan loopt. Aiii, dat zal pijn doen, denkt Jaspert bij zichzelf. De volgende klap wordt vergezelt van een deur die platgelopen wordt en een man die er achteraan de kamer binnen valt. “Wie ben jij??!!” Schreeuwt Jaspert, die niet weet of dit een reddende hand is, of het einde van zijn bestaan. De man krabbelt snel weer overeind en loopt op Jaspert af. Deze begint hem ondertussen steeds meer te knijpen totdat de man bij zijn boeien knielt en zegt: “geen zorgen, ik kom je bevrijden.” Wanneer hij van zijn boeien ontdaan is staat Jaspert op, om vervolgens weer keihard op de grond te vallen. “Je hebt last van Atrofie, aangezien je je benen zo’n 4 maanden niet gebruikt hebt is je spier- en weefsel massa afgenomen.” Terwijl de man hem overeind helpt en ondersteund bij het lopen vervolgt hij: “Geen zorgen, je bent er waarschijnlijk redelijk snel weer vanaf”. Dit is het laatste wat Jaspert hem hoort zeggen, de inspanning die het kost om te lopen zorgt ervoor dat zijn zwakke lichaam zichzelf uitschakelt. Op het moment dat hij de kamer verlaat waar hij kennelijk vier maanden heeft vastgezeten valt hij flauw.

Opeens bevindt Jaspert zich voor de deur van de IGF Villa. “Wat doe ik hier nou weer?” mompelt hij in zichzelf, “Ik was net nog in dat gekke kamertje!” Niet wetend of dit een droom is, of dat de afgelopen vier maanden een droom was doet hij de deur open en stapt naar binnen. Alles ziet er precies hetzelfde uit als de eerste dag dat hij het huis bezichtigde. Hij had meteen door dat dit het ideale huis was voor de IGF Villa. Een enorme villa, met een ommuring en het was redelijk simpel om een intensief cameranetwerk aan te leggen in de verschillende kamers. Daarnaast waren er genoeg kamers om de verschillende bewoners te huisvesten en genoeg luxe om ze gedurende langere tijd bezig te houden. Wanneer hij de keuken binnenstapt wordt hij opeens verrast als Vigilante voor hem staat. Hij had deze bewoner nog nooit ontmoet, aangezien hij niet bij de eerste samenstelling hoorde. Hij wordt omringt door lege bierflesjes en staat met een fles bierflesje in zijn handen. Hij probeert een slok te nemen, en lijkt niet door te hebben dat het flesje leeg is. Even kijken de twee elkaar in de ogen aan, een onbehaaglijk gevoel overmand Jaspert. Dan mompelt Vigilante opeens iets onverstaanbaars. Daarna knielt hij en gaat hij zitten met zijn rug richting Jaspert. Deze verstaat hem niet en doet een paar stappen in de richting van Vigilante. Wanneer hij op een paar centimeter afstand is draait Vigilante zich opeens om, grijpt Jaspert bij zijn armen en schreewt: “GULA!!” Jaspert deinst van schrik drie meter naar achteren. Wanneer hij weer in de richting van Vigilante kijkt komt hij er tot zijn verbazing achter dat deze nergens meer te bekennen is.

Nauwelijks bekomen van de schrikt loopt Jaspert de tuin in. Na een kort onderzoek blijkt deze leeg te zijn. Opeens voelt hij twee armen om zich heen. Verstijfd van angst blijft hij staan, maar wanneer één van de handen naar zijn kruis wordt verplaats begint hij zich te ontspannen. Zijn opwinding wordt groter wanneer iemand zachtjes aan zijn oor begint te sabbelen. Met zijn handen voelt hij achter zich wie of wat dit doet. Hij voelt borsten en geen bobbel, dat zit dus goed. Wanneer hij zich omdraait staart hij recht tegen het masker van Monniejj. “Nee wacht…” begint hij, “Dat was ik niet in de regiekamer… kijk ik heb geen ringbaardje enzo!” Monniejj lijkt hem niet te horen en blijft doorgaan met hem te kussen en strelen. Jaspert, ook niet vies van wat vrouwelijk contact na vier maanden gevangenschap, laat het maar gebeuren. Dat brengt Monniejj haar lippen dicht bij zijn oren en fluistert: “Luxuria…” Op het moment dat Jaspert door krijgt wat ze precies zegt springt opeens een gedaante vanuit de schaduwen op Monniejj. Jaspert wordt door het geweld op de grond geworpen en heeft geen idee wat er nu weer aan de hand is. Terwijl hij zich weer op de been helpt ziet hij wie Monniejj besprong. Fidelity ligt samen met Monniejj te worstelen voor zijn ogen. Jaspert gaat er rustig voor zitten, een catfight haal je immers niet uit elkaar. Monniejj en Fidelity rollen nog even over de vloer wanneer ze opeens van uit het niets stoppen. Fidelity kijkt Jaspert aan en roept: “Invidia!!!” En dan verdwijnen ze beiden opeens als sneeuw voor de zon.

Jaspert klautert weer overeind en loopt de keuken in. “Gula, Luxuria, Invidia… waar heb ik dat eerder gehoord?” Als Jaspert weer in de woonkamer staat ziet hij vanuit zijn ooghoeken opeens een schim. Voor hem staat Choqo, met de bebloede dildo waarmee hij Karel vermoordde in zijn handen. Terwijl Jaspert de het bloed gade slaat wat vanaf de dildo op de grond druppelt hoort hij Choqo zachtjes “Ira” mompelen. Jasperts blik blijft even hangen op de plas bloed die verzamelt onder het bloedende wapen van Choqo. Dan begint het bloed opeens veel harder te druppelen en de plas bloed wordt steeds groter. Wanneer Jaspert weer opkijkt ziet hij opeens Raem staan in plaats van Choqo. Het bloed afkomstig uit zijn doorgesneden polsen vloeit rijkelijk. Met een doodse blik kijkt Raem hem aan en zegt: “Acedia…” Voordat Jaspert de gruwelijke beelden waarmee hij geconfronteerd wordt kan verwerken wordt hij opgeschrikt door het geluid van ronkende motoren. Hij rent naar buiten en ziet boven hem een helikopter overvliegen, onder de helikopter bungelt een enorme gestalte. Is dat een olifant? Denkt Jaspert bij zichzelf. Dan valt er opeens iets uit de helikopter. Jaspert rent er op af en komt erachter dat het een zwarte aktetas is. Wanneer hij hem open maakt haalt hij er een papier uit. Het enige wat er op staat is het woord: “Superbia”. Dan wordt het Jaspert opeens duidelijk. Gula, Luxuria, Invidia, Ira, Acedia en Superbia! Dat waren die woorden die ook in de video zaten. “Waar wat betekend het?!” Denkt hij bij zichzelf. Opeens wordt alles om heen wazig, totdat alles compleet verdwijnt en hij omringt wordt door duisternis.

Opeens schrikt hij wakker. Wanneer hij zich weer bewust wordt van zijn omgeving merkt hij dat hij in een auto zit, op de snelweg. Naast hem bestuurd de man die hem eerder gered had van zijn benauwde positie. “Ah je bent wakker!” Zegt de man, “Mooi zo!” Wanneer Jaspert zich weer aangepast heeft aan deze nieuwe situatie stelt hij de man nogmaals de vraag wie hij precies is. “Ik ben Aiii! En ik heb je gered omdat er snode zaken gaande zijn bij de IGF Villa, en volgens mij sta jij daarvan in het middelpunt!” Met grote verbazing luistert Jaspert het verhaal van Aiii aan. Kennelijk is deze man lid van een eeuwenoud broederschap, die zich inzit voor het bestrijden van het kwaad. Wat voor kwaad precies was Jaspert niet helemaal duidelijk, maar goed het algemene kwaad ofzo. En kennelijk had zijn broederschap al jarenlang een oorlog met een ander broederschap. Die geen fan was van het goede, en liever kwade zaken beoefende. “En wat heeft dit dan precies met de IGF Villa en mij te maken?” Aiii gaf aan dat hij dat niet precies wist, maar zijn ontvoerders behoorden toe aan het kwade broederschap. En als zij het moeite vonden om Jaspert 4 maanden gevangen te houden, dan was het voor hem interessant om Jaspert te bevrijden en een verder onderzoek in te stellen naar de IGF Villa. “Nou ik heb geen idee wat dat kwade broederschap precies voor plannen heeft” zegt Jaspert uiteindelijk, “Ik weet alleen dat het misschien iets te maken kan hebben met de woorden Gula, Luxuria, Invidia, Ira, Acedia en Superbia…” Opeens wijkt Aiii uit naar de vluchtstrook en zet met gierende remmen zijn Skoda stil. “Zat Avaritia daar misschien ook niet bij?” Jaspert moet even nadenken maar weet dan met redelijk zekerheid te zeggen: ”Ja die zat ook in het filmpje, en daarna een beeltenis van een oude grijze man.” De schrik in Aiii’s ogen is duidelijk te zien. “Een oude grijze man, dat weet je zeker??” vervolgt hij. Jaspert beaamt hem en hoort Aiii in zichzelf zeggen: “toch niet Gandalf?” Waar Aiii het nu weer over had was Jaspert niet duidelijk, maar het kon hem allemaal niet zoveel meer schelen.

Eenmaal aangekomen bij de IGf Villa parkeerde Aiii zijn Skoda en loopt naar de achterbak. Jaspert loopt er ietwat moeilijk achteraan maar het gaat alweer een stuk beter met zijn Atrofie. Wanneer hij een blik werpt in de kofferbak ziet hij allerhande wapentuig liggen. Van kruisbogen, tot zwaarden en van granaten tot uzi’s. Aiii rust zichzelf uit met een assortiment aan wapens en duwt een pistool in de handen van Jaspert. Om jezelf te verdedigen was het argument wat hij erbij kreeg. “Wat is hier in godsnaam aan de hand?! Hoe ben ik hier nou weer in verzeild geraakt?” zegt Jaspert hardop tegen zichzelf. “Trouwens” vervolgt Jaspert, nu gericht op Aiii “Wat was nou het belang van die woorden?” Met een diepe zucht antwoordt Aiii: “Dat zijn de Latijnse benamingen voor de zeven hoofdzonden.” Nu snapt Jaspert er nog minder van, maar ze vervolgen hun weg richting de voordeur van de Villa.

Wanneer ze door de voordeur stappen lijkt de villa compleet verlaten. Waar normaal altijd wel geluid was of iets te beleven was nu doodse stilte. Opeens valt Jaspert iets op, een detail wat niet zo is als dat het hoort te zijn. Aan de zijkant van de open haard zit opeens een soort kier. Wanneer Aiii en Jaspert dichtbij komen voor onderzoek wordt duidelijk dat achter de open haard een deur verborgen zit. Achter deze deur bevindt zich een lange wenteltrap waarvan het einde niet zichtbaar is vanuit dit perspectief. “Dit is het!” zegt Aiii tegen Jaspert, “Ben je er klaar voor?” Jaspert knikt bedenkelijk terwijl hij de veiligheidspal van zijn pistool af haalt. Gezamenlijk daalt het aparte stel de wenteltrap af.

Het schouwspel wat zich afspeelt in de ruimte waar de wenteltrap naar leidt lijkt zo uit een horrorfilm te komen. De donkere ruimte wordt enkel verlicht door een aantal fakkels, wat de kille ruimte een nog afschrikwekkender uiterlijk geeft. Wanneer Jaspert ogen gewend zijn aan het weinig aanwezige licht ziet hij Aiii bukken achter een grote steen. Hij voegt zich snel bij hem en bekijkt het schouwspel hij voor zich ziet. In het midden van de ruimte is een grote cirkel zichtbaar met daarop 7 pilaren. Aan 6 van deze pilaren ziet hij bewoners van de villa geketend, ze zijn nog bezig met Monniejj, die een flink gevecht levert met haar tegenstanders. De tegenstanders zijn onherkenbaar met hun zwarte gewaden en WELW maskers. Maar het is duidelijk dat Jaspert en Aiii flink in de minderheid zijn. Een stukje verder in de ruimte is een kooi te zien met een aantal andere bewoners. In het flikkerende licht van de fakkels denkt hij Snappie, Chiz., Marianne, Vlaflip en 7threst te herkennen. Terug bij de pilaren valt hem opeens op dat bij elke pilaar in een vreemd schrift een inscriptie te zien is. “Aiii,” fluistert Jaspert naar zijn metgezel, “wat staat er op die pilaren?” Aiii kijkt eens goed en verteld dat op elke paal in het Latijn één van de hoofdzonden beschreven staat. Bij Choqo staat woede, bij Raem gemakzucht, bij Vigilante vraatzucht, bij Fidelity jaloezie, bij HSJ hoogmoed, bij Monniejj lust en bij die ene jongen die Sadist heette afgunst. Opeens ziet Jaspert iets wat een koude rilling door zijn gehele lichaam doet gaan. In het midden van de cirkel liggen de lichamen van Karel en Jsmnn. Opvallend is dat er iets glimmends op hun ogen ligt, zijn dat rijksdaalders? Opeens beweegt één van de mannen in de zwarte gewaden zich richting het lichaam van Jasmijn. Jaspert vraagt zich af wat hij aan het doen is wanneer de figuur haar broek begint te sjorren. Opeens buldert door de ruimte een luide stem. Jaspert heeft al snel door van wie hij afkomstig is, de man die zich voordeed als Jaspert de afgelopen maanden. Het is snel duidelijk dat hij de leiding heeft wanneer hij richting de necrofiele monnik schreeuwt: “JJ. We hebben op de vorige vergadering afgesproken dat necrofilie geen plek meer heeft binnen onze organisatie!! Het is niet hygiënisch en ook redelijke lame, dus kappen!!” Het necrofiele lid van het kwade broederschap roept geïrriteerd terug: “Mark. we hadden diezelfde vergadering afgesproken dat we elkaar ook niet bij de naam zouden roepen!” Terwijl de twee geïrriteerd bekvechten zien Jaspert en Aiii hun kans schoon om hun slag te slaan. Maar wanneer ze op willen springen horen ze opeens iemand de trap af komen. “Hallo, ik schoonmaken hier ook of niet?” Het is Yd de schoonmaker. Mark. en JJ kijken op vanuit hun geruzie en zien Yd, Jaspert en Aiii staan. Na een korte vechtpartij worden de wapens afhandig gemaakt en de drie heren voor de leider, Mark. gebracht.

“Wie ben je en waarom doe je alsof je mij bent?!” blaft Jaspert richting Mark. die nog steeds verdacht veel lijkt op hem, maar dan met ringbaardje. Mark. buldert van het lachen en begint uit te leggen waar hij de afgelopen vier maanden mee bezig is geweest. Zijn broederschap bestaat uit daalders, en zij vereren een god genaamd Gandalf. Zij willen hem oproepen en zo rijk worden, Gandalf zou hen doen omkomen in Rijksdaalders. Maar hem oproepen was niet simpel. Dus hebben ze een villa laten bouwen op zijn laatste rustplaats. Het eerste plan was om gewoon een aantal mensen op te offeren die bepaalde zonden begaan hadden. Maar toen kwam opeens de IGF Villa met een bod op het huis. En de daalders zagen hierbij een enorme kans. Het was kinderspel om Jaspert te vervangen door één van hen en zo de zaken in het huis te beïnvloeden om te komen tot de zeven zonden. In vier korte maanden waren de bewoners van het huis al zover teruggezakt in hun instinctieve gedragingen dat het mogelijk werd om Gandalf eindelijk op te roepen. En vandaag zou hen dat lukken. “Over mijn lijk!” Schreeuwt Aiii. “Hoe wil je me nu nog stoppen? “ vervolgt Mark. “We hebben jullie bij je ballen!” Verslagen laat Aiii zijn hoofd zakken, hij weet dat Mark. gelijk heeft.

Daaropvolgend begeeft Mark. zich richting het midden van de cirkel. Op elke van de bewoners maakt hij een teken met behulp van geitenbloed. Wanneer hij daar mee klaar is stapt hij uit de cirkel en beginnen alle daalders in de ruimte te bidden. Terwijl Mark. een spreuk op zegt van de meest duistere magie begint het midden van de cirkel te gloeien. De bewoners die vastzitten in de kooi beginnen ondertussen de schreeuwen en te doen. Ze hebben alles gehoord en laten dit niet zomaar op zich zitten. Maar het lijkt er op alsof ze niets uit kunnen halen. Dan verschijnt er opeens vanuit het niets een poort, middenin in de cirkel. De lichamen van Karel en Jsmnn worden naar binnen gezogen en een stem klinkt: “Wie stoort mij in mijn slaap?” De Daalders staan weer op en Mark. voert het woord. “Grote Gandalf, we hebben deze offers voor u verzameld, aanvaard ze en beloon ons met grote rijkdommen!” Even blijft het stil vanuit de mystieke poort en elke aanwezige in de helse houdt zijn adem in. “Dat kan ik niet doen!” klinkt het weer vanuit de poort. De Daalders staan met stomheid geslagen. “Maar, maar, maar waarom niet?” Stamelt Mark. Bij de bewoners en Jaspert en Aiii gaat weer een klein beetje hoop leven. “Avaritia is niet compleet.” Opeens bedenkt Jaspert zich waar het over gaat. 7threst heeft Sadist toentertijd overtuigd om weer weg te gaan. Er is toen in principe geen zonde begaan. Vandaar dat hij ook niet in mijn droom zat!! Opeens vervolgt de stem vanuit de portaal verder: “Jullie hebben je zelf schuldig gemaakt aan Avaritia, jullie wilden rijkdom, jullie zijn niet puur meer.” Een doodse stilte viel over de grot. “Jullie dienen gestraft te worden!” Vanuit de portaal komt opeens een helwitte energie die elke daalder raakt. Er blijft niets van ze over behalve een zwart gewaad en een WELW masker. Jaspert en Aiii kijken elkaar aan, geven elkaar een high five en beginnen te lachen. Maar dan klinkt de luide stem opeens weer, “Ik wens niet meer gestoord te worden, ik zal deze ruimte sluiten.” Jaspert en Aiii gebaren Yd richting de kooi om die bewoners vrij te laten, zelf begeven ze zich richting de pilaren. Jaspert kan eindelijk weer opgelucht adem halen, het is allemaal voorbij.

Maar dan begint de ruimte opeens enorm te trillen. Rotsblokken beginnen van de muur en het plafond te vallen, de trap begint te kraken en te piepen en portaal begint te flikkeren. “Fuck, hij gaat de complete ruimte sluiten, hij gaat de grot laten instorten!” schreeuwt Aiii uit het luidste van zijn keel. “Snel, Yd en Jaspert, bevrijd iedereen, we hebben geen seconde te verliezen!!” Terwijl Yd de eerste mensen van uit de kooi begeleid, hebben Aiii en Jaspert al vier van de 7 mensen bij de pilaren bevrijd. Dan stort opeens een gedeelte van de trap in. “We moeten NU gaan!” schreeuwt Aiii. “En dan de rest achterlaten?” schreeuwt Jaspert terug. Ondertussen weet hij dat Aiii gelijk heeft, hij zend een aantal mensen richting de uitgang en loopt terug om toch te proberen iedereen te bevrijden. Wanneer hij halverwege de volgende pilaar is voelt hij een hard object in contact komen met zijn achterhoofd. Terwijl hij verbaasd achterom kijkt ziet hij een rotsblok op de grond liggen, aan zijn achterhoofd voelt hij bloed. Zijn omgeving vervaagd en alles wordt zwart…

To be continued!!!! (of niet?)

Dit artikel delen

Over de auteur