1. De Insidegamer Kronieken Pt.4 – De Gamer within

De Insidegamer Kronieken Pt.4 – De Gamer within

Disclaimer: Lees eerst dit, dan dit en dan dit.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Limelight stond verstijfd naar Kris te kijken. Hoe kon dit? Kris was één van de hoogst gerankte officieren bij Insidegamer voordat hij nog hoger ging en naar de hoofdstad Sanoma verhuisde. Dit moest een misverstand zijn, hij kan nooit degene zijn die Insidegamer wilt verwoesten.

“Je ziet er verbaasd uit, Limelight. Had je me niet verwacht hier te zien? Ja, ik ben de leider van de organisatie die de laatste maanden Insidegamer zit te teisteren. Ik ben de Zwarte Adelaar! Hahahahaha!” De lach van Kris sneed in Limelight’s botten als een heet mes in boter. “Je hebt twee keuzes, Limelight. Of je sluit je aan bij ons, net als velen anderen voor jou, of je loopt weg. Kies je het eerste, dan zal ik je als een zoon behandelen en zul je nooit te vrezen hebben van mij. Kies je echter voor het tweede, dan voel ik me genoodzaakt je om te brengen. Uiteraard zou ik je hier niet om het leven brengen, dat zou stom zijn. Ik neem immers aan dat Lord weet waar jij uithangt. Maar geloof me, ik zal je vinden. Ik vind iedereen altijd. Wat wordt het, Limelight?”

Limelight liet zijn emoties hem overmeesteren en viel zonder na te denken Kris aan. Kris sloeg Limelight van zich af en schopte hem door het raam in zijn kantoor naar buiten. Daar lag Limelight dan, bloedend en gebroken, op de grond. Hij was niet dood, maar hij voelde zich ook niet helemaal levend. Moeizaam stond hij op en hinkend liep hij weg. Kris keek hem na. “Hij haalt het toch nooit, uit het E3 forum vind je alleen je weg als hij open is of als de weg je gegeven is. Over die gast hoef ik me geen zorgen te maken,” merkte hij zelfvoldaan op en in hemzelf lachend ging hij verder werken aan zijn snode plannen. Toen ging de deur open, er stapte een individu naar binnen. “Ah, mijn beste man. Is het fanboy-parfum klaar? En werkt het naar behoren? Ja? Geweldig makker! Hier, neem een drankje. Op de totale vernietiging van het Insidegamer zoals we het kennen!” Het gelach van de twee samenzweerders weerklonk door heel het E3 forum.

Ondertussen hinkelde Limelight doelloos door het E3 forum heen. “Howdy partner, wat doe jij hier?” hoorde hij een stem achter hem zeggen. Limelight draaide zich om, achter hem stond Slimdavy, deze keer wel bij zinnen. “Wat doe jij hier, Davy? Hoe ben je hier gekomen?” Slimdavy lachte. “Hoe ik hier ben gekomen vraag je? Jongen toch, het is simpel. Ik ben door de ingang hier binnen gekomen. Hier, ik laat je wel zien hoe je hieruit komt.” Een paar uur later stond Limelight achterin het Nintendo DS forum met Slimdavy. Er was kennelijk een eeuwenoude doorgang naar het E3 forum verborgen in een thread over Cooking Mama. Zonder te twijfelen ging Limelight naar het huis van Mehmet om te vertellen over wie er precies achter de Zwarte Adelaar zat.

Toen hij aankwam bij Mehmet zaten daar al Joey-Sensei, GerarDOS en Jaylee te overleggen met de wijze. Zodra Limelight binnen kwam keek Jaylee verheugd op. “Limelight, je leeft nog! Ben je wat te weten gekomen over de man achter de Zwarte Adelaar?” Limelight ging met een kreun zitten. “Jazeker, je gelooft nooit wie de baas is van de Zwarte Adelaar. Het is Kris.” Iedereen in de kamer werd stil. Het nieuws over het verraad van Kris viel iedereen zwaar.

Joey-Sensei nam als eerste het woord. “We moeten Sanoma inlichten hierover, ze moeten versterkingen sturen.” “Ben ik het mee eens,” merkte GerarDOS op als aanvulling op Joey-Sensei’s statement. “Ik, Limelight en Joey-Sensei zullen naar Sanoma vliegen met de IG Force One en we zullen terugkomen met versterkingen. Jaylee knikte, “Ik zal de moderatorpolitie en de rest van de regering toelichten op de situatie, ik zal ook kijken of er wat geregeld kan worden met de Slowchat-maffia, aangezien zij ook al jaren tegen de Zwarte Adelaar vechten en ik weet dat zij ook hevige verliezen hebben geleden.” Joey-Sensei stond op en deed zijn vliegeniershoed op “Maak de IG Force One klaar voor vertrek!” Achter het raam bewoog een duister figuur snel weg van het huis van Mehmet. “Ze gaan dus Sanoma waarschuwen… Dat kan ik niet laten gebeuren.”

Een dag later, nadat Limelight was geholpen met zijn verwondingen, stapten hij, Joey-Sensei, GerarDOS en de overige vliegtuigcrew aan boord van de IG Force One. “Hier spreekt jullie gezagsvoerder, Joey-Sensei, we zijn vertrokken op weg naar Sanoma-city. De ETA is twee uur, ik wil jullie graag wijzen op de zwemvesten onder de stoelen en de parachutes achterin die kunnen gebruikt worden mocht er een probleem optreden. Voor de rest wens ik ons allemaal een plezierige vlucht.” Ze waren nog geen halfuur op weg of Limelight begon te merken dat er iets niet klopte, de stewardessen waren niet al te mooi. Sterker nog, de stewardessen leken een beetje op trolls. Het zou toch niet kunnen dat er trolls in de IG Force One zijn binnengedrongen? Voor de zekerheid lichtte Limelight GerarDOS in over hetgeen wat hem was opgevallen. GeraDOS moest lachen “Gekkie, denk je nou echt dat hier mensen van de Zwarte Adelaar binnen zouden kunnen dringen? Je bent een beetje paranoïde, je bent hier veilig mijn vriend.” Lachend nam GerarDOS een slok van zijn net bestelde cola. Meteen greep hij naar zijn keel en keek hij angstig naar de cola. “Fuckers, vergif…” kon hij nog net uitbrengen voordat hij compleet knock-out ging.

Limelight moest snel handelen. Hij rende haastig naar de cockpit, hij deed de deur open en zag nog net hoe de copiloot met een mes Joey-Sensei’s nek doorsneed en het boordpaneel vernietigde. Het vliegtuig maakte een duikvlucht naar beneden, met veel moeite kon Limelight zich een weg banen naar de achterkant van het vliegtuig, elke troll ontwijkend die hij onderweg tegenkwam. Met moeite wist hij de parachutes te bereiken en liet zichzelf uit het vliegtuig storten. Terwijl hij rustig naar beneden dwarrelde zag Limelight hoe het vliegtuig in het onbekende land waarboven hij zat neerstortte.

Limelight landde in een vreemd forum waar hij werd benaderd door een mysterieus persoon. “Hoi, ik ben Aldo. Kom jij uit dat vliegtuig dat daar zojuist is neergestort?” Limelight knikte en vroeg waar hij zich bevond. “Dit, mijn beste, is het Gamer.nl forum.” Limelight schrok, het Gamer.nl forum was zeer gevreesd in Insidegamer. De fora hier bestonden volgens de geruchten vooral uit de alom gevreesde PC fanboys en de inwoners luisteren bijna allemaal de mysterieuze muziekvorm genaamd Black Metal. Dit was geen veilige plek om te zijn voor Insidegamer’s inwoners. “Dat vliegtuig hè. Was dat de IG Force One? Damn, wat is er gebeurd?” Limelight schraapte zijn keel en begon zijn verhaal. Hij vertelde over het verraad van JJ, over zijn redders in de vorm van de Slowchat-maffia en het Daalderagentschap en vooral over het verraad van Kris, aangezien Gamer.nl zich ook in de Sanoma-provincie bevond.

Aldo keek Limelight streng aan. “Is dat waar wat je zegt? Is Kris de leider van de Zwarte Adelaar? Verdomme, dat is niet al te best. Wij houden de gesprekken van de Zwarte Adelaar al een tijdje in de gaten en aangezien de Zwarte Adelaar niet weet dat wij weten dat ze bestaan, kunnen wij dat grotendeels ongestraft doen. We zijn erachter gekomen dat de Zwarte Adelaar van plan is om Insidegamer te veranderen in een gokparadijs.” “Maar dat zou betekenen Kris alle inwoners moet wegwerken!” riep Limelight verontwaardigd uit. “Dat is waar,” vervolgde Aldo zijn verhaal, “We zijn er achter gekomen dat Kris Wexxle Industries, de grote parfumfabrikant, heeft ingeschakeld om een parfum te maken dat van normale burgers fanboys maakt. Als dit parfum gebruikt gaat worden, wordt iedereen een fanboy en dan…” “Vernietigen de burgers elkaar in een enorme fanboywar!” maakte Limelight de zin af.

Aldo knikte, “Dat is waar. Je moet zo snel mogelijk terug naar Insidegamer om Jaylee dit te vertellen, misschien dat je de Zwarte Adelaar dan nog kan stoppen. Ik zal Sanoma inlichten. Ikzelf weet niet hoe je terug kan naar Insidegamer, maar ik ken wel twee mannen die dat weten. Dopsho, Fant! Kom hier! Breng deze man zo snel mogelijk naar Insidegamer!” De twee individuen die aan waren komen rennen knikten en begeleidden Limelight naar een boot. Limelight vaarde terug naar Insidegamer met maar één doel voor ogen, hij moest het kwaadaardige plan van de Zwarte Adelaar stoppen nu het nog kan!

Wordt vervolgd…

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla