1. De Insidegamer Kronieken Pt.5 – De val van een adelaar

De Insidegamer Kronieken Pt.5 – De val van een adelaar

Eerdere delen:

- Part 1 - Een introductie...

- Part 2 - Nintendo DS forumperikelen

- Part 3 - Paniek in het Offtopic Forum

- Part 4 - De Gamer within

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Redactieforum is het politieke centrum van Insidegamer, hier vergadert eens per maand de regering over nieuwe besluitvormingen en is het leger gestationeerd. Vaak is het een drukte van jewelste in het Redactieforum, maar nu was het bijzonder stil. Jaylee had alle regeringsambtenaren en officieren verteld over het verraad van Kris en dit kwam duidelijk zwaar aan. Tevens waren sommigen het niet eens met het besluit dat de gevreesde Slowchat-maffia en de ondergeschikte moderatorpolitie toegang kregen tot het forum. In de grote hallen van de bibliotheek waren al geruchten rondgegaan van een verloedering van het beleid. Dit zou het eerste teken zijn van de verloedering van Insidegamer’s strenge beleid.

Ondertussen maakte Jaylee zich zorgen in zijn hoge ivoren toren. Hij had het nieuws te horen gekregen dat IG Force One was neergestoord en hij vreesde dat Sanoma nooit te weten zou krijgen wat er gaande was. Opeens werd er op Jaylee’s ruit getikt, hij keek op. Het was een PM-duif. Nieuwsgierig deed Jaylee het raam open en pakte het briefje, in de PM stond dat Limelight was aangekomen in de haven van Insidegamer en een direct verzoek inleverde om naar het Redactieforum te mogen komen. Jaylee bedacht zich geen moment en zorgde ervoor dat twee van zijn boodschappers, Payaso en Kataki gestuurd werden om Limelight te begeleiden naar het Redactieforum.

Een uurtje later kwamen de twee boodschappers aan in de haven van Insidegamer. “Ah, gelukkig. Jaylee heeft mijn PM ontvangen,” zei Limelight opgelucht. Limelight glimlachte naar Payaso en Kataki, die nors voor zich uit bleven staren, en stapte in de auto. Zodra hij in de auto zat klapten de deuren hard dicht en gingen ze meteen op de grendel. “Wat de fuck is dit?!” riep Limelight boos uit. Payaso en Kataki stapten ook in de auto en terwijl Kataki begon te rijden draaide Payaso zich om naar Limelight. “Jij bent één lucky bastard hè. Hoeveel levens heb jij in godsnaam? Deze keer zal je echter niet ontsnappen aan de dood, want wij brengen je naar onze meest genadeloze, meest effectieve beul, Ralphieboy.”

Bij het horen van de naam schrok Limelight. Ralphieboy was de meest beruchte crimineel van Insidegamer. Vijf jaar geleden kreeg hij levenslang nadat hij een aantal van niet minder dan honderd bewoners van de stad in een dodelijke val had gelokt. Hij had een thread gestart over hoe nieuwe inwoners zich hoorden te gedragen op Insidegamer. De nietsvermoedende drommels gingen allemaal het thread in, vervolgens sloot Ralphieboy deze en daarmee werden al die onschuldige mensen opgesloten. Het slot was gemaakt met de master-key, die Ralphieboy had ontvreemd van het toenmalige hoofd van de moderatorpolitie, wat ervoor zorgde dat niemand het thread kon openen. Die nieuwelingen waren daar omgekomen aan verhongering. De bruut was eerder dit jaar ontsnapt uit de gevangenis en kon niet meer gelokaliseerd worden. Het was Limelight nu allemaal duidelijk, de Zwarte Adelaar had hem bevrijd om hem voor hen te laten werken.

Na een kort ritje stopte de auto. “Kom eruit!” hoort Limelight de norse stem van Kataki roepen. Veel tijd heeft hij niet om te reageren, want nog geen seconde later wordt hij hardhandig uit de wagen getrokken. Limelight keek rond, hij was op het Online Meeting forum, een plek waar nooit heel veel mensen waren en het viel dan ook niemand op dat twee ruig uitziende mannen de arme Limelight een klein, vervallen huis introkken. Hij werd hardhandig op een stoel geplaatst en daar was Ralphieboy, een imponerende verschijning. Zwijgend kwam hij op hem af, met in zijn hand een ijzerzaag. Limelight kon al voorstellen wat Ralphieboy van plan was met die ijzerzaag. Wanhopig keek hij rond, maar er was geen ontkomen uit deze kamer. Plotseling gaat al het licht uit in de kamer, het klonk alsof er ruiten gebroken werden en er klonk geweergeweld. Limelight voelde hoe iets of iemand in een val tegen zijn benen kwam. “Godverdomme, er ontkomt er één. Doe dat licht aan verdorie!” riep een stem en alsof de Duivel ermee speelde, daar ging het licht aan. Voor hem stond Mark, het hoofd van het Daalderagentschap en op de grond zag Limelight de lichamen van Kataki en Ralphieboy. “Zeg manneke, gaat alles goed? Die Jaylee moet echt stoppen met het sturen van mensen die wij bovenaan de lijst hebben gezet van mogelijke Zwarte Adelaar-volgelingen.” “Sorry meneer Payaso is ontkomen,” kraakte het uit Mark’s walkietalkie. “Bij Gandalfs baard! Kom op, laten we jou naar het Redactieforum brengen. We rekenen later wel af met die lafaard.”

Zodra Limelight het Redactieforum bereikte werd hij meteen benaderd door Jaylee. “Het spijt me van Payaso en Kataki, ik had geen idee…” Limelight keek geërgerd naar Jaylee en liep snel verder zei al lopend dat het niks meer uitmaakte, maar dat ze snel iedereen samen moesten roepen in het vergadertopic. Toen iedereen verzameld was, begon Limelight zijn speech. “Dames en heren, dit zijn duistere tijden. De Zwarte Adelaar, of ook wel Kris en kornuiten, hebben het voorzien op onze geliefde stad. Het plan is om via Wexxle Industries een nieuw parfum te verspreiden. Dit parfum zal ons allemaal in extreme fanboys veranderen en we zullen elkaar vervolgens allemaal uitmoorden in een grote fanboywar. Het eerste wat we moeten doen, willen we dit allemaal stoppen, is de fabrieken van Wexxle Industries vernietigen. Zoals we allemaal weten zijn die fabrieken diep verborgen in het Nintendo Wii forum. Dit is het plan: De Slowchat-maffia zal samen met de moderatorpolitie de Wexxle Industries fabriek vernietigen, Jaylee probeert vanaf hier de release van het parfum te stoppen en ik ga achter Wexxle aan. Je vraagt hoe ik van plan ben Wexxle te pakken te krijgen? Wexxle zal vanavond in Friday Night with Lars & Thomas optreden om zijn nieuwe parfum te promoten. Daar ga ik toeslaan. Vragen? Nee? Goed, vanavond om tien uur gaat het plan van start.”

Die avond, op de set van Friday Night with Lars & Thomas: “Eeeeeeeeeeeeeen goede avond kijkers! Vanavond hebben ik en Thomas een geweldige show voor jullie in petto. Ten eerste zal Wexxle, van Wexxle Industries, vertellen hoe je het perfecte parfum maakt en zal hij monsters uitdelen van zijn nieuwe geurtje. Thomas verheugt zich erg op dat stuk van de avond, zo te ruiken heeft hij vanavond speciaal voor Wexxle het geurtje ‘Lekker macho met flair’ opgedaan. Haha. Later op de avond komt Jaspert ons vertellen over zijn opwindende nieuwe project, de IGF Villa, dat vanaf volgende week op de televisie te zien zal zijn, zal Man Made Filth een exclusief optreden geven en zal Thomas achteraf spreken met de zanger van de band, 7threst, over hun nieuwe album.” Limelight stationeerde zichzelf achter één van de zaallichten en pakte zijn langeafstandsgeweer, hij zou maar één kans hebben, dus die ene kogel moet tellen. Daar kwam Wexxle aanlopen en hij nam plaats achter de tafel van Lars en Thomas. Zacht was het schot dar volgde en groot was de paniek toen men doorhad wat er gebeurd was. Wexxle was dood. Zachtjes gaf Limelight het teken aan de Slowchat-maffia dat ze de C4 op de fabriek tot ontploffing konden brengen. Er stond hun nog maar één ding te doen.

Het E3 forum was stil zoals gewoonlijk. Er was nu echter iets anders aan de stilte, dit was geen gewone stilte, deze stilte was geladen. Het was de stilte voor de storm. Dit voelde Kris ook terwijl hij uit het raam keek. Hij had het laatste halfuur constant Wexxle proberen te bereiken, maar hij nam nooit op. “Generaal Payaso, kom hier! Ik vrees dat Wexxle is uitgeschakeld. De tijd om zelf ten strijde te trekken is aangebroken. Verzamel het leger, verzamel de trolls en de spammers! We zullen laten zien dat wij niet zomaar ten gronde gaan. De Zwarte Adelaar zal blijven vliegen!” Payaso knikte en liep de kamer uit. “En jij, K-Real, jij moet mij beschermen met je leven.” K-Real scheen het te begrijpen. “Tijd om Jaylee en zijn sukkelige legertje te laten zien wat de kracht van de Zwarte Adelaar inhoudt.”

Aan de horizon verscheen het leger van Insidegamer. Regeringssoldaten, agenten van het Daalderagentschap en de eenheden van de moderatorpolitie, allemaal waren ze aanwezig en klaar voor de grote strijd. Voor hen verscheen het leger van de Zwarte Adelaar, bestaande uit de grootste collectie trolls en spammers die Limelight ooit had gezien. Hoe konden ze zich ooit daartegen verzetten? Jaylee kwam voor de troepen uit rijden op zijn oorlogsfiets en begon zijn speech. “Mannen van Insidegamer, van het Daalderagentschap, van de moderators! Ik zie in jullie ogen dezelfde angst die mijn hart zou overnemen. Er zal misschien een dag komen waar onze dapperheid zal falen, waar we onze fora in de steek laten en al onze verbonden met elkaar weggooien. Een dag van gratis flash games en een overdaad aan spamthreads zal het zijn, wanneer Insidegamer tot een einde komt. Maar dit is niet deze dag! VANDAAG ZULLEN WE VECHTEN!!!!!!!!!!!!” Er klonk een groot gejuich onder de mannen. “In de naam van alles wat goed is in Insidegamer roep ik jullie op om sterk te staan, mannen van de internetfora! Vandaag zullen we de Zwarte Adelaar voor eens en voor altijd verslaan!”

Bij het horen van die woorden trok ieder zijn zwaard en stapte ieder op hun oorlogsfietsen en reden ze naar de vijand. Er volgde een enorm gevecht waarbij veel dappere krijgers omkwamen. “Het zijn er te veel! We kunnen ze niet aan!” riep een zwaar gewonde Mark. “We moeten terugtrekken!” Jaylee riep boos over zijn schouder dat ze niet moesten stoppen met vechten, de Zwarte Adelaar mocht niet winnen. Opeens klonk er horengeschal en iedereen keek naar boven. Achter het leger van de Zwarte Adelaar verscheen een enorm leger. “Sanoma! Het is Sanoma! Ze zijn tot onze hulp gekomen!” Duizenden soldaten renden recht in het leger van trolls en spammers, het leger verdunde snel en hier en daar vluchtten de vijandelijke eenheden uit angst. Payaso was gevangen midden in de twee legers en zag geen manier hoe hij kon vluchten. “FUUUUUUUUUUUUUUUUCK” weerklonk het over het slagveld terwijl hij van verschillende kanten werd doorboord door zwaarden.

Kris bekeek het schouwspel vanuit zijn landhuis met afgrijzen. Achter hem werd de deur opengetrapt, K-Real sprong snel voor zijn meester en een seconde later rolde zijn hoofd over de marmeren vloer van het vertrek. Kris draaide zich om, zag Jaylee staan met een bebloed zwaard en zuchtte. “Moet het hier nou allemaal eindigen, mijn oude vriend? Ga je zo om met de persoon die ooit deze hele plek samen met jou heeft opgebouwd? Ik durf te wedden dat je me niet durft te doden. We waren zulke goede vrienden back in the days.” Kris liep zachtjes naar achteren en probeerde naar zijn bureau te komen, om bij zijn revolver te kunnen komen. Jaylee liep met grote stappen op Kris af. “Dus ik zou niet durven je te doden? Foute gedachte Kris, foute gedachte.” Kris voelde hoe koud metaal zich een weg door zijn lichaam heen boorde, pijn schoot door zijn lichaam heen en toen niks meer. Het levenloze lichaam zonk ineen voor de voeten van Jaylee. Het was voorbij…

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla