1. 505 Games staat achter het besluit rondom next-gen versie van Control

505 Games staat achter het besluit rondom next-gen versie van Control

Alleen een gratis upgrade voor Ultimate Edition-bezitters

Uitgever 505 Games heeft aangekondigd dat ze niet terugkomen op hun beslissing om enkel bezitters van de Ultimate Edition te voorzien van een gratis next-gen upgrade.

Eerder deze maand gaf 505 Games aan dat enkel Ultimate Edition-bezitters de game gratis kunnen upgraden naar de next-gen versie. In andere woorden; mensen die de game reeds hebben gekocht, komen niet in aanmerking voor de gratis upgrade. De Ultimate Edition verschijnt immers pas 27 augustus voor pc en 10 september voor PlayStation 4 en Xbox One.

Een nieuwe uitspraak van de uitgever leert ons dat er, ondanks veel kritiek, niet op deze beslissing terug gekomen zal worden. "We hebben maandenlang onze opties wat de Ultimate Edition betreft onderzocht en deze beslissing is niet zomaar tot stand gekomen", bericht 505 Games in een post op de website van Control.

"Het is altijd een uitdaging om een game mee te nemen naar de volgende generatie consoles. Wij kwamen er al snel achter dat het nog moeilijker is om het spelersbestand van een game van een jaar oud, volledig up te graden naar de volgende generatie consoles", aldus 505 Games.

Control

Het bericht geeft verder aan dat er meerdere opties zijn bekeken, maar er altijd wel een probleem was. Vaak kwam er een bepaalde groep niet in aanmerking voor de upgrade. De uitgever geeft aan dat ze dit oneerlijk tegenover deze groep vinden, en dat daarom niemand deze privilege krijgt.

De Ultimate Edition bevat naast de hoofdgame en alle uitgebrachte gratis updates ook beide uitbreidingen, The Foundation en AWE. De next-gen versie van Control bevat dus geen extra content, maar maakt volgens de uitgever wel gebruik van de kracht van de nieuwe consoles. De basisgame wordt verder niet meer los verkocht voor de PS5 en Xbox Series X.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Wat is dit voor onzinverhaal. Hoezo is het moeilijk om gewoon iedereen die upgrade te geven. Mensen zoals ik die de game juist vanaf release gesteund hebben worden nu in de steek gelaten. Erg jammer dat ze dit zo doen.
 • Gewoon boycotten die handel.
 • Vind het ook jammer dat ik met mijn standaard versie van Control weer een nieuwe zou moeten kopen.

  Krijg ik het nou ook niet, ookal heb ik alle dlc?
 • @Eshura Nee helaas niet :( Alleen als de Ultimate Edition koopt krijg je de upgrade.
 • @CodyvandenBogert
  Erg jammer hoor. Weet niet of ik die versie nog zou halen.
 • Een gratis opwaardering naar de volgende generatie spelcomputers is een gunst, niet een recht. Verwachten dat elke uitgever/ontwikkelaar je die verleent is naïef.
 • @Heer Mida heb je gelijk in maar je hoort het weinig dat het niet gebeurd. En de game was een succes heeft genoeg geld verdient dus een beetje lullig naar de fans toe is het wel.
 • @Heer Mida
  En daarom vind ik iets als Smart Delivery een ondergewaardeerde dienst van Microsoft. En ik hoop dat Sony daar in first party mee zal gaan (genoeg backlog).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren