1. Achtervolgd door werk

Achtervolgd door werk

De zomervakantie is het ideale moment om even afstand te nemen van de dagelijkse sleur van het werkende leven dat zich de rest van het jaar dagelijks voltrekt. Afgelopen maand was het zover en had ik een maand vrijaf om de stranden van Elba, het imponerende Stadio Giuseppe Meazza, het cultureel verantwoorde centrum van Verona en later de bars van het Franse Île de Ré onveilig te maken.

Toch blijkt het niet altijd mogelijk te ontkomen aan de game-industrie en haar uitwassen. In het prachtige Bergamo werd ik geconfronteerd met het grote succes van de huidige strategie van Nintendo, toen ik een man op leeftijd even zag ontsnappen aan alle pracht en praal (en wellicht zijn zeurende vrouw waar hij al 46 jaar mee getrouwd was) om zich volledig geconcentreerd te storten op de Nintendo DS die hij op zak had. Helaas ben ik vergeten te vragen wat precies zijn favoriete game is (ongetwijfeld Laura’s Passie).

Later, in een stadje aan de Atlantische kust van Frankrijk, kwam ik opeens een speelhal ter grootte van een ruime huiskamer tegen. In de ‘hal’ waren – naast enkele pool- en voetbaltafels en wat ander ouderwets vermaak – een stuk of drie arcadekasten te vinden, waaronder eentje van SEGA Rally. Nu wil ik mijzelf geen SEGA Rally-fan noemen, maar ik waardeer de serie absoluut, genoeg in ieder geval om dronken achter het stuur te kruipen van een Toyota Celica GT-Four en even mijn skills – voor zover aanwezig – te tonen.

Daarnaast zit Frankrijk ook vol met gameshops waar allerlei titels voor vriendenprijsjes te vinden zijn. Zo tikte ik Mirror’s Edge voor een schamele vijftien euro op de kop, terwijl Rainbow Six Vegas niet meer dan twaalf euro kostte. Leuk voor thuis, maar na de aanschaf heb ik ze direct weggelegd om nog even te genieten van de zon, de zee, het strand, bier, tequila en een aangenaam gebrek aan beeldschermen, controllers en spelcomputers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arthur van Vliet Eindredacteur van Gamer.nl.