1. Limited Editions van games... echt je geld waard?

Limited Editions van games... echt je geld waard?

Jullie kennen het allemaal wel, sommige games hebben een zogenaamde Limited Edition. Dit houdt in dat je meestal een stealcase krijgt en een pakket vol met extra's en hebbedingetjes, maar hiervoor zul je wel een aardige prijs neer moeten leggen...

Zo kwamen er vandaag weer wat voorbeelden hiervan over mijn beeldscherm vliegen. Ik heb namelijk de Limited Edition van Forza Motorsport 3 in pre-order staan. Toen ik vanochtend (vanmiddag) wakker werd, badend in het zweet, ging ik vanzelfsprekend als eerste naar mijn trouwe computer. Ik had negen nieuwe emailberichten, het overgrote deel was weer reclame, maar dat doet er niet toe. Het ging om de mail van de internetwinkel waar ik Forza 3 in pre-order heb staan. De game had ik nog niet betaald, omdat ik de betaling pas vlak voor de levering hoefde te voltooien. In het mailtje stond het volgende;

Geachte heer/mevrouw,

U heeft momenteel een bestelling lopen voor de game Forza Motorsport 3 Limited Edition.

De limited edition is inmiddels van onze site gehaald omdat deze zeer beperkt gaat worden.

Wij hebben echter al wel toezegging gekregen van Microsoft voor de tot nu toe bestelde aantallen.

Dit betekent dat uw exemplaar nog beschikbaar is, echter hebben wij nog geen betaling mogen ontvangen hiervoor. Indien u zeker wilt zijn van een exemplaar en de bestelling nog wel doorgaat kunt u de betaling overmaken aan ons. Mocht de bestelling toch niet doorgaan dan horen wij dat graag zodat wij het exemplaar kunnenvrijgeven voor een nieuwe reservering.

Omdat ik me enorm verheug op Forza 3 en eigenlijk persé (vraag me niet waarom) de Limited Edition wil hebben, heb ik de mail meteen doorgestuurd naar mijn vader. Uiteraard vroeg hij daarop; moet ik dat nu gaan betalen? Op dit moment heb ik namelijk geen €89,- voor Forza 3. Natuurlijk heb ik m'n vader even heel lief aangekeken en ja hoor, hij wou het wel voorschieten. Dus de Forza 3 Limited Edition heb ik sowieso. Erg blij was ermee, maar toen ik vanavond weer in mijn mailbox keek, was er weer veel reclame, maar dit keer ook van FreeRecordShop.nl, die de Modern Warfare 2 - Prestige Edition voor €169,- aanbood, mijn eerste gedachte; WTF!?

Nu begon er bij mij toch wel een belletje te rinkelen, zou er een mongool zijn die €169 gaat betalen voor deze editie, ja sowieso. Maar is dat niet belachelijk? Ja eigenlijk wel. Het komt er gewoon op neer dat games al enorm duur zijn en ontwikkelaars gamers nog meer naar hun game willen trekken met de speciale edities, maar toen ik vanavond een nieuwsbericht op een andere gamersite las...

In een gesprek met IGN gaf men aan dat retailers al gevraagd hebben om een grotere oplage omdat de vraag naar de Prestige Edition al erg hoog is. Dat heeft Infinity Ward meteen geweigerd. Bowling, de community manager zegt hierover het volgende:

“We hebben vanaf het begin al besloten dat we dit voor de hardcore fans wilden doen en de personen die er vroeg bij zijn. Het feit dat deze editie echt limited is, maakt het extra cool. Daarom hebben we ze ook allemaal een individueel nummer gegeven.”

Bowling geeft verder aan dat de eerdere plannen van het team bestonden uit het toevoegen van namaak flashbang granaten of een setje dogtags maar uiteindelijk werd (gelukkig) besloten voor de nachtkijker.

“We hadden een hele boel leuke plannen maar niets was beter dat de nachtkijker. We begonnen klein en hoe meer we met de community spraken, hoe gekker het werd. Het begon met een mooie case met een paar namaak flashbang granaten en dogtags maar iedereen doet al in dogtags en speciale cases. Wij wilden er iets van maken dat je van je sokken blaast.”

Belangrijk is ook om te weten dat de Prestige Edition niet zal terugkeren in de winkel na de eerste run.

“Het was belangrijk voor ons dat dit een echte collectors edition is en daarom zullen we niet voor extra aantallen zorgen als hij is uitverkocht. De Prestige Edition zul je twee maanden na de launch niet ergens goedkoop in de winkel zien staan”.

En ja hoor, alweer een WTF!? moment. Dat ding is nog uitverkocht ook! Aan de ene kant is dat ook wel te begrijpen met de vele fans die Modern Warfare heeft. Als ik zie hoeveel mensen deze game online spelen (tot zelfs diep in de nacht) schrikbarend gewoon... Aan de andere kant; enorme lol. Zo heb ik vandaag de hele dag (!) online Call of Duty 4 gespeeld met welbekende InsideGamer-members ThomasHeinen en Dopsho (zie foto). Maar nu rest mij wel de vraag, zijn als deze Limited Editions wel je geld waard? Hoe denken jullie hierover?

Dit artikel delen

Over de auteur