1. World of Warcraft: Classes

World of Warcraft: Classes

Keuzes maken is heel belangrijk in het leven. Zo ook in World of Warcraft. En dat begint al als je het spel net hebt geïnstalleerd. Vecht je aan de zijde van de Horde, of kies je voor de Alliantie? Ga je de strijd aan met een Troll, of met een Night Elf? En daar blijft het niet bij. Want wat voor soort held wil jij zijn? Ga je magie gebruiken, of wil je de wereld van Azaroth instappen als woeste krijger? Aan jou de keuze. Aan ons om je daarbij te helpen. In World of Warcraft kun je per karakter kiezen uit verschillende classes. Van Mages tot aan Hunters. Maar wat houdt elke klasse in?

De druïden in Azaroth zijn de bewakers van het woud. In World of Warcraft vervult de druïde een rol die het best is te omschrijven als ‘manusje van alles’. In normale vorm is de druïde in staat om zowel te vechten met diverse wapens als in het uit te voeren van spreuken. Zo kan de druïde healen en buffs plaatsen. Dat maakt hem of haar een gewilde groepsgenoot. Maar het leukste komt nog: de druïde kan van gedaante veranderen! Wordt het je allemaal even te veel dan verander je gewoon in een wilde kat, en ren je weg. En ben je net in gevecht met teveel tegenstanders, dan word je gewoon een beer. Niets is zo stoer om even met scherpe klauwen in het rond te zwaaien. Ook kun je onderwater nog als vis aan de slag. Handig, omdat je nu even niet om de zoveel tijd naar lucht hoeft te happen. Al met al is de druïde van alle markten thuis, en een ideaal karakter om alle situaties mee de baas te kunnen.
Ben je gek op dieren, dan is het misschien wel verstandig om als Hunter aan de slag te gaan in World of Warcraft. Als Hunter zul je in het spel niet moeten vertrouwen op brute kracht. Zelf zul je voornamelijk op afstand je tegenstanders moeten verzwakken met je pijl en boog of je geweer. Daar ligt namelijk je kracht. De Hunter legt zijn vertrouwen verder vooral in de beesten die hij aan zijn zijde mee laat vechten. Omdat er zoveel dieren rondlopen in Azaroth zit er altijd wel eentje tussen die je voorkeur geniet. Denk aan beren en wolven, maar ook raptors of schildpadden. Het ligt er maar aan bij welk dier jij je het prettigst voelt. Als jager heb je ook het bijkomende voordeel dat je al de wezens in je omgeving kunt herkennen via je minimap. Erg handig als je bijvoorbeeld net op zoek bent naar een tijger. Een Hunter is in World of Warcraft nooit alleen.
Mages genieten in de wereld van Azaroth hoog aanzien. Van een afstandje zien ze er misschien wat breekbaar uit, maar schijn bedriegt. De Mage is namelijk als geen ander in staat om pijn te doen. Heel veel pijn. De kracht van een Mage ligt in zijn vermogen om magie in te zetten tegen zijn tegenstanders. Van vuurballen tot aan ijsregens. Je kunt natuurlijk ook je tegenstanders in schapen veranderen. Zo’n beetje elke mogelijke magische aanval staat tot je beschikking. En die magie kun je ook aanwenden om jezelf of een groepje naar een andere plaats toe te teleporteren. Toch is een Mage niet helemaal onkwetsbaar. In een man tegen man gevecht legt hij of zij namelijk snel het loodje. Daarom is het belangrijk om eerst de tegenstander af te leiden, waarna jouw enorme magische krachten de rest doen. Een Mage is daarom eigenlijk onmisbaar wanneer je in een groep op pad gaat.
In Azaroth zijn Paladins de beschermers van de Alliantie. Door de kracht van het Licht aan te roepen zijn ze in staat om een vernietigende kracht uit te roepen over de Undead. Maar niet alleen de Undead moeten vrezen voor deze hamerdragende krachtpatsers. Paladins zijn namelijk als geen ander in staat gebruik te maken van hun defensieve én offensieve krachten. Niet alleen is een Paladin ontzettend sterk, hij kan ook zijn teamgenoten en zichzelf healen. En daarnaast heeft hij een hoop defensieve spells tot zijn beschikking die het heel moeilijk maken om een Paladin de doden. Omdat de Paladins ook nog eens de best beschermende kleding kunnen dragen, is hij of ideaal om in een groep als tank te fungeren. Als Paladin ben je vooral enorm in het voordeel tegenover de Undead, maar je staat net zo goed je mannetje tegenover al het andere dat je op je weg tegenkomt.
Ze zeggen wel eens dat mensen zonder vrienden het beste Priest kunnen worden. Priests zijn in World of Warcraft namelijk altijd welkom in een groepje. Waarom? De Priest is als klasse het meest geschikt om anderen te genezen. En dat is enorm handig wanneer jij (of een teamgenoot) bijna dood bent. Ben je dus een type speler dat graag anderen helpt, dan is de Priest een logische keuze. Naast het feit dat je als Priest kunt healen, is de Priest ook in staat om zichzelf en anderen te beschermen. Maar je hoeft anderen niet te helpen: je kunt ook heel egoïstisch spelen als een Priest. Er is namelijk een schaduwzijde aan het ‘beroep’ van een priester. Deze Shadow Magic zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de magie van je opponenten langzaam laat wegsijpelen. Of je jaagt je tegenstanders angst aan, waardoor ze verschrikt weg zullen rennen. En heb je altijd al eens willen ‘wandelen’ over het water? Met de Levitate spell kun je een klein stukje boven de grond zweven. Ondanks dat je dus als Priest het meest in dienst van anderen zult moeten spelen, kun je toch flinke schade toedoen.
De Rogue’s in Azaroth kom je eigenlijk niet tegen. Ze zijn namelijk het meest in de schaduw te vinden, en slaan toe wanneer je ze het minst verwacht. Als een dief in de nacht kunnen Rogue’s hun vijanden van achteren besluipen, zichzelf laten verdwijnen of hun tegenstanders voor de gek houden. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Rogue’s zijn in een groepje erg handig om op verkenning te sturen, maar ook om bijvoorbeeld monsters alvast te verzwakken. En doordat je als Rogue snel weg kunt rennen van je tegenstander is het vooral een kat en muisspelletje, waarbij de Rogue dikwijls als winnaar uit de strijd komt. Rogue’s treden niet graag op de voorgrond, en dat is ook logisch. Hun kracht ligt namelijk niet in magie of de frontale aanval, maar in het besluipen en verwarren van opponenten. Misschien is de Rogue niet de meest nobele klasse, maar zeker wel één van de leukere.
De Shamans in Azaroth zijn spirituele leiders, in staat om de toekomst te voorspellen en met hun helende krachten wonden te genezen. Shamans zijn alleen voor één partij beschikbaar: de Horde. Net als de Priest is een Shaman een gewilde groepsgenoot. Naast de mogelijkheid om als Shaman te healen is er wel iets dat hem uniek maakt ten opzichte van zijn Alliantie-‘tegenstander’. Dat zijn de Totems, die als krachtbron tijdens een gevecht in het midden van een groep kunnen worden geplaatst. De vier elementen (Air, Earth, Fire en Water) hebben ieder hun eigen totem met unieke mogelijkheden. Zo maakt de ene totem je sterker, terwijl de ander een wegrennende tegenstander langzamer laat lopen. Ook kun je Far Sight inschakelen, dat je het gebied rondom je heen goed laat bekijken. Erg handig om te kijken of er wat in de buurt afspeelt. De Shaman is in een groep de enige échte klasse die van alle markten thuis is, maar eigenlijk ook nergens in uitblinkt.
In World of Warcraft zijn er naast Mages ook Warlocks. Deze Mages hebben te diep gegraven in de demonische krachten die Azaroth huisvest, en zijn nu verslaafd aan deze chaosmagie. De Burning Legion verschaft hen nu magische krachten en voedt hen met destructieve energie. Tot de krachten van de Warlock behoren onder andere het vervloeken en uitputten van tegenstanders. Dit kun je doen door de energie af te tappen, of door demonen op hen af te sturen. Inderdaad, demonen! Van Voidwalkers tot de gigantisch sterke Infernals: als je goed je best doet, kun je ze voor je laten vechten. De Warlock is in tegenstelling tot een andere klasse iets moeilijker om onder de knie te krijgen. Maar als je éénmaal door hebt hoe ze in elkaar zitten, is deze klasse één van de leukste uit het hele rijtje. Vooral als je een beetje sadistisch bent aangelegd…
De Warrior is in Azaroth de eerste die het gevecht aan zal gaan met zijn tegenstanders. Met vlijmscherpe wapens bevindt voornamelijk de Warrior zich in het heetst van de strijd. De Warrior is dan ook overal inzetbaar. Of het nu gaat om het beschermen van een bijna dode teamgenoot, of het afslachten van een wild beest; je kunt er van op aan dat de Warrior zijn of haar klusje klaart. In plaats van magie te gebruiken, ontsteekt de Warrior in razernij, waarbij hij of zij op gruwelijke wijze opponenten afmaakt. En met de Warrior klasse hoef je ook geen rekening te houden met de verschillende rassen waar je uit kunt kiezen. De Warrior vind je namelijk bij allemaal. Naast al de positieve kanten van de Warrior moeten er natuurlijk ook minder leuke kanten zitten aan zo’n keuze. Bij de Warrior is het namelijk niet mogelijk om jezelf te genezen of wezens voor je te laten vechten. Het komt echt aan op iemand anders die je gezondheid op pijl zal moeten houden. Dat is de prijs die je betaalt als meest krachtige personage in de wereld van World of Warcraft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Paladin, lijkt me duidelijk :D

 • Ik ga denk ik Warrior kiezen. :)

 • troll hunter zoals in de beta's met leuke croc erbij natuurlijk :D

 • Ik word een NE Hunter of een Druid. :)

 • Ik heb geen vrienden en wordt priest ;)

 • Nog een paar vraagjes: Kan je als Hunter ook op je beesten rijden? En kan je als Druid ook in iets vliegends veranderen (een vogel ofzo…)?

 • Ik word mage, dat is zeker :P

 • denk er aan, je kunt niet met elk ras elke klasse kiezen. Ik word een night elf en daarmee kan ik druid, hunter, rogue en warrior worden. Ik word een druid.

 • @ CuB3GaM3R  volgens mij kunnen alle klassen op een gegeven moment (lvl 40?) 'mount' leren, waardoor je dus een paard (of bok) kunt leren berijden.  volgens mij is het niet mogelijk te veranderen in een vogel. • Night Elf Druid , was ik in de US open Beta ook en dat was zeker Cool:D

 • Een Hunter of een Rogue zal mijn voorkeur genieten.

 • @ jaapjeaapje : Je kan als Night Elf ook Pries kiezen.  Net zoals Jaylee wordt ik ook een Priest, Elf Pries wel te verstaan

 • Nope volgens mij ook niet, je kunt ze wel berijden, iig dacht ik dat dwarfs eagles konden berijden… Anyway preordered! :P

 • ik vind een rogue wel wat voor mij en een warlock ik ben wel een sadistje :P

 • TAUREN WARIOR!! :P

 • Ik zit te tweifelen tussen Warlock en Mage. Wie kan mij helpen!!!!! ik kan niet kiezen. help help :(:(.

 • Warlock = Solo/Summons/Ziektes/Duister

  mage = Group/Mass Damage  Ik word zelf of Human Rogue, of Night Elf Rogue.. 1 van die 2 :)


 • laat maar

 • Jammer dat de Druid niet in een vogel kan veranderen… In Warcraft 3 konden de Druid of the Talon veranderen in een soort vogel, vandaar dat ik dat vroeg :).

  Ik kan echt niet wachten tot het vrijdag is… Lijkt me zow vet! :D

 • Kan een mage ook vechten met een zwaard vechten?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren