1. Top 5 western games

Top 5 western games

Het Wilde westen. Een plaats waar duels een dagelijkse bezigheid waren en waar de meeste vrouwen met een derringer in de kous rondliepen. Een heerlijke tijd voor bandieten,premiejagers en nog ander gespuis. Geweldig concept voor een game zou je dan denken... Maar toch zijn er niet zo heel veel goede westerngames verschenen. Ik geef nu mijn eigen persoonlijke top 5.

Outlaws(pc)

Nummer vijf is onmiddelijk al een pc klassieker. Van de tijd dat Lucasarts nog kwalitatieve games produceerde. Het spel gaat over een sheriff die op pensioen is en rustig in een huisje op de uitgestrekte prairie. Hij woont er samen met zijn vrouw en zijn dochter. Alles is rustig tot een grote bouwheer besluit een treinstel aan te leggen door jouw grondgebied. Jij gaat natuurlijk niet zomaar vertrekken en houdt voet bij stuk. Had je liever niet gedaan want als je even weg bent om boodschappen te doen(was toen ongeveer een daguitstap) vermoorde de smeerlappen je vrouw en kidnappen ze je dochter. Nu moet jij natuurlijk wraak nemen en je dochter terugkrijgen.

Het verhaal is misschien niet bijster origineel(het wraakconcept keert nog terug) maar de uitwerking was wel erg goed. De game speelde enorm vlot op de pc en de graphics waren iets heel aparts. Het zag eruit als een stripverhaal en vreemd genoeg kwam dat de sfeer erg ten goede. Gooi er dan nog is wat lekker wapentuig bij en je hebt een verdiende vijfde plaats!

Gun(xbox 360

Een open western wereld waar vanalles te doen en een losgeslagen cowboy. Een leuke mix en daarom staat deze Gun op plaats 4. Deze game scoort niet om zijn bijsterlange verhaal(kan je in een dag uitspelen) maar wel door de enorm goede sfeer. Je voelt je echt betrokken bij het hele western sfeertje. Je kan ondermeer gaan jagen,de pony express spelen en natuurlijk ook gewoon eindeloos ronddwalen op je paard.

Het verhaal bevatte trouwens erg leuke missies, zoals bijvoorbeeld het innemen van een fort of het bestormen van een mijn. Iedereen die dit spel gespeeld heeft kent waarschijnlijk nog de gruwelijke eindbaas op het einde(die gast met het dynamiet). Wanneer je eenmaal doorhebt hoe je hem moet verslaan is het simpel maar wanneer dit niet het geval is, is het super frustrerend. Maar dit spel kon de Western sfeer zo goed vastleggen dat het zijn vierde plaats meer dan verdient!.

Red dead revolver(xbox)

Op plaats drie vinden we een spel dat ook al is besprokken in een flashback hier op insidegamer. Red dead revolver vertelde het verhaal van Red, een jongen wiens familie is vermoord en hij besluit op oudere leeftijd de daders te zoeken en terecht te stellen. Alweer het typische wraakverhaal maar wel bijzonder leuk uitgewerkt in deze titel van de jongens van Rockstar games.

Deze game viel op door zijn variatie aan missies. Je belandde op een trein, in open vlaktes om daarna weer in een te smalle mijn te zitten waar je enkel met je mes te werk kan gaan. Deze variatie vond ik persoonlijk erg leuk. De graphics waren wat minder maar dat kon voor mij de pret niet drukken. Deze game staat nog steeds in mijn gamerek en wordt tijdens lange vakanties nog eens in de goede,oude xbox gestoken voor een lekker authentiek Western verhaal.

Desperados(pc)

Dat Western games niet perse shooters moeten zijn bewees deze Desperados. Dit was een strategie spel waarbij je de controle kreeg over verschillende, uiteenlopende personages en zo moest proberen te overleven in de harde wereld. De personages bestonden ondermeer uit Sam(een zwarte katoenplukker die erg handig is met zware wapens),Doc(die kan je genezen en de vijande verdoven,...) Door de verschillende personages kon je een echte strategie uitwerken om zo weinig mogelijk aandacht te trekken.

Dit spel is eigenlijk gewoon een Commandos kloon maar dan wel een hele goede. Door de enorme variatie aan omgevingen(dichte stad,katoenplantage,open prairie,...) en de strategische elementen maakten van deze game een topper. Het tweede deel bracht een eerstepersoonsaanzicht erbij maar dit vind ik persoonlijk niet zo leuk. Geef mij maar die leuke overview en mijn vertrouwde personages om het Wilde Westen te bedwingen.

Darkwatch(xbox)

Misschien niet echt een volbloedt Westerngame maar wel een miskende topper. Darkwatch had alles wat een goede game moet hebben maar werd toch niet echt een hit. Ik snap eigenlijk niet goed waarom, want het spel was echt wel vet. De wapens waren meesterlijk(denk aan een kruisboog met een mes als onderkant, wat je als melee aanval kon gebruiken) en de sfeer was enorm goed. Je hoorde soms zelf autenthieke western muziek.

Het vechten tegen ondood gespuis was misschien niet voor iedereen evenleuk maar voor mij is dit in ieder geval een terechte nummer één. Als jullie ooit de kans krijgen voor deze game te spelen doe dat dan. Jullie gaan het jullie niet beklagen. Het gevoel als je met je kruisboog een vijanden omver blaast is meesterlijk en niet vaak overtroffen. Een aanrader dus!

Dit artikel delen

Over de auteur