1. The Pirates of The IGF: The Pilot

The Pirates of The IGF: The Pilot

Wat doe je als je erg verveelt en IGF Villa een groot succes word? Je maakt geen vervolg maar een soort Spin-off genaamd: Pirates of the IGF.

“We zijn ze kwijt!!”. Dat hoorde Vigilante toen hij net wakker was. Het leek net of hij een enorme kater had, maar dat voelde hij niet. Toen hij zijn ogen open deed zag hij opeens een gezicht boven zich hangen. Hij schrok zich kapot, maar de vreemdeling lachte en zei: Wees gegroet groentje. Schrik niet van ons, want wij zijn ook maar gewone mensen. Trouwens ik ben Triforcehero en ik ben de kapitein van de boot “Phantom Hourglass”. Triforcehero hielp Vigilante omhoog, maar Vigilante werd bijna omver gelopen door een matroos. Triforcehero schelde hem in een raar taaltje verrot en de matroos rende weer verder naar het achterste dek. Vigilante kon niet geloven wat hij hier allemaal zag. Hij was dus op een piratenschip. Of hij moest flink dromen. Maar Tricforcehero liep al vooruit en zei: “Kom op groentje, er is werk aan de winkel!”. Hij liep samen met Triforcehero naar de kapiteins hut en zag 2 mooie dames naast zijn stoel staan. Hij ging er bijna spontaan van kwijlen, want zulke zag je niet bij elke kinderdisco. Triforcehero stelde de meisjes aan Vigilante voor. Het waren Marianne en Jsmnn. Triforcehero ging zitten en zei tegen Vigilante dat hij de jongen was die ze nodig hadden.

De piraten van IGF zoals ze zich zelf noemen willen een schat stelen op een onbewoond eiland. Maar ze hadden niemand die goed kon drinken, want iedereen was een laffe borrelaar. Dat stond bij iedereen achter op zijn rug en ook zijn echte naam eronder. Dus Triforcehero pakte zijn fluitje en fluitte erop maar Vigilante hoorde het niet. Of het was zo hoog of zijn oren waren gewoon beschadigt. En toen stond de hele crew van de boot in de kamer die steeds groter leek te worden. Triforcehero zei: De kamer word steeds groter als er een persoon meer komt. Het is een beetje magie. Vigilante kneep in zijn arm of hij niet droomde maar dit was werkelijkheid! “Piraten met magie?” dacht hij en hij vroeg aan Triforcehero waarom hij zo belangrijk was. Er is dus een kom met 2 liter bier erin maar niemand van de piraten kan dat opdrinken en volgens de uitleg op de steen er naast mag er maar 1 persoon uit drinken. We hebben jou uitgekozen, omdat we hebben gezien dat je op een avond wel meer dan 2 liter drinkt en dat je ook nog eens goed met mensen kan omgaan. Meisjes vooral voegde Triforcehero aan toe. Vigilante lachte. Toen stapte een stuurman naar voren en zei: “ja, maar in kan die 2 liter ook wel drinken hoor!” “Rustig maar Choqo, jou tijd komt nog wel. Trouwens je mag niet drinken als je aan het sturen bent.” Zei Triforcehero met een rustige stem. “Maar dan kan ik toch sturen?” riep de matroos vanuit achteren. Vigilante herkende de matroos, want dat was de matroos die hem omverliep. “Jij kan alleen dekken schrobben YD! Waarom zou ik jou vertrouwen achter het stuur van mijn schip?” Toen kwam er een luide knal en vanuit het kraaiennest schreeuwde iemand: “Schip aan bakboord! Het zijn ze weer!” Iedereen rende opeens naar zijn post leek het wel en toen stond Vigilante alleen met de 2 vrouwen. Toen hij naar de vrouwen wou toe lopen hoorde hij een luide stem en zij: “Geen gekloot met mijn vrouwtjes anders gooi ik je alsnog over boord of geef je aan de andere boot!” Vigilante schrok en liep naar buiten waar hij een heftig gevecht zag tussen 2 schepen. Andere schip zag er meer verzorgt uit dan deze maar liep wel meer schade.

“Schiet nou eens op 7threst!” “Zorg ervoor dat die tactiek van je werkt!” “Kapitein, I need a medic!”. Dat waren de stemmen die Vigilante hoorde. Hij liep naar de gewonde toe en vroeg wat er allemaal aan de hand is. “het is Hij! Hij-waarvan-de-naam-niet-mag-genoemd-worden! Verschrikkelijke man, die alleen op jacht is naar jou! Hij wilt je gebruiken. Roep nu maar eens die verzorgers!” Maar de verzorgers waren er al. “Maakt je maar geen zorgen hoor Aiii, dit hebben we zo opgelapt. En wie hebben we hier? Vigilante, welkom ik ben Vlaflip. Ik ben de verzorger van het schip. Ik moest net ook al bij Ream, dat is onze muzikant maar ook onze schutter. En zo dat is weer gehecht. Vigilante had niet gezien maar dat was wel snel gehecht. Aiii stond op en ging gelijk weer naar front om weer te vechten. Vigilante liep naar de Triforcehero en vroeg wie nou Hij was. “Dat vertel ik later wel groentje. Ik ben nu druk bezig, ga jij maar meelopen met Vlaflip.” Vigilante wenkte Vlaflip bij zich en zei dat hij moest meelopen met hem. Vlaflip knikte en liep naar de volgende slachtoffer. Daar lag Choqo de Stuurman. Maar Vlaflip herstelde Choqo niet normaal zoals in het ziekenhuis, maar ging eerst over de wond heen met zijn hand en daarna 2 keer in zijn vingers knippen en ten slotte zei hij iets in een rare taal en Choqo was genezen. Choqo stond weer achter het stuur en kreeg te horen dat hij maar weg moest varen op volle kracht. Dus hij mompelde “gaia”. En hij kreeg een nieuwe hendel en die gaf hij een ruk naar voren en de boot ging vliegensvlug weg. Dat houd ze nog wel een tijdje zoet zei Triforcehero.

Triforcehero roepte Vigilante om in zijn kamer te komen. Eenmaal toen Vigilante kwam was alles anders toen hij de vorige keer binnen kwam. De meiden stonden er nog wel, maar nu met wat minder leuke blik. Triforcehero mompelde tegen de meiden dat ze weg moesten en toen vroeg hij waarom Vigilante wilde weten wie die man was. Vigilante was nieuwsgierig en wou weten waarom hij niet genoemd wou worden. Triforcehero zei: Ik zeg 1 keer zijn naam en daarna moet je er nooit meer om vragen of ooit zijn naam uit te spreken, oke groentje? Vigilante knikte. “Hij heet Rano, en hij is nog duistere dan wij zijn. Zijn magie borduurt alleen voort als hij mensen dood. Als hij geen mensen dood dan kan hij niet meer met zijn magie verder gaan. Zijn handlangers zijn ook gewelddadiger en sinds dat jij hier aan boord ben zitten ze alleen maar achter ons aan. Het schijnt dat jij een speciale jongen voor hun is. We weten dat je heel veel alcohol kan drinken maar dat kan volgens mij niet te reden zijn waarom ze achter jou aan zitten. Maar we het is bijna nacht dus we gaan stoppen bij het volgende eiland. Daar kom Hij nooit. Hij vaart alleen op zee en mag nooit een stap op land zetten, omdat hij vervloekt is door Mr. Orange. Mr Orange is een geweldige piraat geweest. Helaas is hij nu weg, verdwenen of dood. We weten dat niet. Dus bereid je maar voor op meer van dit soort veldslagen groentje.”

Vigilante liep de kamer uit en kon alleen denken waarom ze allemaal hem moesten hebben. “Iedereen kan toch beetje bier drinken en de dronken boii spelen? Waarom moeten ze een normale jongen die niks speciaals kan hebben? Of heb ik echt speciale powers?” Toen bereikte ze het eiland. Toen Vigilante de trap afging om op land te gaan werd hij begroet door een eilandbewoner die heel blij was. De eilandbewoner had een baard die al jaren niet netjes werd verzorgt en hij rook ook alsof hij in 10 jaar geen douche had genomen. “Geweldig dat jullie er zijn!” Hij schudde Vigilante de hand. “Ik werd helemaal gek hierzo. Er is geen douche en ook weinig meer te eten, Alleen een slaapplaats voor mij alleen. Neem jullie alsjeblieft mee?” Vigilante maakte zich los van de eilandbewoner en liep meteen een paar passen terug. Even later kwam er een mooie vrouw uit de bosjes met alleen 3 kokosnoten en een stukje stof om haar lichaam heen. Vigilante kon zijn ogen niet van der af houden. Ze was lichtgetint en ook niet zo lang. Donkerbruin haar en dunne benen. Dus Vigilante liep naar der toe maar werd tegengehouden door de eilandbewoner. “Die vrouw doet niks goed. Loopt alleen maar beetje mooi te spelen en voert niks uit. Ze kan nog geen eens koken!” Vigilante vroeg hoe de vrouw heette en zij antwoorde: “Ik ben Chiz, Dochter van Rano.” Triforcehero schrok samen met zijn hele crew en bevelde om snel weg te gaan. Maar Vigilante wou blijven. Hij zei: 1 nachtje hierzo kan toch wel? Wat kan er gebeuren? Rano mag toch niet op het land komen dat zei je Triforcehero! Iedereen keek hem aan,zelfs de eilandbewoner. Toen zei Triforcehero dat het goed was en vroeg aan de eilandbewoner waar ze hun huis konden zetten. “Huis? Maar meneer dat gaat niet behalve als u kunt toveren. Zelfs mij was het niet gelukt!” “Wat is je naam vreemdeling?” “Mijn naam is Tidow. Kwam vroeger veel op piratenschepen maar had de magie niet om echt mee te mogen helaas.” “Nou Tidow, misschien is morgen wel je geluksdag.”

To Be Continued

Dit artikel delen

Over de auteur