1. Advertentiesoftware

Advertentiesoftware

Iedereen kent het wel, bij het installeren van een freeware programma wordt je gevraagd of je toolbar X wilt installeren zodat je surfgemak aanzienlijk wordt verbeterd. Het is natuurlijk onzin, en het voegt alleen maar een overbodige extra balk in je browser toe. Freeware programmas hebben deze advertentiesoftware, want dat is het in mijn ogen, echter nodig. De ontwikkeling wordt hiermee namelijk bekostigt.

Toen ik zonet de software voor mijn nieuwe logitech muis installeerde ontdekte ik dat ook in deze installer een optie voor de yahoo toolbar zat, en deze stond standaard aangevinkt. Waar slaat dat op? Ik betaal rustig 30 euro voor een muis, geen probleem maar wat doet die halve gare yahoo toolbar dan in mijn driver installer? Ik vind het echt nergens op slaan, en ik ben benieuwd wat de meningen hier over zijn.

In ieder geval, de toolbar dient er voor om meer zoekacties via yahoo ipv google te laten lopen, zodat yahoo weer meer inkomsten aan advertenties binnen kan halen. Yahoo zal er graag voor betalen deze toolbar in andere programmas te laten verwerken, en daarmee is het dus advertentiesoftware.

Dit artikel delen

Over de auteur