1. Mijn nieuwe bureaustoel

Mijn nieuwe bureaustoel

Gezond zijn is iets waar ik heel erg naar verlang. Ik sport veel, ga op tijd naar bed (maar moet dan ook vroeg op…), drink veel water en eet degelijke maaltijden. Hierdoor hoop ik fit te blijven, langzamerhand te merken dat m’n kleding te strak wordt rond m’n schouders en borstkas, ik m’n borstspieren stoer op en neer kan bewegen, zoals ouwe Arnold dat ook allemaal kon in zijn tijd. Het meeste hoop ik eigenlijk dat ik van m’n problemen met m’n rug afkom. Ik loop, lig, slaap, neuk (jij neukt helemaal niet snotneus - Red. (inderdaad, ik heb al meer dan een jaar geen vriendin meer - Jules' contra-Red)), spring, duik en ren nu een goed jaar met rugklachten en steeds als ik denk dat ’t beter wordt, gaat dat ’t weer net niet.

Zo kreeg ik een paar weken geleden het leuke nieuws dat m’n onderrug wéér vast zat. Na wat fysiotherapie en wat extra fitnessoefeningen (voor m’n rug, niet voor m’n tenen) voel ik eigenlijk nog niet veel verschil. En dit brengt me eindelijk bij het onderwerp waar het eigenlijk deze korte minuten om draait: mijn nieuwe bureaustoel, of toch niet... De stoel waar ik de afgelopen jaren gedurende vele uren een hoop dingen heb gedaan was eigenlijk al vanaf het moment dat ik ‘m kreeg oud. Hij was al flink doorgezeten door mijn lieve oom en tja, voor mij was het eigenlijk nodig om er een te hebben en die was toentertijd toevallig beschikbaar. Ik heb er niet echt om geklaagd of iets dergelijks, maar erg blij was ik er niet mee. Afgelopen week hoorde ik pas dat m’n oom ‘m wegdeed omdat hij er last van kreeg aan z’n rug.

Welnu, de lieve mannen en vrouwen van Viking Direct hadden een erg mooie stoel te koop die mijn lieve papa en mama nog wilden betalen. Het is er eentje voor ‘intensief gebruik’, wat inhoudt dat ik er tot 8 uur op zou kunnen zitten gamen, schrijven, typen, rukken, tv-kijken, gitaarspelen, nog een keer rukken en alles wat je al dan niet op een stoel kan doen. Hieronder een drietal foto’s waarop je ziet hoe uit karton en rommel een mooie stoel ontstond:

Ik heb hem nu een dag of drie en ben er heel erg blij mee. De stoel zorgt voor goede steun in m’n rug, een prettig gevoel aan m’n kont en gewoon erg veel comfort. Ik ben er zeker van dat ik deze stoel nog lang zal houden en er een hoop meer op kan doen dan op m’n vorige stoel, die ik overmorgen met plezier de stoelenhel inleid met wat spiritus, buskruit, zwavel en hout. Dat zal wel genoeg zijn om die demonische stoel uit m’n positieve energieveld te verbannen!

Oh, en speciaal voor Jeroen Witjes, omdat je zo muzikaal en gezellig bent en omdat ik me aan m’n woord houd: een foto van ons tweetjes op het Free Gaming festival:

Dit artikel delen

Over de auteur

Jules Schlicher (Eind)redacteur InsideGamer. Speelt graag alles, maar komt aan veel te weinig toe, en gaat dus maar door aan Fable en The Witcher 3. En vooral Xbox-games. Limburgse zaligheid sinds 1991.