1. A Day In The Life

A Day In The Life

A Day In The Life vind ik een van de betere nummers van The Beatles uit de nummers die geniaal zijn (zo’n beetje elk lied). Het nummer is met name perfect gezongen door John Lennon, maar Paul McCartney zijn bijdrage is ook fantastisch. De overgangen tussen het orkest bestaande uit 41 instrumenten en The Beatles zijn werkelijk fenomenaal en de tekst van het lied is zo ontzettend mooi.

Sommige mensen dachten dat het lied ging over de Dag Des Oordeels. Het punt wat ik hier wil maken is dat sommige mensen echt teveel achter bepaalde dingen zoeken. Ikzelf geloof bijvoorbeeld niet dat het daarover gaat. Ik probeer het ook zo beperkt mogelijk te houden om achter bepaalde dingen iets te zoeken. Wanneer je teveel achter bepaalde dingen gaat zoeken dan kan dat je uiteindelijk to waanzin drijven. Veel mensen doen dit ook omdat ze willen dat het zo is.

Ik ben daarom ook niet zo kapot van al die complottheorieën. Opzicht kan ik er eentje best wel waarderen omdat het goed is verzonnen, maar meestal slaan ze nergens op. Maar toch zal het wel ergens menseigen zijn om teveel achter bepaalde dingen te zoeken, net zoals vooroordelen dat zijn.

Om weer even terug te komen op The Beatles, veel mensen dachten ook dat Paul McCartney in een auto-ongeluk om het leven is gekomen. De overige Beatles zouden dit dan voor de wereld hebben verzwegen en een look-a-like contest hebben gehouden. Ik geloof er persoonlijk niet zo in. Aangezien het wel heel knap zou zijn als de nieuwe Paul dit meer dan veertig jaar volgehouden zou hebben. Natuurlijk zijn er ook wel sterke aanwijzingen dat hij wel dood is, maar ook hier vind ik het te vergezocht.

Dit artikel delen

Over de auteur