1. 50v50 Versie 2 Fortnite: Battle Royale nu live

50v50 Versie 2 Fortnite: Battle Royale nu live

Tilted Towers is nog niet weggevaagd

Epic Games heeft een nieuwe update uitgebracht voor Fortnite. 50v50-modus is terug van weggeweest en een aantal nieuwe bugs zijn gefixed voor zowel de Battle Royale als Save the Storm-modus. Tilted Towers staat na de update gewoon nog op de map.

Vorige week maakte Epic bekend dat de 50v50 modus een tweede versie kreeg. Deze is vandaag live gegaan. Tijdens de 50v50-modus nemen twee teams van vijftig spelers het tegen elkaar op totdat het vijandige team volledig is uitgeschakeld.

In de vernieuwde versie van de modus is map in tweeën verdeeld. Zelf spring je in een blauw gebied en het vijandige team springt in een rood gebied. De spelers worden vanaf het begin van een potje al geïnformeerd waar de laatste storm-cirkel zich gaat bevinden. Spelers hebben dan tien minuten de tijd om loot te verzamelen voordat de storm begint te krimpen. Om teams te bevoorraden, landen er drie tot zes supply drops in de laatste cirkel.

De twee teams zijn van elkaar te onderscheiden met een stippellijn. Overschrijdt je deze lijn dan gebeurd er niks, maar lopen spelers wel sneller vijanden tegen het lijf.

Light Machine Gun

De nieuwe light machine gun die is toegevoegd, heeft een magazijn van 100 kogels en een hoge vuursnelheid. Epic zegt dat je hierdoor makkelijk vijanden kunt vastzetten door ze constant met dekkingsvuur te bestoken. Dit wapen kan alleen maar worden gevonden in de zeldzaamheid rare en epic. Zoals meestal het geval is bij light machine guns duurt het herladen van dit wapen wel wat langer. Zo duurt het 5 seconden voordat het wapen volledig is herladen.

Het wapen is vanaf vandaag te vinden als gewone loot, in kisten en in verkoopautomaten

Fortnite Light Machine Gun

Dubbele xp

Vanaf vandaag tot en met 22 april kunnen battle royale-spelers ook dubbel zoveel xp verdienen. Save the World-spelers krijgen in dezelfde periode elke dag een verschillende Into the Storm Llama.

Epic biedt ook andere goodies aan. Vorige week waren de servers van Fortnite namelijk 24 uur offline. Spelers van Battle Royale krijgen daarom 20 Battle Pass Stars, Save the World-spelers ontvangen 1600 Seasonal Gold.

Save the world

Voor de Save the World-modus heeft Epic nieuwe cyberpunk-personages toegevoegd. Spelers kunnen daarnaast vanaf vandaag losgaan met de Mercury LMG. Dit nieuwe wapen heeft een groot magazijn en kunnen spelers hele horde husks mee overhoop knallen.

Fortnite: Save the world

Een paar dagen eerder kondigde Epic op Reddit nog aan dat het de guided missile heeft verwijderd van het spel, omdat het veel berichten heeft gekregen dat de gun overpowered en oneerlijk is.

Bekijk hier de volledige patchnotes van Epic voor de nieuwe update.

Komeet

In ander Fortnite nieuws. Veel spelers hadden verwacht dat er gister, op 18 april wat ging gebeuren met de mysterieuze komeet die in de lucht hangt. Dat kwam omdat een Redditor morsecode in de game vertaald is naar de letters 'SOS D 5 418'. In de map ligt Tilted Towers gedeeltelijk op gridnummer D5. Vooralsnog is er nog niks gebeurd en is de komeet niet op Tilted Towers ingeslagen. Iets wat spelers voorspelde, wanneer de nieuwe update live zou gaan.

Speel je nou ook Fortnite: Battle Royale op pc, PlayStation 4 of Xbox One, en wil graag met je vrienden van het andere platform gamen? Bekijk dan snel de special van onze vrienden van Gamer.nl waarin alles duidelijk staat uitgelegd.

En wil je weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons tips-artikel om de Victory Royale-titel binnen te halen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren