1. Trophygaming

Trophygaming

Telkens als ik online ga, komt weer dezelfde vraag in me op: ''Waarom doen mensen aan Trophygaming....?'' Veel mensen hebben in hun opmerking staan op PSN hoeveel Trophy's ze hebben. Mij leek de beste manier om daarachter te komen, om het zelf ook eens te gaan doen.

Normaal gesproken denk ik altijd dat gamen voor de lol is en dat een Trophy's maar een bijkomstigheid is. Sommige mensen denken hier echter anders over. Zo heb ik nu 129 trophy's, maar er zijn ook mensen die bijna 600 of zelfs meer hebben. Ik ging zelf (zoals je al in de inleiding hebt kunnen lezen) ook eens voor trophy's gamen. Het antwoord op de vraag: ''Trophygaming is inderdaad leuk!'' Waarom? Een voorbeeld: Stel dat je een saaie game aan het spelen bent, maar je er wel veel geld aan uitgegeven hebt. Dan kun je, in plaats van de game in de kast te leggen, ook kijken naar welke Tropheën je kunt krijgen bij een bepaalde missie. Voor mij is LittleBigPlanet het beste voorbeeld. Ik kocht het spel, maar vond er geen zak aan. Kinderachtig, saai en zéér flauw. Toen ging ik eens naar de Trophy's kijken van het spel en besloot ik om daar dan meer eens voor te gaan. Naarmate het spel vorderde, begon ik het spel nog leuk te vinden ook! Dat is dus doel 2 van Trophy's. (In mijn optiek) Nóg een reden waarom je voor Trohy's kunt gaan: Stel je hebt een spel dat je helemaal het einde vindt, uitgespeeld, maar je hebt het nog lang niet gezien. Dan kun je de moeilijkheidsgraad hoger zetten, maar dat kan bij games als GTA niet. Dan kun je eens naar de Trophy's gaan kijken.

Als ík het al leuk vind om voor Trophy's te gaan, kan ik me helemaal voorstellen dat andere dat nóg leuker vinden. Mij gaat het bij gamen om de lol, terwijl het andere alleen maar om het winnen gaat. Zo kun je er dus een wedstrijd van maken wie de meeste Trohy's heeft. Ik zou dit echter (denk ik) níet iedere dag kunnen doen.....

Dit artikel delen

Over de auteur