1. Nu even niet!

Nu even niet!

Zoals je misschien wel hebt gezien hebben we sinds eind juli een nieuwe rubriek op InsideGamer: Wat spelen wij dit weekend?. In deze rubriek worden elke week een aantal redactieleden aan het woord gelaten over een paar games die ze nog willen spelen in de komende tijd. Ikzelf ben er ook al in voorgekomen, waarin ik de wens uitspreek om onder andere Star Wars: The Force Unleashed nog een keer uit te spelen. Deze rubriek staat elke week dus weer vol met games die wij graag gaan spelen, maar er zijn natuurlijk ook games die (voorlopig) niet meer gespeeld zullen worden. Een kleine greep…

Zo is er bijvoorbeeld Ultimate Mortal Kombat 3 op Xbox Live Arcade. De kans is zeer klein, of misschien wel nihil, dat ik dat spel ooit nog eens op zal starten. Ik moet namelijk bijna alleen nog maar wat online multiplayer-dingen halen, maar dat is vrijwel onmogelijk! Het gebeurt zeer vaak dat ik geen gevecht kan beginnen vanwege verbindingsproblemen of iets dergelijks. En als het dan wel een keer lukt word ik volledig ingemaakt door mensen die letterlijk elke move van elk figuur kennen…. Voor mij niets, maar dan ook echt niets, tegen te beginnen. Op mijn volgende opmerking over deze game zal ik ook wel kritiek of andere opmerkingen krijgen, maar ik krijg het niet voor elkaar om Shao Kahn een kopje kleiner te maken. Na vele keren proberen heb ik het maar laten rusten.

Dan is er nog Sonic Unleashed. Zoals ik al in mijn recensie schreef is het een verbetering ten opzichte van het eerste deel op de Xbox 360. Maar toch zijn er dingen die niet helemaal lekker gaan. Denk aan Sonic die ineens een andere kant op springt of een camera die zo draait dat je niet ziet waar je heen gaat. Of de Werehog-versie van Sonic, waarbij het nog wel eens wil gebeuren dat je misgrijpt bij stukken waar je aan moet blijven hangen. Ook de plaatsing van de checkpoints laat wat te wensen over. Na veel horten en stoten was ik dan eindelijk redelijk ver gekomen, vlak voor het laatste level (Eggman Land). En ja, als je dan je save kwijtraakt door een zeer twijfelachtig incident met een memorycard, dan heb ik voorlopig natuurlijk even geen zin om opnieuw te beginnen. Sommige games zijn het waard, Grand Theft Auto IV ben ik bijvoorbeeld opnieuw mee begonnen, maar anderen gaan nu even de kast in.

De laatste is BioShock. Gek voorbeeld misschien, aangezien het normaal gezien echt een fantastisch spel is. Ik ben op de Xbox 360 nu voor de tweede keer bezig, nadat ik hem op de PS3 ook al eens rond heb gespeeld. Maar, waarom staat dat spel hier nou tussen? Door een bug, of een glitch, of hoe je het ook wil noemen. Iedereen die BioShock wel eens gespeeld heeft kent de “Power To The People”-machines, waar je je wapens kunt opwaarderen. Bij een van die, in Fort Frolic, heb ik een groot probleem. Als ik het goed begrijp zit er op een bureau ergens een knopje waarmee je bij een trap die naar beneden loopt zou moeten komen. Deze trap is vlakbij, ik heb de knop omgehaald, maar als ik bij die trap kom zit er vrolijk een hek boven. Ik heb de knop omgehaald, hoorde ook echt een klik, maar die verdraaide trap blijft dicht. Ik weet vrijwel zeker dat ik niets fout doe, of iemand mag mij het tegendeel bewijzen (graag!), maar door deze glitch moet ik het spel even apart leggen. Ik vind het namelijk vrij vervelend dat ik door een fout in de code het spel niet volledig uit kan spelen…

Even een redelijk negatieve weblog, ik weet het, maar ook dit soort onderwerpen moeten even aangesneden worden. Volgende keer een iets vrolijkere toon, ik beloof het ;-)

Dit artikel delen

Over de auteur