1. The power of resolution

The power of resolution

Grommend geluid gruwt door mijn MacBook Pro zodra ik de cd van FarCry 2 erin stop. Normaal game ik alleen maar op de Playstation 3, maar toen onlangs een kennis aankwam met 16,5 (One was broken, shit happens) spellen overwoog ik om toch maar eens Windows op mijn laptop te installeren omdat al deze spellen op Windows draaide.

Bovenop mijn kast had ik nog wel een oude versie van Windows XP liggen. Na een grondige stofbeurt installeerde ik het op mijn laptop. Windows kennende duurde dit ongekend lang. Maar goed, vraag niet hoe, maar hij deed het. Ik installeer FarCry 2 en ondertussen eet ik een aantal van mijn moeders eigengemaakte nacho's. Geïnteresseerde raad ik aan om eens op SmulWeb te kijken, daar heb je vast wel soortgelijke recepten. Maar ja, back tot the point: "Gaming".

"Nou, laat maar komen dan die hoge verwachtingen" dacht ik. Ik begon wat te spelen maar ergerde me al meteen dood aan de barslechte graphics. Ik besloot om me even niks aan te trekken van de slechte kwaliteit en gewoon door te spelen. Toen ik al vrij snel op 8% van het spel zat begon het me eigenlijk toch wel mateloos te irriteren. Toen herinnerde ik me mijn Sims 3 ervaring nog. De Sims 3 kon ik namelijk van een lelijk eendje omtoveren tot een witte zwaan door de resolutie groter te zetten en zo scherpere graphics te creëren. Dat ik daar niet eerder op kon komen. Ik zette de resolutie op 1440x900 en alle soorten graphics op very high.

En hé, was dat even een verschil. And guess what: "Mijn laptop konden deze zware instelling aan."

Dus zit jij ook met tegenvallende graphics? Zet je schermresolutie hoger! Nou verwacht ik wel dat veel mensen niets aan dit advies hebben omdat ze zelf al wel zo slim waren, maar er zijn altijd wel mensen bij die daar niet op kunnen komen (zoals ik). En voor dat soort mensen ben ik er: De virtual Dr. Phil

Dit artikel delen

Over de auteur